Nieuws

Quick’20 haalt 1 punt tegen EVV en speelt beste wedstrijd van dit seizoen

dinsdag 24 oktober 2017 - 1e selectie


Er waren bijna 200 toeschouwers aanwezig en die zagen dat het elftal van Quick’20 liefst op 4 posities was gewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijd.

Quick speelde vanaf het beginsignaal fel en het spel was bijna evenzo goed als in de meeste wedstrijden van vorig seizoen. In de 23e minuut had Quick geluk dat EVV niet profiteerde van een foutieve terugspeelbal op de keeper. Frank Eulderink miste 2 minuten later een vrije kans en 2 prachtige strakke corners van Jeroen Visscher werden door de voorwaartsen niet of onvoldoende geraakt om te scoren. Quick legde vooral tussen de 15e en 35e minuut van de eerste helft een boeiend schouwspel op de mooie grasmat. In de 36e minuut stond keeper Felix van Berkel op de goede plek en voorkwam daarmee een 0-1 achterstand en ook in een merkwaardige kluwen van spelers voor het Quick doel liep het goed af. Een schot aan de andere kant van Jeroen Visscher werd geblokt door een verdediger van EVV en uit de daarop volgende hoekschop stichtte Quick geen gevaar.

Na rust was EVV even sterker dan Quick, maar al gauw was Quick de betere ploeg en ging het ijverig op zoek naar een voorsprong en wie weet de 1e overwinning. Die voorsprong kwam er toen een vrije trap in de 55e minuut van Jeroen Visscher goed werd ingekopt door spits Dennis Kemerink. 10 Minuten later schoot Dennis voorlangs het doel uit een situatie die meer rendement had kunnen opleveren.

Quick’20 leek naar de winst te gaan. Helaas konden zowel Frank Eulderink als Jeroen Visscher niet verder en werden ze vervangen in de 70e en 72e minuut.
Daarna sloeg voor Quick’20 het noodlot weer eens toe toen een voor het oog niet al te zware overtreding van Jelle Leenders door scheidsrechter Tunnissen in de 80e minuut werd bestraft met een directe rode kaart. Menig arbiter zou het waarschijnlijk hebben afgedaan met geel. Het vreemde was dat 12 minuten daarvoor een minstens zo zware overtreding op Frank wel een vrije trap opleverde, maar dat er niet eens een terechte gele kaart werd getoond. Wat de scheidsrechter bezielde zullen we nooit weten en het is ook heel raar dat het arbitrale trio niet wachtte op de door hen zelf bestelde gehaktballen en kroketten met brood. Misschien hadden ze toch een rare “nasmaak” overgehouden aan hun optreden. Het geserveerde werd uiteindelijk verdeeld onder de aanwezigen die het smakelijk opaten ook al hadden ze dat liever na een winnend Quick gedaan.

Vanaf het moment van de rode kaart voor Jelle kwam EVV weer in de wedstrijd en het was in de 82e minuut Shaquille die met een mooie onhoudbare knal EVV op 1-1 bracht.
Trainer Kevin van Dessel van EVV: “Ik ben blij met het punt maar niet met ons vertoonde spel.”
De trainer van Quick’20 was zeer tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg en had daarvoor ook alle reden want zo voetballend kan de 1e zege niet lang uitblijven.

Nu volgen er voor Quick’20 twee loodzware wedstrijden.
Zondag komt koploper Jong Vitesse op bezoek en een week later is de uitwedstrijd tegen nummer 2 UNA.

Opstelling Quick’20:
Van Berkel, Bökkerink, Leenders, Kamp, Somi, Schepers, Stolker, van Breemen-Schneider, Eulderink (70 Degenaar), Kemerink (84 van Houten) Visscher (72 Pinna).

Foto’s door Robert Molnar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube