Nieuws

Quick’20 Zaterdag 1 wint topper tegen Bergentheim in extremis

maandag 6 november 2017 - Senioren


Afgelopen zaterdag stonden 2 potentiële titelkandidaten tegenover elkaar! Bergentheim de nr.2 en Quick’20 Zat.1 de nr. 3. Een mooi affiche daar beide ploegen iets goed te maken hadden naar het teleurstellende resultaat van afgelopen week. Waar de mannen van Jan Exel een gelijkspel noteerde tegen DES, kreeg Bergentheim in de topper tegen ON een pak slaag.

 

In de eerste minuten was het aftasten. Quick’20 liet het spel aan Bergentheim en zij wisten ondanks het optische veldoverwicht geen kansen te creëren. In de 10de minuut kwam de eerste mogelijkheid voor Bergentheim een fout achterin de verdediging leidde tot een schot die rakelings naast het doel van Sander Vis verdween. In de 15de minuut was er weer een aanval van Bergentheim en de aanvallende middenvelder schoot recht op Sander Vis af die bekwaam redde.

 

Pas in de 25ste minuut kon Quick’20 iets van haar kwaliteiten laten zien. Een mooie aanval op tempo over vele schijven leidde tot een schietkans van Jurriën Mulder, in plaats van vol uit te halen wil hij de bal terug leggen op Jesse Olde Monnikhof, hierna ontstond een pingpong gevecht in het 5 meter gebied met als winnaar Bergentheim. Quick’20 begon na deze kans een beetje mee te voetballen, maar Bergentheim was nog altijd de bovenliggende partij. In de 35ste minuut konden we de tweede kans van Quick’20 noteren. Een vrije bal van Robin Hoogma kwam terecht bij de vrijstaande Willem Kienhuis, zijn kopbal verdween echter in de handen van de uitstekende keeper van Bergentheim. In de 38ste minuut kwam er toch een doelpunt en zoals het spelbeeld was, kwam deze verdiend op naam van de aanvoerder van Bergentheim. De 1-0  kwam op een ongelukkig moment daar het erop leek dat Quick’20 een beetje de touwtjes in handen begon te krijgen. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer, waardoor Bergentheim in deze maar niet loskomende topper terecht voor stond.

 

De rust werd door Jan Exel gebruikt om de mannen weer scherp te krijgen, want voetballend was het niet veel wat de mannen lieten zien. Robin Hoogma en Bob Snijders werden gewisseld. Marc Leijdekker en Florian Boitelle namen plaats in het team en moesten voor meer diepgang en dreiging gaan zorgen.

 

De tweede helft begon compleet anders. Quick’20 dicteerde het spel en zette al hoog druk waar Bergentheim het moeilijk mee had. In de 49ste minuut leverde dit een corner op, Florian Boitelle nam de corner en Jurriën Mulder schoot de bal naast het doel. Dit was het begin van het offensief van Quick’20. In de 51ste minuut was het wel raak. Balverlies op de eigen helft van Bergentheim bracht Marc Leijdekkers in staat om hard uit te halen vanaf de 16, zijn schot werd van richting veranderd maar raakte het netje! De 1-1 was een bevrijding voor de jongens en gaf meer energie! Het tempo ging verder omhoog en Bergentheim was aangeslagen. In de 53ste minuut was er over rechts een mooie loopactie van Marc Leijdekkers, hij wist de bal op maat te bedienen bij Florian Boitelle, hij haalde vol uit en zijn bal kwam onderkant lat terug in het veld, Jurriën Mulder zag zijn rebound geblokt worden en vanuit deze rebound raakte Jesse Olde Monnikhof de paal.

 

Quick’20 bleef het initiatief houden, maar moest wel waken voor de counter van Bergentheim. In de 65ste minuut was er wederom en mooie actie van Marc Leijdekkers die op maat Jesse Olde Monnikhof bediende en zijn schot verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Het hoge tempo van Quick’20 nam iets af waardoor Bergentheim weer meer in de wedstrijd kon komen. In de 73ste minuut leverde dit de enigste kans op van Bergentheim. Een aanval over rechts kwam terecht bij de spits van Bergentheim en hij schoot hard binnen. Echter had Sander Vis de redding van de dag in huis. Met een super reflex hield hij het doel schoon. In de 75ste minuut bracht trainer Jan Exel zijn laatste troef in het veld. Nermin Colo werd gewisseld voor Tim Kempers die samen met Jesse Olde Monnikhof oorlog moest gaan maken in de aanval van Quick’20. Het spel werd grimmiger en de goed leidende scheidsrechter moest vaker handelend optreden. Quick’20 creëerde veel mogelijkheden maar tot gevaarlijke kansen kwam het niet. Tot ver in blessuretijd Tim Kempers zijn persoonlijke oorlogje won van de laatste man en in de punt van de 16 meter de bal op Jesse Olde Monnikhof speelde. Hij draaide knap weg van zijn tegenstander en schoot de bal onder de keeper door van Bergentheim! De 1-2 was een feit. Een mooie beloning voor de trainer die gewaagd heeft gewisseld om het maximale resultaat te behalen. Zuur voor Bergentheim die hard hebben gewerkt en naar aanleiding van de eerste helft zeker een punt hadden verdiend. Maar desalniettemin zijn we blij dat we de drie punten meenemen naar Oldenzaal.

 

Aankomende dinsdag is het revanche tijd tegen ON. Quick’20 zaterdag 1 speelt dan om 20.00 uur in Almelo voor de beker tegen ON. De zure nederlaag tegen ON zit nog in het geheugen en de mannen zijn gebrand om ON uit de beker te knikkeren.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube