Nieuws

Zesde herpakt zich en stuurt Saasveldia met nederlaag naar huis

maandag 20 november 2017 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 6. Thuis tegen Saasveldia 5. Deze tegenstander zat vorig jaar ook al bij ons in de competitie. Een tegenstander die veel fysiek in de strijd gooit en een aantal leuke voetballers in de ploeg heeft. De wedstrijd wordt om 10 uur afgewerkt i.p.v. 9 uur. In deze tijd van het jaar een betere tijd om te beginnen.  Met een redelijke selectie gaan we richting kleedkamer. Tegen 10 uur is het ook weer droog  en onder een herfstzonnetje, maar wel met een koude wind, worden de aanvoerders bij de scheids geroepen. Na deze plichtplegingen kan de wedstrijd beginnen.

De 1e helft is amper begonnen of het balletje ligt al in het net. Weusthof schiet ons al na 2 minuten op voorsprong. Wat een begin!! We kunnen lekker gaan voetballen. Helaas, niets is minder waar. We gaan mee in het spelletje van Saasveldia. We zoeken de duels juist op i.p.v. ze te mijden. Na ruim een kwartier voetballen valt dan ook de 1-1. Op dat moment een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Beide teams creëren namelijk weinig, tot helemaal niets. De wedstrijd kabbelt dan ook rustig voort. Na ruim 20 minuten spelen, valt Steenbeeke met een vervelende blessure uit. De bal wordt diep gespeeld en de spits van Saasveldia gelooft er nog in. Steenbeeke loopt geroutineerd  het gat dicht. Dit valt niet goed bij de spits en deze geeft Steenbeeke een opzichtige duw in de rug. Op volle snelheid en dan uit balans worden gebracht. Het schiet hem gelijk in de hamstring. Volgens Steenbeeke zelf is deze gescheurd. (Bart, vanaf deze kant: beterschap met het herstel!). Van Veelen komt hem vervangen. Na dit oponthoud, gaan we weer verder met de wedstrijd. 10 minuten later weer een enerverend moment in de wedstrijd. Huitink wordt diep gestuurd op rechts. Hij loopt de linksback er uit en komt het strafschopgebied binnen. Hierbij krijgt hij een duw en wordt zodoende uit balans gebracht. De scheids fluit. Een penalty!. Overigens terecht gegeven, want niemand van de tegenstander die protesteert. Alleen aan de kant zijn ze het niet eens met de beslissing en dit wordt dan ook in woord en gebaar duidelijk gemaakt. Dit schouwspel is wel vermakelijk om mee te maken. Bijen maakt zich op om de “pingel” te nemen. Dit doet hij dan ook met verve. We staan weer voor 2-1. Op dit moment staat de minst slechte ploeg voor. We halen de rust verder zonder kleerscheuren.

In de rust wordt er aangegeven dat we meer moeten gaan voetballen. Met een aantal wissels gaan we het proberen in de 2e helft. Gelhevert komt voor Wanink en Agterbos lost Wolbers af. We beginnen de 2e helft in ieder geval goed. Er wordt gevoetbald, maar het doelpunt valt aan de ander kant. Door een misstap van Tijdhof  komt de bal voor de voet van de spit en deze weet hier wel raad mee. 2-2. Ondanks deze tegenslag blijven we voetballen en creëren ook een aantal goede kansen. Hij wil er niet in. We worden nog wel verrast met een volgende wissel. De moegestreden Bijen wordt vervangen door Zuurwelle. Deze neemt ook gelijk de aanvoerdersband over van Bijen. Bij een van zijn eerste acties glijdt hij tot 3 maal toe weg. Geluk kan hij met een laatste krachtsinspanning de bal toch nog ontfutselen van de tegenstander. Ligt er dan toch een bepaalde druk op het dragen van de aanvoerdersband? Gelukkig blijven we voetballen en dit wordt ook beloond. We krijgen een vrije trap op zo’n 20 meter van het vijandelijke doel. Nordkamp legt de bal even lekker neer. Wat er volgt is leep en vermakelijk om te zien. In plaats van een mooie strakke bal richting kruising, plaatst hij de bal (met veel gevoel) laag langs de muur in uiterste hoek. Hij laat de keeper verbouwereerd achter. Dit geeft iets meer rust en als Agterbos 10 minuten later de 4-2 binnenkopt is het gebeurd. 5 minuten voor het einde komt Nordkamp naar de kant met een liesblessure. Bijen mag de  laatste minuten nog even weer vol maken. Na ruim 90 minuten voetballen blaast onze goed fluitende scheids af. De 3 punten zijn binnen. Zeker op basis van de 2e helft een verdiende overwinning. We hebben de 2e helft ook mooie dingen gezien. Volgende week zondag wordt er door ons niet gevoetbald, aangezien we zaterdag avond samen met onze abraham dit heugelijke feit gaan vieren.

Opstelling het zesde:

Wesley Boomkamp, Wanink (Gelhevert/46), Bijen (C) (Zuurwelle/68), Steenbeeke (van Veelen/23), Huitink, Wolbers (Agterbos/46), Tijdhof, Nordkamp (Bijen/84), Weusthof, Lewerissa en “Mits” Boomkamp

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube