Nieuws

Quick’20 naar OJC Rosmalen

vrijdag 24 november 2017 - 1e selectie


 

Quick’20 gaat zondag 26 november 2017 naar Rosmalen, dat valt onder de gemeente ’s-Hertogenbosch. Na een busreis van ruim 150 kilometer hopen we dan echt met 3 punten dezelfde terugreis te aanvaarden.

 

We klampen ons vast aan de laatste wedstrijd thuis tegen Dongen die met 0-1 werd verloren, wat nog steeds onvoorstelbaar is voor degenen die de wedstrijd hebben gezien.

De overwinning was gestolen, maar die tellen even hard mee voor het aantal punten als verdiende zeges. Quick was de hele wedstrijd de betere ploeg en het is al eerder gezegd als de kansen niet worden benut dan wordt winnen heel moeilijk. Het aantal 100 procent kansen voor Quick’20 over de hele wedstrijd gezien was niet op de vingers van één hand te tellen. Dongen had in de eerste helft maar één echte kans en die werd direct efficiënt benut en leverde uiteindelijk de 0-1 winst op.

 

Het is dit seizoen een chronisch probleem geworden dat Quick’20 te weinig scoort. Zeven treffers in 12 duels is heel mager en ook daarmee bezet Quick de 18e en laatste plaats in de Derde Divisie. Hoe deze “chronische tekortkoming” kan worden opgelost blijft een mysterie en zelfs illusionist Hans Klok kan ons daarbij vast niet helpen.
Iedereen die ons eerste elftal een warm hart toedraagt gelooft in de ommekeer die betekent dat er weer gaat worden gescoord en dan niet één maal, maar vaker per wedstrijd.

Het kan niet zo zijn dat spelers die vorig seizoen het net wel aan de goede zijde wisten te vinden daartoe dit seizoen niet in staat zijn. Het heilige vuur moet een keer ontbranden en daar is alle hoop nu op gevestigd.

 

Als de wedstrijden van vorig seizoen tegen OJC Rosmalen erbij worden gehaald dan heeft Quick’20 goede papieren in handen. Toen werd er op 11 september 2016 thuis met 5-2 gewonnen en op 5 februari 2017 werd er uit met 3-1 gewonnen.
Quick’20 eindigde toen als 6e en OJC Rosmalen als 12e.

 

Dit seizoen liggen de papieren anders na 12 wedstrijden. Het puntenverschil op de ranglijst bedraagt 14.
OJC Rosmalen staat gelijk met drie andere ploegen op de negende plek met 18 punten uit 12, waarvan 5 x winst, 3x gelijk en 4 x verlies en zowel 21 doelpunten voor als tegen.
Quick’20 staat op de achttiende en laatste plaats met 4 punten uit 12, waarvan 0 x winst, 4 x gelijk en 8x verlies en 7 doelpunten voor en 23 tegen.

 

Zolang het geloof in de eerste overwinning in de hoofden van de spelers blijft zit het wel goed met de instelling. Denken van het lukt niet meer is geen helpende gedachte. Wat wel helpt is de vaste overtuiging te hebben dat je scoren niet kunt verleren evenals fietsen en zwemmen.

 

Quick’20 laat ons juichen zondag en het wordt tijd samen ons clublied te zingen, wat al weken ongebruikt in mijn broekzak zit.

 

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube