Nieuws

Vrijdag 2: De Klos bij Barbaros

dinsdag 21 november 2017 - Senioren


 

Vol goede moed, maar nog steeds zonder Gruppenführer Bartels, vertrok een vernieuwde selectie van dit keer 11 personen met supporters Stephan en Patrick vanaf café Mokum (Dot) vol vertrouwen richting BWO. In Hengelo proberen we eerst het sportpark van Barbaros te vinden… Dit blijkt net voor het FBK stadion te liggen en er niet achter…

De kearls van vrijdag 2 die deze avond de eer verdedigen zijn John, Hans, George, Gorden, Erik, Jan, Koen, Joris en natuurlijk Glenn. Glenn is er altijd en verschuift desnoods zijn eigen verjaardag om mee te kunnen doen. Daarnaast zijn ook Robert van Ommeren en Fred Lubbers van de partij. Robert heeft al wel eerder meegedaan en is aangetrokken voor de breedte van de selectie. De voetballer Fred is nieuw voor uw ‘sportmoderator’. Ik word echter op de heenweg al bijgepraat dat Fred op hoog niveau heeft gevoetbald… De Esch 1. Dit belooft veel goeds. Daarnaast schijnt hij graag ‘in de as’ te spelen. Top, dit kan niet anders dan 9 punten opleveren.

De eerste pot tegen Barbaros worden we echter al snel naar achter gedrukt. Barbaros kan kampioen worden en zij geven alles. Hun spits, die in de hoogtijdagen bij Sportclub Enschede zijn doelpunten maakte, is een plaag voor onze verdediging. Hoewel wij via Tulp, Erik en Fred nog een aantal kansen krijgen wint Barbaros verdiend met 4-0. Dit had nog hoger kunnen uitvallen ware het niet dat onze beer van de meer (John) er wederom een paar keer goed bij zat. In het eerste duel debuteren Van O. en Lubbers zeer verdienstelijk. Hierbij is met name de speelstijl van Lubbers oogstrelend om te zien. Dit belooft veel voor na de winterstop.

De tweede wedstrijd starten we erg sterk…. We winnen de toss. Eindelijk een overwinning. In het vervolg gaat het echter al snel minder. Hoewel we ook in deze wedstrijd kansen genoeg krijgen via onder meer Joris en Erik scoren we weer niet….. We gaan een klein beetje ons eerste achterna. We missen een scorende spits…. Tom Z. is echter weer op de weg terug. John voorkomt met miraculeuze reddingen een grote nederlaag. Het wordt 2-0 waarbij opvallend is dat Tubantia een speler aan boord heeft die wij nog niet eerder hebben gezien.. Deze maakt toevallig beide doelpunten.

Dan moet het in de laatste wedstrijd maar gebeuren tegen BWO. Ook zij spelen met flink wat andere spelers. Dat merken we, maar ook in deze pot gaat het gelijk op. Tot de 13e minuut als Glenn geen rugdekking geeft en BWO weet te scoren. Soms lijkt het wel of de tegenstanders van ons uit een halve kans een goal maken, terwijl wij bij de vele kansen die wij krijgen steeds weer de bal op het lichaam van de keeper mikken… We eindigen de wedstrijd met een 0-2 verlies.

In de kantine viert Barbaros het kampioenschap en drinken wij het verlies weg. Glenn ziet echter nog een mooie beker staan. Daar wil hij natuurlijk wel mee op de foto….

Deze competitiereeks 12 gespeeld 0 punten. Dat is ons nog nooit overkomen in de nog maar korte tijd dat ons team bestaat. We werden al een aantal keren kampioen, maar we zaten dit keer gewoon in een te sterke competitie en… we misten onze steraanvaller Tom. Hij is er echter na de winterstop zeker bij. Tevens zal er een winterstopactiviteit moeten komen om de neuzen weer dezelfde kant op te laten staan. De technische staf zal zorgen voor het juiste tactische concept. Het slotakkoord van de avond is natuurlijk in Oldenzaal…. Te beginnen bij Dot en later verder de stad in. Met in ieder geval één duidelijke winnaar: de Oldenzaalse Horeca, want dat winnen we altijd: de 3e helft!

Mit freundlichen grüßen,
Ihr sportmoderator
Fritz von Thurn und Taxis

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube