Nieuws

Quick’20 bezoekt JVC Cuijk

vrijdag 8 december 2017 - 1e selectie


Quick’20 reist ijs en weder dienende aanstaande zondag naar JVC Cuijk.
Vorig jaar verloor Quick in de 2e voorronde van de KNVB beker op 24 augustus 2016 van JVC Cuijk en in het eerste seizoen van de Derde Divisie won het eerst uit met 3-1 en thuis werd er verloren met 1-0.

Quick’20 eindigde als 6e met 51 punten en Cuijk werd 8e met 49 punten.

 

Dit seizoen is de stand op de ranglijst heel anders, want  Cuijk staat 9e met 21 punten. Blauw Geel’38 en Dongen hebben evenveel punten maar staan achtereenvolgens op de 8e en 10e plaats met een beter en slechter doelsaldo.

Quick’20 vast op de 18e en laatste plaats met maar 4 punten.
De tegenstander van Quick’20 heeft 26 punten uit 14 wedstrijden, verdeeld over 6 overwinningen, 3 gelijke spelen en 5 nederlagen.

Quick’20 wacht nog steeds op de eerste zege en heeft de 4 punten gehaald uit even zoveel gelijke spelen.

 

De 24 jarige topscorer van JVC Cuijk en van de Derde Divisie is Jordie van der Laan met 15 doelpunten. Hij is afkomstig uit de jeugdafdeling van die club en speelde van 2012 tot 2015 ook in het eerste elftal om daarna één seizoen te spelen bij Juliana’31, dat toen in 2016 kampioen werd en rechtstreeks promoveerde naar de nieuwe Derde Divisie, waaruit het na het eerste seizoen direct weer degradeerde.
Afgelopen seizoen speelde Jordie bij FC Lienden en hij is dit jaar weer teruggekeerd op het oude nest.

 

De andere 11 goals van Cuijk zijn gescoord door totaal 6 spelers, eentje scoorde driemaal, drie tweemaal en twee éénmaal.

Quick’20 heeft slechts vier doelpunten gemaakt. Ryan Snelders maakte er twee en Luc Stolker en Jeroen Visscher allebei één. Duidelijk is dat de voorste linie  niet scoort terwijl daarvoor legio kansen zijn geweest. Bijna iedere wedstrijd worden er 100 procent kansen gecreëerd, de voorwaartsen schoppen de ballen tot nu nog niet tussen de palen.

 

Het tij zal vast een keer ten goede keren voor Quick’20 roept iedereen, dat wordt inmiddels ook hoog tijd, maar wanneer?

Volgens journalist Eddy van der Ley komt het allemaal goed met het “Ajax van het Oosten”. Die term refereert aan de gouden tijden van Quick’20, begin jaren 90 van de vorige eeuw, toen het vertoonde voetbal van de Oldenzaalse trots overal indruk maakte.

 

Gisteravond was journalist Eddy van der Ley samen met topscheidsrechter Bas Nijhuis in het clubgebouw van Quick’20 voor een geweldige presentatie van zijn boek “Niet Zeiken, Voetballen!” over leven en werk van scheidsrechter Bas Nijhuis. Beide heren toonden zich ware entertainers voor het in grote getale opgekomen publiek.

Laten we hopen dat de woorden van Eddy uitkomen en dat Quick’20 ons in 2017 toch nog vermaakt en 6 punten toevoegt aan het schamele puntentotaal van vier.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube