Nieuws

Quick’20 moet meerdere erkennen in OJC Rosmalen en lijdt een 3-0 nederlaag

maandag 27 november 2017 - 1e selectie


Het valt op dat naast Quick’20 ook veel andere teams in de derde Divisie over een prachtig complex beschikken. Het mooiste hebben we gisteren gezien bij OJC Rosmalen. Met 2400 leden, waarvan bijna 500 vrijwilligers, beschikt die vereniging over een uitstekende accommodatie in een nieuwbouwwijk. Midden tussen de 9 velden en 4 mini-veldjes staan de kleedkamers met daar bovenop het clubgebouw, vergaderruimtes, secretariaat en bestuurskamer en zelfs een knus museum!
De komende 5 jaren worden er honderden leden bij verwacht, omdat het complex in een nieuwbouwwijk ligt die nog lang niet is volgebouwd.

Wat de wedstrijd betreft. Quick’20 speelde de eerste 20 minuten van de eerste en tweede helft heel gedegen en gaf weinig weg. De andere 50 minuten was OJC duidelijk de betere en als je het aantal doelrijpe kansen van beide ploegen tegen elkaar afzet dan waren dat er voor de rust voor OJC zeker 6 en voor Quick twee.

Na een goed begin kon Quick onvoldoende weerstand bieden aan het betere en verzorgde veldspel van OJC. Een doelpunt van de thuisclub kon niet uitblijven.

Toen OJC na 35 minuten de 1-0 scoorde had doelman Felix van Berkel al drie fenomenale reddingen verricht. Als hij het doel niet had verdedigd was de einstand vast hoger uitgevallen in het voordeel van OJC.
Felix was aan Quick-zijde weer de man van de wedstrijd en met afstand de beste van de 14 spelers uit Oldenzaal die op de kunstgrasmat aantraden.

Quick’20 had voor rust ook 2 goede kansen op een doelpunt, deze werden niet verzilverd. Mart Schepers viel geblesseerd uit in de eerste helft met als vervanger Jasper-Ewout van Breemen-Schneider.

 

Na rust kwam Quick’20 goed uit de startblokken en speelde het spel zich bijna 20 minuten voornamelijk af op de helft van OJC. Frank Eulderink kwam erin voor Alessio Pinna en zorgde voor een paar hachelijke momenten in het doelgebied van OJC. Quick’20 wilde wel maar de echte finesse en zuiverheid ontbrak voor de gelijkmaker.

In de 70e minuut viel ook Ryan Snelders geblesseerd uit en werd hij vervangen door Jelle Leenders. Die stond net 7 minuten in het veld toen hij onnodig zijn tegenstander wilde passeren. Dat mislukte en de door OJC veroverde bal werd door de linksbuiten voorgezet en de spits wist er wel raad mee en scoorde 2-0.

 

Tot dat moment bleef Quick geloven in een goed resultaat, het stond immers slechts met 1-0 achter. Na de 2-0 was het verzet gebroken en was het aan keeper Felix te danken dat de achterstand niet groter werd. In de laatste minuut kreeg OJC een terechte penalty na een overtreding van Sebastiaan Bökkerink. De strafschopnemer stuurde Felix naar de andere hoek dan waarin hij de bal schoot en zo werd de eindstand 3-0.

 

Zo blijft Quick’20 na 13 wedstrijden de rode lantaarndrager in de Derde Divisie Zondag met 7 punten. Jong De Graafschap staat voorlaatste met 3 punten meer en de nummer 16 HBS heeft 10 punten. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Westlandia dat een slechte competitiestart had maar inmiddels is opgeklommen naar de 14e plaats met 14 punten.

 

Westlandia is het voorbeeld dat laat zien dat een slechte seizoenstart helemaal goed kan worden gemaakt en bij Quick’20 moet een positieve ommekeer ook mogelijk zijn. Dan zullen wel de slordigheidjes in de aanval moeten verdwijnen en zullen er in het veld 1 of meer spelers op moeten staan die een leidersrol vervullen. Zeg een ander in het veld maar waar het op staat. Feit is natuurlijk wel dat de kansen die zeker wel worden gecreëerd dan ook in goals moeten worden omgezet.

OJC Rosmalen – Quick’20 3-0 (1-0)
Score: 35 van Kempen 1-0, 77. Van Kempen 2-0, 90. van Hoof 3-0 (strafschop).

Opstelling Quick’20:
Van Berkel, Bökkerink, Kamp, Snelders (70. Leenders), Somi, Schepers (43. van Breemen-Schneider), Stolker, Zwienenberg, Pinna (46. Eulderink), Visscher, Korkis.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube