Nieuws

Quick’20 Za1 wint maar doet zichzelf te kort

maandag 20 november 2017 - Senioren


Afgelopen zaterdag stond voor Quick’20 Zaterdag 1 de laatste wedstrijd van de eerste periode op het programma. Het behalen van de periode was mogelijk, maar helaas bleek achteraf dat ON gewonnen had dus is deze niet behaald.

 

Om 15 uur begon onder leiding van de scheidsrechter de wedstrijd tegen RKSV. Quick’20 zette hoog druk dat resulteerde direct al in een corner. Deze werd strak genomen en voordat Willem Kienhuis in kon koppen was het de keeper de bal nog net van richting kon veranderen. In de 3de minuut was het RKSV die de eerste echte kans op papier kreeg. Een schot van de sterke nummer 9 van RKSV ging voorlangs. Dit was het signaal dat het tempo bij Quick’20 omhoog moest en dat resulteerde in de 6de minuut in een schot van Florian Boitelle die net voorlangs ging. Het regende in deze periode corners voor Quick’20 en in de 9de minuut kopte Willem Kienhuis net over uit een goede voorzet van Jurriën Mulder. In de 11de minuut kwam Robin Hoogma in een kansrijke schietpositie, hij zag zijn schot net over gaan, en in de 12de minuut was het wederom een mooie voorzet van Jurriën Mulder, helaas kopte Tim Kempers deze net over het doel. In de 14de minuut was het eindelijk raak. Een mooie aanval werd opgezet door Jesse Olde Monnikhof met een steekpass op Florian Boitelle zijn strakke voorzet bereikte Tim Kempers en hij tikte de verdiende 1-0 binnen. De mannen van Jan Exel zette na de aftrap direct druk naar voren en bij balverlies werd Jesse Olde Monnikhof in stelling gebracht, hij passeerde de keeper en schoot in de 15de minuut de 2-0 binnen.

 

In de 16de minuut was het totaal onverwacht ineens 2-1 door een scheidsrechtelijke dwaling. Een perfecte sliding op de bal werd bestraft met een penalty. De nummer 9 van RKSV benutte dit buitenkansje. Quick’20 bleef vooruit voetballen maar werd wel iets slordiger. In de 18de minuut was het Robin Hoogma die van de 16 meter via de lat over schoot. In de 21ste minuut was het een kopbal van Willem Kienhuis die net naast de verkeerde kant van de paal verdween. In de 22ste minuut kwam Jurriën Mulder in een kansrijke schietpositie en schoot net over het doel van trouwens een uitstekende keeper. Door een fout achter in de verdediging stond in plaats van wellicht 5-1 zo maar 2-2. Wederom was het de nummer 9, de beste man van RKSV, die scoorde. Quick’20 was even van slag van dit doelpunt en ging minder goed voetballen. Echter bleven de kansen komen. In de 27ste minuut was het een schot van Tim Kempers die uitstekend werd gered en in de 30ste minuut werd volkomen onterecht een doelpunt afgekeurd. Een bal werd vanaf de achterlijn terug getrokken op Jesse Olde Monnikhof en hij schoof simpel binnen. Helaas dus niet de voorsprong. Quick’20 begon weer iets meer te voetballen en dat resulteerde nog in twee schoten van Nermin Colo en Jurriën Mulder die goed gepakt werden door de keeper. Vlak voor rust leek het toch 3-2 te worden. Na een mooie voorzet van Marc Leijdekkers kopte Jesse Olde Monnikhof in vrije positie net naast.

 

De tweede helft begon weer zoals de eerste eindigde namelijk met veel mogelijkheden voor Quick’20. In de 52ste minuut was het wel raak 3-2 door Jesse Olde Monnikhof. Een mooie actie van Engin Demir en zijn voorzet werd strak binnen getikt door Jesse Olde Monnikhof. De wisselspelers en begeleiding zat nog niet op de banken of het stond al 4-2! In de 53ste minuut was het Jesse Olde Monnikhof die in de 16 meter goed doorzette en de bal strak voorgaf op de vrij staande Florian Boitelle. Hij schoof de bal netjes tegen de touwen. RKSV wist even niet waar het zoeken moest en in de 56ste minuut dacht iedereen dat het 5-2 stond. Na een mooie voorzet van Florian Boitelle schoot Engin Demir de bal in het dak van het doel. Wederom een belachelijke beslissing van de scheidsrechter die de goal afkeurde wegens buitenspel. Laten we zeggen dat de scheidsrechter niet zijn dag had. In de 61ste minuut was het een mooie actie van Jesse Olde Monnikhof die na een mooie combinatie de bal net over schoot. In de 67ste minuut kwam de eerste wissel. Kevin van Coeverden werd gewisseld voor Gijs Vreeswijk. In de 71ste minuut was het een vrije bal van Robin Hoogma die knap in de korte hoek werd gered door de keeper. RKSV liep op het tandvlees en het is dat Quick’20 zo slordig omgaat met de vele kansen. Florian Boitelle had de 5-2 op zijn schoen maar hij zag in de 73ste minuut zijn schot over gaan. In deze minuut werd ook Tim Kempers gewisseld voor Milan Braam. Marc Leijdekkers kreeg na een mooie pass van Milan Braam in de 77ste minuut een schietkans maar deze werd net geblokt. In de 78ste minuut werd Florian Boitelle gewisseld voor Joris Snijders, die sneller dan verwacht weer speelklaar was na zijn gebroken sleutelbeen. Het spel kabbelde naar het einde. In de 86ste minuut was er nog een schot van Jurriën Mulder die naast ging. Tot de 92ste minuut was het 4-2 maar na een mooie aanval van RKSV zette de nummer 10 door en schoof de 4-3 nog binnen. Hierbij bleef het.

 

Kortom een mooie wedstrijd met veel mogelijkheden, hoog tempo en een uitslag die geen recht doet aan de verhoudingen op het veld. Volgende week mogen we naar Achilles Enschede om de aansluiting met ON te behouden!

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube