Nieuws

Quick’20 Zat. 1 uitgeschakeld in de beker

woensdag 8 november 2017 - Senioren


Gisteren moest Quick’20 zaterdag 1 de bekerwedstrijd spelen tegen ON uit Almelo. Na de domper van 5 weken geleden de 3-2 nederlaag hadden de mannen van Jan Exel, gisteren gecoacht door Tim Engbers, iets recht te zetten.

 

Om 20.00 begon de wedstrijd en onder leiding van de uitstekende scheidsrechter nam Quick’20 direct het initiatief. Druk naar voren en een hoog baltempo. In de eerste minuut leidde dit direct tot een vrije trap op de rand van de 16 van Jurriën Mulder, echter werd zijn schot ongelukkig geblokt door Milan Braam. In de 13de minuut was er de eerste echte uitgespeelde kans. Een mooie aanval over de linkerkant en een combinatie tussen Milan Braam en Engin Demir bracht Milan Braam alleen voor de keeper. Zijn schot kwam vol tegen het hoofd van de keeper, die helaas met een hoofdblessure van het veld moest. We wensen hem dan vanuit Quick’20 ook beterschap toe met het herstel.

 

Quick’20 bleef het spel dicteren en er kwamen enkele mogelijkheden, echter was de eindpass of de besluitvaardigheid om te schieten niet van dien aard dat het echt gevaarlijk werd. De wetten van het voetbal zijn dan ook zo dat je moet scoren om te winnen. Scoren deed ON totaal tegen de verhouding in wel in de 27ste minuut. Na een corner waar Sander Vis net aan onderdoor ging kwam de bal toevallig op de voet van een ON speler en de bal rolde tergend langzaam het doel in. De 1-0 was een domper, maar de mannen van Tim Engbers bleven voetballen. In de 38ste minuut was er een gevaarlijk schot van Robin Hoogma die net naast het doel verdween. Toch kwamen de zwarthemden terecht op gelijke hoogte. Milan Braam bracht in de 40ste minuut met een slap schot en een fout van de keeper de 1-1 op het scorebord. Dit bleek ook de ruststand te zijn.

 

De tweede helft begon Quick’20 weer fel en leek het in de 47ste minuut wederom Milan Braam te zijn die de voorsprong op het bord zou zetten, echter stond hij net in buitenspel positie waardoor zijn lob niet de waardering kreeg die het verdiend zou hebben.

 

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft wel, ON ging opportunistische spelen en Quick’20 begon onnauwkeuriger te worden. In de 62ste minuut leverde dit de 2-1 op en niet veel later nadat Tim Kempers en Marc Leijdekkers plaats hadden gemaakt voor Jesse Olde Monnikhof en Bob Snijders  viel in de 66ste minuut de 3-1. Het beker avontuur leek over. Tim Engbers bracht om toch nog iets te forceren Yael Bos binnen de lijnen voor Robin Hoogma en vanaf dat moment ging was het alles of niets. ON vertraagde het spel opzichtig en Quick’20 was niet bij machte om het tij te keren. De 3-2 van Willem Kienhuis in de 93ste minuut was dan ook alleen maar voor de statistieken.

 

Volgende week zaterdag speelt het zaterdag 1 team van Quick’20 een thuiswedstrijd tegen RKSV, aanvang 15:00 uur.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube