Nieuws

JO17-4 pakt na twee nederlagen op rij belangrijke punten tegen TVC ’28 JO17-2

zaterdag 25 november 2017 - Jeugd


Een heel belangrijke overwinning die ons dichterbij de doelstelling, handhaving in de tweede klasse, heeft gebracht. Op dit moment staan wij op plaats zeven, twee plaatsen boven de degradatie zone (Laatste vier degraderen).

 

Vandaag de thuiswedstrijd tegen het als elfde geplaatste TVC ’28 JO17-2. Na de twee nederlagen tegen Bon Boys en Oranje Nassau, waarbij het tegen de laatst genoemde mentaal niet goed was, was het wel weer eens tijd voor een overwinning. Tijdens de wedstrijdbespreking wordt duidelijk gemaakt dat we meer succes zullen hebben als we meer met elkaar dan tegen elkaar voetballen.

De wedstrijd is pas vijf minuten aan de gang en Quick’20 moet genoodzaakt wisselen. Wes wordt in de eerste minuten vervelend met een knietje geraakt op zijn bovenbeen en kan niet doorspelen. Met Pim voor Wes gaat de wedstrijd verder. Quick’20 creëert door goed samenspel druk op de tegenstander en dwingt hen steeds verder naar achter. Na een goede opbouw over rechts wordt de bal teruggelegd op Niek, zijn harde schot krijgt de keeper niet onder controle waardoor de attent reagerende Morris de 1-0 laat aantekenen. Een paar minuten later komt rechtsachter Maarten goed mee op en na verschillende combinaties schiet hij op aangeven van Thijs de 2-0 achter de keeper. Quick’20 blijft goed voetballen en op aangeven van Niek schiet Morris zijn tweede van de middag binnen, 3-0.

 

Door het gemakkelijk kunnen opbouwen schuiven steeds meer spelers door naar voren. Zo gebeurt het dat beide centrale verdedigers tot op de helft van de tegenstander zijn doorgekomen. Als TVC ’28 een vrijetrap krijgt die zij vervolgens snel nemen staat Quick’20 uit positie en met de geboden ruimte weten zij wel raad en scoren de 3-1. Vlak voor tijd is het de goed mee opgekomen linksachter Pim die op aangeven van Morris de 4-1 maakt.

 

De tweede helft gaat Wes het weer proberen, Benk maakt plaats voor hem. Ook Morris wordt vervangen. Voor hem komt Joost binnen de lijnen. Dat TVC ’28 voor de tweede helft andere plannen heeft is al snel duidelijk. Zij zetten eerder druk en doordat Quick’20 slap start weet TVC ’28 in de 41e en 43e minuut te scoren. Beide goals waren schitterende afstandschoten, waarbij geen enkele speler van Quick’20 adequaat ingrijpt. Op de bank wordt al gesproken over een Rood Zwart scenario (in die wedstrijd van vorig seizoen werd namelijk een 0-3 voorsprong weggegeven en verloor Quick’20 met 4-3).

 

Quick’20 weet het goede spel van de eerste helft geen vervolg te geven, TVC ’28 staat beter en Quick’20 speelt in een te laag tempo. Te veel wordt er van achteruit de lange bal gehanteerd, wel mag gezegd worden dat er een aantal bij zaten die keurig op de stropdas waren, maar echt aanvallend gevaarlijk wordt Quick’20 niet meer. Na een uur spelen komt Benk weer in het veld, hij vervangt Wes die toch te veel hinder heeft van de opgelopen blessure. Een kwartier voor tijd krijgt Quick’20 een cadeautje van de scheidsrechter, na een relatief lichte overtreding in het zestien meter gebied gaat de bal op de stip. Maarten weet dit cadeautje op waarde te schatten en pakt het graag uit, 5-3.

 

Vlak voor tijd heeft Quick’20 nog de mogelijkheid om op 6-3 te komen, mar de vrijetrap van Maarten komt op de kruising. Ook de rebound van Benk gaat via het lichaam van Koen over het doel.

 

Samenvattend: In de eerste helft een heel goed herstel van de wedstrijd van vorige week, waarin met collectief spel vier goede doelpunten werden gemaakt. Door het slappe spel aan het begin van de tweede helft wéér twee doelpunten in een paar minuten tegen. Gelukkig deze keer zonder consequenties.

 

Volgende week geen wedstrijd, maar wel naar FC Twente – Ajax. Quick’20 JO17-4 is namelijk uitgenodigd door FC Twente om deze wedstrijd te bezoeken en ook mogen acht spelers deelnemen aan de vlaggen sfeeractie voorafgaand aan deze wedstrijd.

 

Zaterdag 9 december spelen wij thuis om 12.45 uur tegen Reutum JO17-1.

 

 

Scoreverloop:

’11 Morris (Rebound)
’13 Maarten (Thijs)
’15 Morris (Niek)
’32 Speler TVC ’28
’37 Pim (Morris)
’41 Speler TVC ’28
’43 Speler TVC ’28
’65 Maarten (Strafschop)

 

Man van de wedstrijd: Niek

 

 

Opstelling: Jord, Maarten, Benk (Wes/40, Benk/58), Huub, Wes (Pim/5), Koen, Niek, Thijs, Wouter, Morris (Joost/40) Quinten

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube