Nieuws

Quick’20 verliest voor tiende keer, nu met 0-1 van Westlandia

maandag 4 december 2017 - 1e selectie


Geluk kun je afdwingen hoor je vaak als het wat tegenzit. Nou Quick’20 vraagt zich langzamerhand af hoe dat moet want de spelers worden er moedeloos van als er weer een bal niet tussen de palen gaat, maar net naast, over of tegen de lat. Het is dit seizoen bijna een automatisme dat het geluk voor de tegenpartij is en het waarom blijft een raadsel. Dwingen die het meer af dan Quick’20? Het antwoord is nee.

 

De eerste fase van de wedstrijd ging gelijk op in een redelijk hoog tempo.

Al in de 2e minuut werd het uit een scrimmage bijna 0-1 en in de 4e minuut had Quick’20 moeten scoren. In de 28e minuut kwam Quick op achterstand toen Jedsel Markes van Westlandia met veel geluk de 0-1 maakte. Een klutsbal gaat via het been van doelman Felix van Berkel in het doel.
In de 37e minuut heeft Quick’20 het geluk niet aan haar zijde als Jeroen Visscher de bal keihard tegen de onderkant van de lat schiet en pech de club weer eens achtervolgt. Als de bal er niet ingaat ligt het dan aan die speler die de bal volgens sommige toeschouwers wat te onbesuisd inschiet terwijl hij alle tijd had om een bekeken bal onderin het doel te schieten. Wat een flauwekul, het geluk zit ons niet mee, denk je nu echt dat die speler denkt hoe die bal moet worden geraakt, laat staan dat hij daar de tijd voor had. Het is gewoon domme pech die Quick’20 overkomt op de zorgwekkende plek op de ranglijst die het bezet. Melvin Degenaar stuit 2 minuten later op de keeper na een snel uitgevoerde aanval via Sebastiaan en Jeroen.

 

Na rust ging Quick op zoek naar de gelijkmaker, maar zonder succes.

Jip Kemna kwam in het veld voor Dani Korkis en hij had in de 77e en 89e minuut 2 keer een goede kans om met het hoofd te scoren, zijn kopballen waren niet hard genoeg.

Quick probeerde het tij wel te keren in de 2e helft, door meerdere foute passes was het toch vooral Westlandia dat goede kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden. Doelman Felix van Berkel voorkwam dat.

Het bleef wel spannend tot ver in blessuretijd, Quick was niet bij machte om de gelijkmaker te maken. De laatste 20 minuten was het vertoonde spel duidelijk minder dan de periode ervoor.

 

Aan de inzet ligt het niet, want de spelers vechten als leeuwen en doen er alles aan om punten te halen.

 

Een compliment kan worden gemaakt aan het arbitrale trio voor hun optreden onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Annegam.

 

Daarmee komt het aantal nederlagen voor Quick’20 na veertien gespeelde wedstrijden op tien en staat het na gisteren op de 18e en laatste plaats met liefst 6 punten achterstand op de nummers 16 en 17. Zondag gaat Quick op bezoek bij nummer 9 JVC Cuijk. Het jaar 2017 wordt op 17 december afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Jong De Graafschap, waarna de winterstop duurt tot 14 januari 2018.

 

Quick’20 – Westlandia 0-1 (0-1) Score: 28. Markes 0-1

Quick’20:
Van Berkel, Zwienenberg (67. Arslan), Bokkerink, Somi, Stolker, Van Breemen-Schneider, Degenaar (71 van Houten), Visscher, Leenders, Kamp, Korkis (50. Kemna).

 

Foto’s Robert Molnar Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube