Nieuws

Quick’20 Vrijdag 2 wel de lof…. geen punten..

zaterdag 11 november 2017 - Senioren


Zonder Gruppenführer Bartels vertrok een fitte selectie van 9 personen met supporters Stephan en Patrick vanaf café Mokum (Dot) vol vertrouwen richting BWO. In Hengelo bewonderen we eerst het fantastische sportpark. Wat een topkantine, mooie kleedkamers en een prachtig kunstgrasveld. Naar later blijkt gaat hier het door Peter Schulte getrainde eerste van BWO trainen en moeten we voor het eerst sinds jaren op een grasveld voetballen…

De kearls van vrijdag 2 die deze avond de eer verdedigen zijn John, Hans, George, Thijs, Gorden, Wout, Erik, Paul en natuurlijk Glenn. Glenn is er altijd en verschuift desnoods zijn eigen verjaardag om mee te kunnen doen. Voor het team ook erg belangrijk. Glenn is namelijk das Dreh und Angelpunkt -zoals de legendarische reporter von der Sportschau Fritz von Thurn und Taxis altijd zei – van vrijdag 2. Als je dit zo achter elkaar leest dan kunnen de 3 te spelen wedstrijden niet anders dan 9 punten opleveren. Dat moet ook wel want we staan hopeloos onderaan…. Niets is echter minder waar…. We gaan met lege handen naar huis na 3 uitstekend gespeelde wedstrijden….

De eerste pot tegen Tubantia wordt door ons gedomineerd. Vijf opgelegde kansen worden gemist. Veelal door glijpartijen omdat een aantal spelers kunstgrasschoeisel aan hadden. Zoals een beroemde voetbalwet zegt, wie zelf niet scoort……krijgt in de laatste minuut een doelpunt tegen… En ja hoor, na goed voetbal staat er na 20 minuten een 0-1 eindstand op het scorebord. Jammer maar een wedstrijd met veel aanknopingspunten. Ook de tweede pot, dit keer tegen BWO gaat verloren, met 3-1. Wederom aardig voetbal van onze kant, maar BWO blijkt een vies effectief counterploegje te zijn. Zij 3 kansen en 3 goals, wij 4 kansen en 1 goal…. Uw reporter denkt in de winterstop aan een trainingskamp bij Romario in Brazilië. Ff oefenen op het maken van doelpunten.

De laatste wedstrijd van de avond is de interland tegen Barbaros. Nou zijn wij Nederlanders niet zo sterk in internationale wedstrijden de laatste tijd en bleek Barbaros de voorgaande ontmoetingen ook veel te sterk echter…. Deze avond spelen we de eerste 10 minuten vet veel beter dan hun. We krijgen kansen maar scoren niet. Halverwege de wedstrijd komt Barbaros erachter dat ze wel moeten winnen willen ze volgende week op eigen veld kampioen worden. Tot letterlijk de allerlaatste seconde houdt John, onze eigen Beer van de Meer, zijn doel schoon…… Je voelt hem al aankomen….. We verliezen met 1-0….

Al met al een kwa resultaten een matige avond. Wat spel betreft echter veel lichtpuntjes. We reizen volgende week dan ook met veel vertrouwen af naar Barbaros. Gelukkig hebben we volgende week weer een voltallige selectie…. Iedere laatste wedstrijd van een reeks zijn we compleet en sluiten dus Mark, Joris, Jan, Pieter, Max, Mark, Bjorn, Robert, Robert, Arthur, Koen en Tom weer aan… en kunnen we ook weer rekenen op Bartels die dan als technisch manager de poppetjes op de goede plek zeg.

Het was al met al een mooie avond met John van B. als absolute uitblinker op doel en later ook bij DOT.

Mit freundlichen grüßen,
Ihr sportmoderator
Fritz von Thurn und Taxis

 

Hieronder ter inspiratie de kampioensfoto van het afgelopen seizoen…

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube