Nieuws

Quick ’20 JO17-1 laat zien dat ze heel goed kunnen voetballen.

dinsdag 17 oktober 2017 - Jeugd


Zaterdag 14 oktober 2017 stond de 2de thuiswedstrijd in de competitie met als tegenstander Lac Frisia 1883 uit Leeuwarden op het programma. Na 2 nederlagen en een overwinning in de laatste minuut van vorige week was het team gebrand om het goede gevoel voort te zetten. Lac Frisia kende een goede competitie start en had 7 punten weten te behalen tegen sterke tegenstanders. Onze spelers waren zich hier zeer bewust van maar waren er ook overtuigd van de stijgende lijn in het voetbal spel van afgelopen weken. Frisia was dan ook een goede maatstaaf om te kijken hoe ver we waren.

 

Quick ’20 speelde vanaf minuut 1 met passie en vuur. Met Jesse kip weer terug in de basis op het middenveld en de snelle Joost Brokkelman in de spits kwam er al snel gevaar voor de goal. Dit resulteerde in de 10de minuut dan ook voor de eerste goal. Jesse weet de bal in het net te werken nadat Daan oude Veldhuis de bal op de paal schoot. Deze goal was loon na werken en dit motiveerde om zo door te gaan. Als Quick in de 14de minuut ook nog geholpen wordt de Frisia door een eigen doelpunt vanuit een corner ga je toch wel heel tevreden de rust in met 2-0.

 

In de rust wordt het team nog scherper gezet. De kleine “foutjes” in het spel worden aangegeven door de spelers en trainers waarna de wedstrijd weer vol passie word opgepakt. Voordat Frisia de kans krijgt om vat op het spel te krijgen na rust weet Tom Koppelman de score uit te breiden naar 3-0 waardoor Quick door lijkt te gaan met het dominante spel. In de 51 minuut weet Quick weer te scoren met een hele goede goal. Tom maakt een goede loop actie en weet Joost in de rechterhoek te vinden. Joost geeft de bal uitstekend voor op de goal maar deze rolt voor de goal langs waar Max Smit goed staat opgesteld. Max houd de rust en het overzicht en ziet dat Jesse ook voor de goal is komen te staan. Hij schiet de bal op aangeven van Max hard in de kruising. Lang kunnen we niet genieten van de 4-0 voorsprong omdat Frisia in de 52ste minuut ook weet te scoren. Maar de koppen gaan niet omlaag en Quick gaat door met waar ze hele wedstrijd al mee bezig waren, Frisia laten zien dat we heel goed kunnen voetballen.

 

Met scoren is Quick ook nog niet klaar. Als na een goede aanval Tom heel hard op de lat schiet en de bal hard terug stuitert is Joris Smellink scherp en werkt de bal als nog binnen en dan is het al in de 54ste minuut 5-1. In de 72ste minuut weet Frisia gevaarlijk voor de goal te komen. Jelle Huitink is echter te laat met uitkomen en komt in botsing met de speler van Frisia waarna ze beide geblesseerd op de grond vallen. De scheidsrechter zag in het te laat uitkomen van Jelle en de daarop volgende actie een overtreding. Hij bestrafte dit met een gele kaart voor Jelle en een penalty voor Frisia. Ze maakten geen fout bij het inschieten en de wedstrijd ging de slotfase in met een 5-2 stand. In de 78ste minuut van de wedstrijd weet Joost zijn goede spel te belonen met een doelpunt. Hij scoort de 6-2 op aangeven van Jesse en als er nog twijfel was wie er ging winnen was nu wel helemaal weg. Quick ’20 kan met trots terug kijken op het resultaat wat met goed spel en vooral veel inzet overtuigend werd gewonnen.

 

Volgende week staat nog de inhaal beker wedstrijd tegen MVV op het programma. Deze wedstrijd heeft geen invloed meer op wie er door gaat maar wij gaan er heen om een mooie wedstrijd neer te zetten. Het weekend erop is de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden aan de beurt. Naar verwachting zal dit een zware pot worden maar met de ervaring van dit weekend gaan we het met een goed gevoel tegemoet. Daar gaan we weer laten zien dat de eerste 2 wedstrijden een verkeerd beeld hebben gegeven over hoe goed wij kunnen voetballen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube