Nieuws

Quick’20 geeft wedstrijd in 14 minuten weg en verliest met 5-1 bij UNA

maandag 6 november 2017 - 1e selectie


Op het sfeervolle complex van UNA gingen de toeschouwers er eens goed voor zetten. In de week voorafgaande aan de wedstrijd en in het wedstrijdboekje werd gewaarschuwd dat UNA op moest passen voor de hekkensluiter, want het zou niet de eerste keer zijn dat er over een “rode lantaarn” werd gestruikeld.

De werkelijkheid was compleet anders. Quick keek al na 14 minuten tegen een 3-0 achterstand aan en het thuispubliek rekende al op een monsterscore.Quick kwam al na 35 seconden door verkeerd verdedigen met 1-0 achter toen nog geen Quick speler de bal had aangeraakt. Daarna kreeg Quick een reeks hoekschoppen, die allemaal in niks eindigden. Mart Schepers had de gelijkmaker voor het intikken.
In de 11e minuut werd er weer slecht (uit)verdedigd en werd het 2-0 en na 14 minuten was het al 3-0 door een prachtige volley.
Een prachtige lob van Marc Höcher werd daarna door keeper Felix van Berkel met de vingertoppen over het doel getikt. Hij stond iets voor het doel, maar in het achteruit lopen en met een geweldige sprongkracht wist hij de 4-0 te voorkomen en daarmee waarschijnlijk ook een monsterscore voor UNA.

Quick ging na de snelle achterstand beter spelen, al kreeg het daarvoor ook de ruimte. Jeroen Visscher schoot vanaf 16 meter in de 35e minuut de enige tegentreffer 3-1. Aanvankelijk speelde UNA na de pauze een versnelling lager en bood Quick goed tegenspel. En ik kan het niet nalaten ook dit keer te zeggen dat de arbitrage Quick niet gunstig gezind was. In de 53e minuut werd een lichte overtreding in het strafschopgebied bestraft met een penalty en direct rood voor Jan Willem Kamp. Onze geweldige keeper Felix Van Berkel dook de zuiver ingeschoten bal uit de rechter onderhoek. “Een overdreven rode kaart en Gerechtigheid” zei de verslaggever van het Eindhovens Dagblad. Met 10 man leek het een kwestie van tijd dat UNA meer doelpunten ging maken. Dat lukte ze niet zonder de hulp van de scheidsrechter die in een weer lichte overtreding van dit keer Jeroen Visscher ook reden zag tot het geven van een stafschop, die nu wel werd benut, 4-1. In de 85e minuut werd het 5-1 na een voorzet uit een overduidelijke buitenspelpositie. UNA staat nu op de 1e plaats na het gelijkspel van Jong Vitesse.

Natuurlijk geef je het vaak af op de arbitrage als je onderin de ranglijst staat, daar heeft het gisteren zeker niet aan gelegen. Quick kwam gewoon veel te mat uit de startblokken en het kwaad was zo al snel geschied.
Trainer Michel Steggink van Quick’20baalde als een stekker. Op de trainingen had hij nog zo gewaarschuwd voor het spel van UNA in de beginfase van een wedstrijd en daarop ook gericht laten trainen. Helaas baart oefening niet altijd kunst, want zijn advies werd volledig in de wind geslagen. Zo laat je een enthousiaste trainer wel echt in de kou staan en hier zal vast nog een hartig woordje over worden gesproken.

Quick’20 heeft thuis tegen EVV en Jong Vitesse laten zien waartoe het voetballend in staat is. Het kan echt veel beter, alleen moeten we ons wel zorgen gaan maken over een chronisch gebrek aan scorend vermogen.

Nu volgt er een weekend rust en in de komende 2 weken is er alle tijd om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en te zorgen dat er de komende 5 wedstrijden tot aan de winterstop de hoognodige punten worden gehaald.
De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Dongen op 19 november.

UNA – Quick’205-1 (3-1)
Score: 00.35 ! 1-0 Sebregts, 11. Boogers 2-0, 13. van de Gevel 3-0, 35. Jeroen Visscher 3-1, 53. Penalty gestopt door Felix van Berkel !, 75. Boogers 4-1 (pen.), 85. Van Boekel 5-1

Opstelling Quick’20:
Van Berkel, Sen (74 van Houten), Bökkerink, Kamp, Somi, Schepers, Stolker, van Breemen-Schneider, Pinna, Kemerink (62 Goorhuis Oude Sanderink), Visscher(77 Korkis).

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube