Nieuws

Quick’20 speelt 12e competitiewedstrijd thuis tegen Dongen

vrijdag 17 november 2017 - 1e selectie


Quick’20 speelt a.s. zondag 19 november 2017 om 14.00 uur thuis tegen Dongen, de nr. 11 op de ranglijst van de 3e Divisie.

 

Voor het schrijven van de voorbeschouwing haal ik geregeld een deel van mijn informatie uit de website van de tegenstander, in dit geval Dongen. Als je daarop kijkt lees je een prachtige voorbeschouwing, alleen gaat die totaal niet over de komende wedstrijd Quick’20 – Dongen, maar over de gouden tijden van onze vaderlandse trots, het Nederlands elftal en de gouden tijden van Ajax en Feijenoord. Wat vooral wordt belicht is de rol die Johan Neeskens had binnen de nationale elf.

 

Dat brengt mij op onze eigen Oldenzaalse trots, Quick’20 1 Zondag. Van de onverschrokkenheid van Johan Neeskens toen kan menig speler nu nog veel leren. Hij deinsde nergens voor terug en al zat hij helemaal onder het bloed, hij gaf nooit op en zorgde er wel voor dat zijn directe tegenstanders ook niet ongeschonden uit de strijd kwamen. De strijd is er wel bij ons 1e, we missen natuurlijk iemand die scoort, maar een type Neeskens hebben we jammer genoeg niet in ons midden en wat zouden we er blij mee zijn. Wel is het zo dat het fanatisme op de velden in de jaren 70 en 80 in de huidige tijd tot veel meer rode kaarten zou leiden, iets wat toen niet aan de orde was omdat de spelers veel meer van elkaar accepteerden en de scheidsrechter voor die tijd dan ook in de geest van de wedstrijd floot.

 

Vorig seizoen verloor Quick in Dongen met 2-1 in de 2e competitieronde in de nieuwe 3e Divisie Zondag en op Paaszaterdag 15 april 2017 speelden de teams in Oldenzaal de return en eindigde een heerlijke wedstrijd in een 3-2 overwinning voor Quick’20 dat toen naar de 4e positie steeg op de ranglijst, achter Dongen dat toen 3e stond.

 

Zowel Dongen als Quick’20 doen het dit seizoen beduidend minder dan vorig seizoen. Quick’20 is zelfs gezakt naar de 18e en laatste plaats na 11 wedstrijden met maar 4 punten uit 4 gelijke spelen, terwijl Dongen op de 11e plek staat met 15 punten, evenveel als nummer 10 ADO’20 dat een beter doelsaldo heeft. Quick’20 heeft 7 duels verloren en Dongen 6.

Grote verschil is dat Dongen wel 5 x heeft gewonnen en zo de 15 punten heeft vergaard.

Quick’20 wacht nog steeds op de 1e overwinning en wat zou het mooi zijn als dat zondag eindelijk gaat lukken. De laatste 2 thuiswedstrijden, EVV 1-1 en Jong Vitesse 0-2, waren veelbelovend voor de toekomst. De laatste wedstrijd uit bij UNA moet gauw worden vergeten.

Qua veldvoetbal doen we vaak niet onder voor de tegenstander, bij het voetballen hoort echter ook scoren en dat doet Quick’20 dit seizoen helaas nog veel te weinig.

__________________________________________________________

Het volgende trio leidt de wedstrijd Quick’20 – Dongen

Scheidsrechter                     : de heer    E.R. Bijl

Ass.scheidsrechters             : mevrouw  J.N.M. Bakker en de heer K. Weever

__________________________________________________________

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube