Nieuws

Het zesde voetbalt tegen zich zelf en verliest terecht

maandag 4 december 2017 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 7. Thuis tegen TVC’28 9. Met een krappe selectie gaan we vandaag de uitdaging aan. Mede door de vele blessures zijn er maar 13 man  vandaag aanwezig.  Helaas zijn  er nog steeds een aantal langdurige blessuregevallen.

Arends en Gorter zitten beide aan de kant met vervelende enkelklachten en Postma is herstellende van een gebroken pols. De voorbereiding loopt gezapig en tegen 10 uur maakt de scheids zich klaar voor de plichtplegingen en niet veel later kan de wedstrijd beginnen.

Het zesde mag aftrappen. Een halve minuut later is het 1-0. Zonder dat de tegenstander de bal heeft geraakt, scoort Tijdhof. Wat een begin.. Helaas krijgt dit geen vervolg. We spelen ongeïnspireerd en niet als team. Dan weet je het wel, dan krijg je het moeilijk.

We maken er verder dan ook geen woorden aan vuil, aan het eind staat er wel een 3-1 ruststand op het scorebord. We creëren bijna geen kansen, maar zijn zeer effectief. Na de 1-1 scoren Bijen en Lewerissa uit de counter.

In de rust wordt aangegeven dat het allemaal wel iets feller mag en dat er een aantal spelers iets sneller mogen schakelen. De geblesseerde Lewerissa wordt vervangen door Zuurwelle.

De 2e helft wordt nog aardig begonnen. We creëren een aantal redelijke kansen. De grootste is voor Agterbos. Hij mist voor open doel. Helaas doet TVC dit niet in de tegenstoot en zo maken ze de aansluiting weer. 3-2! Wat er dan volgt is een elftal dat meer tegen zich zelf voetbalt dan tegen TVC. Dit werkt TVC natuurlijk in de kaart. Zij buigen een 3-1 achterstand om in een 4-3 voorsprong. Gezien het spelbeeld eigenlijk nog niet eens onverdiend.  Tussentijds wordt Wanink nog vervangen door Gelhevert. Helaas wordt er door het zesde niet meer gescoord, ondanks een aantal grote kansen. Aan het eind van de wedstrijd staat er een smadelijke 3-4 op het scorebord.

Deze nederlaag is terecht en helemaal aan ons zelf te wijten. We zullen het met elkaar moeten doen en als dit niet gebeurd, dan krijgen we het tegen elke tegenstander moeilijk. Deze wedstrijd vergeten en opladen voor de volgende wedstrijd.

Opstelling het zesde:

Wesley Boomkamp, Wanink (Gelhevert/61), Tijdhof, Wolbers, Huitink, Lewerissa (Zuurwelle/46),

Bijen (C),Nordkamp, Weusthof, Agterbos en “Mits” Boomkamp

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube