Nieuws

Quick’20 scoort er lustig op los in Enschede

maandag 27 november 2017 - Senioren


Afgelopen zaterdag ging het zaterdag 1 team van Quick’20 op bezoek bij de nummer laatst van de competitie Achilles Enschede. Op voorhand een weerzien met oud zaterdag 1 trainer Marc de Jong. De mannen van Jan Exel wisten wat er te doen stond om aansluiting te houden met ON, dat was winnen.

 

Om 14.30 uur floot de scheidsrechter af voor de start van de wedstrijd. Quick’20 stapte meteen naar voren en binnen 4 balcontacten en 24 seconden later lag de bal al in het netje van Achilles. De 0-1 werd gemaakt door Florian Boitelle een mooie schuiver tegendraads ingeschoten na een stakke voorzet van Jurriën Mulder. Een super start van de mannen van Quick’20! 2 minuten later was het een goede corner van Mark Leijdekkers die het hoofd van Tim Kempers bereikte, echter kon hij niet genoeg kracht aan de bal meegeven. In de 6de minuut was het een 1 op 1 actie van Mark Leijdekkers op de keeper van Achilles die bekwaam redde. De 0-2 werd in de 7de minuut hard binnengeschoten door Milan Braam na een mooie assist van Tim Kempers. Het tempo ging iets naar beneden en Achilles probeerde mee te voetballen. Dit resulteerde helaas een tegendoelpunt. De nr. 9 van Achilles kon vanaf 20 meter vrij op de Sander Vis aflopen en schoof de bal in de 17de minuut beheerst in de verre hoek 1-2. Een minuut later was het bijna weer raak voor Achilles, een vrije kopkans van de nr. 9 van Achilles verdween voor Quick’20 aan de goede kant van de paal. Quick’20 werd weer wakker en begon weer te voetballen. Dit leverde in de 23ste een schot kans op voor Jurriën Mulder die hard over schoot en in de 30ste minuut speelde Robin Hoogma zich knap vrij om uit te halen, zijn schot verdween enkele centimeters boven de lat. In de 33ste minuut was het wel raak. Jesse Olde Monnikhof schoot de 1-3 beheerst binnen na een voorzet van Florian Boitelle. De jubelstemming was echter van korte duur want exact 48 seconden later stond het al 2-3 door zwak verdedigend werk van Quick’20. In de 38ste minuut was het een actie van Milan Braam die leidde tot een penalty voor Quick’20. Dit (onterechte) buitenkansje werd benut door Jurriën Mulder 2-4. De kopjes van Achilles gingen hangen en je kon zien dat Quick’20 vanaf de 2-4 vrij spel had. Dit resulteerde in de 44ste en 45ste minuut nog in schotkansen voor Willem Kienhuis en Robin Hoogma waar de keeper goed op reageerde.

 

De rust werd gebruikt om omzettingen te maken om meer aan het voetballen toe te komen en de druk op de verdediging van Achilles te verhogen.

 

In de 52ste minuut leverde dat de eerste grote kans op van de tweede helft. Florian Boitelle raakte de bal vol en deze verdween naast het doel. De 54ste minuut was het een pass van Jurriën Mulder door de verdediging die Florian Boitelle bereikte die onberispelijk de 2-5 binnen schoot. De 59ste minuut dacht Milan Braam dat hij niet achter kon blijven en schoot na een breedte pass van Mark Leijdekkers de 2-6 binnen. Het gaat snel in Enschede en Achilles weet niet meer waar het moet zoeken. De 60ste minuut was het Jesse Olde Monnikhof die ook zijn 2de van de wedstrijd maakte en na een foute terugspeelbal van Achilles alleen op de keeper af liep en voor de 2-7 zorgde, zijn 13de doelpunt van het seizoen al weer. De 64ste minuut was het bijna Florian Boitelle die zijn 3de maakte echter schoot hij na een pass van Engin Demir de bal over de lat. In de 65ste minuut was het wel weer raak. Mark Leijdekkers kwam na een mooie assist van Mats Winkelhuis alleen voor de keeper te staan op de punt van de 5 meter en schoot hard en hoog in het doel de 2-8 binnen.

 

Na de 2-8 merkte je dat het spel minder werd en de kansen minder gevaarlijk werden aan de kant van Quick’20. Een compliment naar de ploeg van Achilles is dat ze probeerden te blijven voetballen waardoor het spel niet onaardig bleef om naar te kijken. Na nog enkele schoten van Mark Leijdekkers, Milan Braam, Joris Snijders (op de paal) en Willem Kienhuis kwam in de 89ste minuut de laatste kans van de wedstrijd. Milan Braam zette een mooie solo actie door en kwam oog in oog te staan met de keeper. In plaats van de bal binnen te schuiven stiftte hij de bal naast. Na 89 minuten en 58 seconden vond de scheidsrechter het welletjes en floot af voor de wedstrijd.

 

Een mooie overwinning voor Quick’20 zaterdag 1 en we hopen dat we deze serie een vervolg kunnen geven tegen Hellendoorn volgende week! We spelen dan thuis om 15.00 uur op veld 4, u bent allen van harte uitgenodigd om dit fris spelende team aan te moedigen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube