Nieuws

JO17-4 houd koploper ATC’65 JO17-3 op een gelijkspel

zaterdag 4 november 2017 - Jeugd


Zaterdag 4 november

 

Een gelijkspel die voelt als een overwinning, dat is de beste omschrijving na een 2-2 gelijkspel tegen koploper ATC’65 JO17-3. De laatste ontmoeting tegen dit team was ook thuis maar dan voor de beker en werd kansloos met 0-5 verloren.

 

Speelronde 6 thuis tegen koploper ATC’65 JO17-3, die al 44 keer het net wist te vinden en er maar 4 tegen kreeg (in de wedstrijd tegen onze aankomende tegenstander Bon Boys JO17-2 die in 4-4 eindigde). De opdracht voor Quick’20 was helder, zo lang mogelijk de nul proberen te houden en geconcerteerd en compact spelen. Vanaf het begin zit Quick’20 er goed op en maakt het ATC’65 zo moeilijk mogelijk. In deze beginfase creëren beide teams kleine kansjes, maar tot doelpunten leidt dit niet.

 

Na een snelle uitgooi van Jord komt Quick’20 er met Thijs razendsnel uit, hij speelt Maarten aan die middels een overtreding afgestopt wordt. De door de scheidsrechter toegekende vrijetrap ligt op zo’n twintig meter recht voor het doel van ATC’65. Topscorer Morris neemt plaats achter de bal en met een heerlijke trap schiet hij de bal strak in de kruising. Door de 1-0 lijkt ATC’65 wakker te zijn geschud en dwingt met geweldig voetbal Quick’20 steeds meer terug. Vijf minuten na de 1-0 maakt ATC’65 dan ook geheel terecht de 1-1. Hierna blijft ATC’65 aandringen, maar de verdediging van Quick’20 weet goed stand te houden.

 

 

Na de rust worden Koen en Thijs gewisseld, zij worden vervangen door Joost en Wouter. De laatst genoemde maakt na lang blessureleed zijn rentree in het team. ATC’65 gaat in de tweede helft door waar het gebleven is en blijft gevarieerd over links en rechts de aanval zoeken. Na minder dan een kwartier krijgen zij loon naar werken en scoren zijn de 1-2. Quick’20 realiseert zich dat er nog niets verloren is en gaat opzoek naar de gelijkmaker. Niek, Maarten en Joost zoeken keer op keer de oplossing naar voren, maar Wouter, Morris en Quinten lopen zich steeds stuk op de verdediging van ATC’65. Aan de andere kant moeten Pim, Benk, Huub en Wes scherp blijven om de aanvallen van ATC’65 te neutraliseren.

 

Na een lichte overtreding van ATC’65 op Maarten volgt er een vrijetrap vanaf de linkerkant. De vrijetrap van Morris valt precies tussen twee verdedigers van ATC’65 in en door heel alert reageren van Niek is hij beide te snel af en schiet de 2-2 tegen de touwen. Met nog twintig minuten te spelen verlaat de moegestreden Quinten het veld en komt Thijs er weer in. Het kan het nog alle kanten op, zeker wanneer Maarten door een schitterende steekbal van Joost diep gestuurd wordt. Helaas voor Quick’20 maak de doelman van ATC’65 het Maarten dusdanig moeilijk dat hij niet weet te scoren. De laatste tien minuten is het eenrichtingsverkeer naar het doel van Jord, maar door falen van ATC’65 zelf en het goed optreden van de gehele verdediging weten we deze storm te doorstaan en trekken we de 2-2 over de eindstreep. De ontlading bij team en staf is logischerwijs groot wanneer de scheidsrechter affluit.

 

Samenvattend: Vanuit de kant van Quick’20 een geweldige teamprestatie. Een wedstrijd waarin duidelijk is geworden dat eerstejaars Pim en Wes gegroeid zijn ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen ATC’65. Ik denk dat het publiek één van onze betere wedstrijden heeft gezien.

 

 

Volgende week dient er weer een goede teamprestatie te worden neergezet; Dan staat de thuiswedstrijd tegen Bon Boys JO17-2 op het programma.

 

Scoreverloop:

22′ 1-0 Morris (Vrijetrap)
27′ 1-1 Speler ATC’65
52′ 1-2 Speler ATC’65
58′ 2-2 Niek (Morris)

 

Man van de wedstrijd: Niek en Pim

 

Opstelling: Jord, Pim, Benk (c), Huub, Wes, Niek, Maarten, Koen (Joost/40), Quinten (Thijs/64) Morris, Thijs (Wouter/40)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube