Nieuws

JO17-4 kan goede wedstijd tegen ATC’65 geen goed vervolg geven tegen Bon Boys

zaterdag 11 november 2017 - Jeugd


zaterdag 11 november

 

Een moeizame eerste helft waarin we helaas, maar terecht op 0-2 achter komen. Een achterstand welke we in de tweede helft niet meer goed konden maken. Na de euforie van het punt tegen ATC’65 voert nu de teleurstelling de boven toon.

 

 

Vandaag kwam Bon Boys JO17-2 uit Haaksbergen op bezoek op Sportpark Vondersweijde. Op het mooie kunstgras van veld 2 werd er om 12.45 afgetrapt. Het spelletje van Bon Boys was al snel duidelijk, rustig opbouwen achterin om vervolgens de lange bal te spelen op de snelle en balvaardige buitenspelers. Toch was het Quick’20 dat via Koen een goede mogelijkheid kreeg, maar zijn iets wat gehaaste schot ging naast.

 

Hierna was het toch Bon Boys dat de wedstrijd naar zich toe trok. Quick’20 was te slordig, speelde te reactief en was daardoor keer op keer een stap te laat. Ook waren er veel overtredinkjes nodig om Bon Boys af te stoppen. In de 23e minuut gaat een goed genomen vrijetrap net over Wes heen en kan zijn tegenstander de bal achter Jord koppen. Na de 0-1 blijft de wedstrijd rommelig en zijn er een aantal blessurebehandelingen bij Bon Boys. Het gevolg drie minuten blessuretijd. In deze blessuretijd weet Bon Boys de 0-2 te maken. Een hoekschop wordt niet goed weggewerkt en wordt door een bos aan benen binnen geschoten.

 

Het regenachtige weer wordt voor even verruild voor de droge kleedkamer en warme thee. In de rust geeft de staf aan dat er te slordig en afwachtend gevoetbald wordt en dat wij daardoor steeds een stap te laat zijn. In de rust worden Wes en Morris gewisseld. En met Huub centraal achterin en Quinten als rechtsbuiten hervatten we de wedstrijd.

 

Vanaf de eerste minuut begint Quick’20 scherp aan de tweede helft, het balbezit is langer en niet meer zo slordig als in de eerste helft. Buitenspelers Wouter en Quinten maken het de vleugverdedigers moeilijk, maar tot een uitgespeelde kans leidt het nog niet. In de 58ste minuut is het dan wel raak, Na een goede pass van Joost komt de bal bij Wouter die op het juiste moment Thijs aan speelt, die controleert de bal en schiet beheerst de 1-2 binnen. Quick’20 gaat na de 1-2 op zoek naar de gelijkmaker. Door de ruimte die Quick’20 weggeeft krijgt Bon Boys aardig wat kansen, maar Jord staat, soms met wat kunst en vliegwerk, een doelpunt in de weg.

 

De verdediging van Bon Boys geeft weinig weg en gesteund door een goed meevoetballende keeper word menig Quick’20 aanval onschadelijk gemaakt. Met nog 5 minuten officiële speeltijd, proberen we met het weer in de ploeg brengen van topscorer Morris, de gelijkmaker te forceren. Quick’20 valt aan en Bon Boys kan alleen maar tegenhouden. In de 83ste minuut schreeuwt heel Quick’20 om een penalty. Quinten weet met een geweldige passeerbeweging zijn man uit te spelen, die in de achtervolging duidelijk Quinten aan zijn arm naar de grond trekt. Helaas voor Quick’20 denkt de scheidsrechter hier anders over en na zo’n 84 minuten fluit hij voor het einde van de wedstrijd.

 

 

Samenvattend: Een wedstrijd met twee gezichten. Die niet door de niet toegekende penalty, maar door de twee dode spelmomenten in de eerste helft, die de 0-1 en 0-2 betekende tot stand gekomen is. Wel is het positief om te zien dat Wouter na een reeks van blessures, die hem noodgedwongen aan de kant hielden, steeds beter gaat voetballen.

Wat wel jammer is, is dat Mart heeft laten weten per direct te stoppen met voetballen. Wij respecteren zijn keuze en wensen hem succes voor de toekomst.

 

Volgende week spelen we wéér een topwedstrijd, want dan gaan wij op bezoek in Almelo bij Oranje Nassau JO17-4. De huidige nummer drie van de ranglijst.

 

Scoreverloop:

’23 0-1 Speler Bon Boys
’40+1 0-2 Speler Bon Boys
’58 1-2 Thijs (Wouter)

 

Man van de wedstrijd: Joost

 

Opstelling: Jord (c), Pim, Benk, Maarten, Wes (Huub/40), Joost, Niek, Thijs (Morris/75), Koen, Morris (Quinten/40), Wouter

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube