Nieuws

Bij vlagen goed spelend JO17-4 wint moeilijke uitwedstrijd bij UDI JO17-1

vrijdag 20 oktober 2017 - Jeugd


Donderdag 19 oktober

Op verzoek van UDI  werd de zaterdagwedstrijd verplaatst naar donderdagavond 18.30 uur. Na wat heen en weer geapp stonden om 17.30 uur 5 auto’s klaar om te vertrekken. Een 6e auto arriveerde met daarin één van de vrienden die al een rijbewijs heeft… Tja zo langzamerhand worden kleine jongens groot. Met veel plezier en 3 spelers van JO17-3 (Bastijn, Ted en Lars: Jongens bedankt!) vertrekken we richting het Enschedese. Huub en Benk moeten helaas vanwege school/werk verplichtingen verstek laten gaan. Wouter Slaghekke is nog herstellende van een blessure.

 

Voor de wedstrijd controleert de goed leidende scheidsrechter alle pasjes en we beginnen ruim op tijd, om 18.28 uur, aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten hebben we een duidelijk veldoverwicht. Bastijn komt als rechtsbuiten een aantal keren goed door maar mist de scherpte in de afronding. Het eerste schot op doel van Morris gaat helaas over. Het overwicht leidt tot 4 hoekschoppen maar geen goal. Aan de andere kant daarentegen scoort UDI via een hoekschop de 1-0. Een fraaie kopgoal. Tegen de verhouding in staan we achter, maar we rechten onze rug. In de 22e minuut verlaat Niek met een blessure het veld en komt Lars erin. We gaan rusten met een 1-0 achterstand. In de rust komen Quinten en Thijs in het veld. We moeten het nodige omzetten waarbij Maarten een linie zakt, Bastijn centraal op 10 gaat spelen en Thijs en Quinten de vleugels bezetten. In de rust geeft de gelegenheidscoach Patrick aan dat we voetballend beter zijn en we de achterstand moeten kunnen ombuigen. De woorden zijn niet voor dovemans oren… We zijn koud aan de tweede helft begonnen of de bal ligt al in het netje. Morris scoort snel de 1-1. Zelfs zo snel dat de reporter van dienst niet weet wie de assist gaf.

 

Na de 1-1 krijgt UDI nog een kans, maar Jord redt vakkundig. Vervolgens nemen we het heft weer in handen. Dit leidt tot een corner. Uit deze corner maakt Lars een prachtige kopgoal. Niet gemakkelijk gezien de lengte van de keeper van UDI… ongeveer 2 meter… Het duurt vervolgens tot de 58e minuut voordat we weer een goede aanval produceren. We krijgen een vrije trap. Maarten neemt deze en Morris scoort met het hoofd de 1-3. Wederom een prachtige goal. Er wordt in het resterende deel van de wedstrijd geknokt voor elke meter. Knokken doet ook de tegenstander want hun spel verruwd. Dit leidt tot een gele kaart voor een speler van UDI en tegelijk voor Bastijn. Verwarring alom bij iedereen van ons. Bastijn gaat echter verbaasd maar rustig van het veld.

 

Gelukkig betaald de trainingsarbeid van de afgelopen weken zich uit want we geven geen krimp. Tot pakweg 10 minuten voor tijd. Ted moet een overtreding maken op een van de betere spelers van UDI. Uit de vrije trap schiet UDI fraai raak. Wordt het dan toch nog spannend? Gelukkig niet. De verdediging met Lars, Ted, Maarten en Wes staat als een huis. De middenvelders Joost, Koen en Bastijn lopen zich de longen uit het lijf en de aanval met Quinten, Morris en Thijs blijft scherp. Zelfs zo scherp dat na een snel genomen vrije trap van Morris Quinten wordt vrijgespeeld. Hij omspeelt de keeper vakkundig en zet zo de 2-4 eindstand op het scorebord.

 

Samenvattend: Een terechte overwinning met een paar mooie goals van beide kanten. De trainingsarbeid zorgt ervoor dat we 2 x 40 minuten lang goed hebben gevoetbald!

 

Scoreverloop:

15′ Speler UDI
41′ Morris (Quinten)
46′ Lars (Thijs)
58′ Morris (Maarten)
69′ Speler UDI
76′ Quinten (Morris)

Man van de wedstrijd: Morris

Opstelling: Jord, Pim(Quinten/40), Mart (Thijs/40), Ted, Wes, Joost, Maarten, Koen, Bastijn, Morris, Niek(Lars/22)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube