Nieuws

JO17-4 verliest terecht, maar enigszins geflatteerd van Oranje Nassau JO17-4

zondag 19 november 2017 - Jeugd


Zaterdag 18 november

 

Een nederlaag die hard binnenkomt. We waren mentaal niet opgewassen tegen dit ON dat fysiek en op het randje speelde. De twee gele kaarten die wij wel kregen tegen geen enkele voor ON hielpen ook niet mee om een resultaat te behalen.

 

Vandaag reisden we af naar Almelo voor de wedstrijd tegen het fysiek sterke ON JO17-4. Dat het daar op facilitairgebied niet op orde is wordt al snel duidelijk. Bij de toegekende kleedkamer hingen de benen eruit van een ander team, dat wel héél erg lang de tijd nam om zich te douchen en aan te kleden. Na een noodgedwongen korte warming-up starten we in de stromende regen de wedstrijd.

Het eerste kwartier gaat gelijk op, waarin wel duidelijk is dat dit een goede tegenstander is. Uit het niets komt de 1-0. Na een kort genomen hoekschop lost de spits van ON een zondagsschot op zaterdag (William bedankt) dat zomaar binnenvalt.

Na achtentwintig minuten komt de eerste klap voor Quick’20; na opzichtig vasthouden van de verdediger van ON wordt de losrukbeweging van Morris bestraft met een gele kaart. Dit betekent dat Quick’20 het tien minuten met z’n tienen moet doen. Quick’20 weet mede door 4!! minuten eerder affluiten van de scheidsrechter, het zoals het in ijshockey bekende powerplay, het ondertal te neutraliseren en gaat met een 1-0 achterstand naar een dit keer wel lege kleedkamer.

 

In de kleedkamer heerst een onverklaarbare mentale dip. “Wat hebben we nog te verliezen” klinkt er…. We staan met 1-0 achter spelen helemaal niet slecht, alleen tien minuten met een man minder. Er wordt duidelijk gemaakt, dat er nog veertig minuten te spelen waarin we alles nog kunnen winnen.

 

De tweede helft met Maarten voor Niek en Thijs voor Wouter begint zo slap, dat nog voordat alle meegereisde supporters weer zitten, ON in de eerst twee minuten twee keer het net vindt en op een comfortabele 3-0 voorsprong komt. Ondanks deze enorme teleurstelling blijft Quick’20 het wel proberen, maar het wil gewoon niet lukken. Menig schot op doel van ON weet Jord, soms op magistrale wijze te keren. Na ruim een uur komt ON toch op 4-0. Als twee minuten hierna Huub geheel onterecht (sliding op de bal) een gele kaart krijgt en dus tien minuten moet ‘brommen’, slaat het ongeloof in als een bom. Over deze teleurstelling komt Quick’20 niet meer heen. Het gevoel van ‘genaaid’ worden is niet meer te onderdrukken.

De allerbeste mogelijk is ondanks een man minder voor Quinten, helaas weet op aangeven van Morris de bal niet achter de ON keeper te krijgen.

 

Samenvattend: Een heel erg teleurstellende dag voor Quick’20, waar we vooral mentaal heel erg kwetsbaar waren. Volgende week spelen we weer thuis op ons mooie Sportpark Vondersweijde, dan ontvangen wij TVC’28 JO17-2.

Komende week op de training weer hard werken om met een goed en positief gevoel de volgende wedstrijd in te gaan.

 

Scoreverloop:

’18 Speler Oranje Nassau
’41 Speler Oranje Nassau
’42 Speler Oranje Nassau
’63 Speler Oranje Nassau

Man van de wedstrijd: Koen en Jord

Opstelling: Jord, Pim, Benk, Huub, Wes, Joost, Niek(Maarten/40), Koen, Quinten, Morris, Wouter(Thijs/40)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube