Nieuws

Quick’20 Zat1 laat twee gezichten zien maar wint wel!

maandag 16 oktober 2017 - Senioren


Afgelopen zaterdag moest Quick’20 Zaterdag 1 het opnemen tegen het nog ongeslagen Kloosterhaar. Een wedstrijd waarvan de jongens wisten dat ze de mouwen om moeten stropen om met een resultaat van het veld te komen.

 

Door een enkelblessure moesten de mannen van Jan Exel aantreden zonder de in vorm verkerende Engin Demir. Het strijdplan was gemaakt en de afspraken waren duidelijk. Het weer was perfect om een goed resultaat te behalen. De start van de wedstrijd was weer als vanouds. Binnen de minuut konden we de eerste grote kans al noteren. Een vrije bal van Jurriën Mulder belandde op het hoofd van Willem Kienhuis die net over kopte. Een minuut later was het wel raak! Jesse Olde Monnikhof kreeg de bal op 20 meter en middels een mooie actie waarin hij 3 man passeerde schoot hij de bal schitterend de 0-1 over de keeper in de kruising!

 

Quick’20 bleef de aanval zoeken en Kloosterhaar kon geen vuist maken tegen de snelle combinaties. Door goed uit de 1 tegen 1 situaties te blijven kon Kloosterhaar geen grip krijgen op het middenveld. Dit leverde meerdere kansen op voor Quick’20. In de 11de minuut komt er een splijtende pass van Robin Hoogma die Marc Leijdekkers vrij voor de keeper zet, deze redt bekwaam. De 14de minuut was het een corner die verrassend werd genomen door Jurriën Mulder en Robin Hoogma schoot net over. De 19de minuut was er een actie over rechts waar Marc Leijdekkers een mooie voorzet had op Milan Braam, helaas raakte hij de bal verkeerd met zijn hoofd. In de 19de minuut konden we ook het eerste gevaar van Kloosterhaar noteren een verdwaald schot raakte de lat.

 

Quick’20 bleef combineren en over veel schijven aanvallen en het was een leuke wedstrijd om na te kijken. De 28ste minuut komt er wederom een mooie steekpass van Jurriën Mulder op Milan Braam, hij komt alleen voor de keeper en lobt de bal net te zacht waardoor de keeper bij de bal kon. In de 30ste minuut is het wel raak 0-2 door Jesse Olde Monnikhof, na een snelle uittrap van Sander Vis passt Marc Leijdekkers direct door naar Jesse Olde Monnikhof en hij schiet de bal beheerst randje 16 langs de keeper in de verre hoek. Kloosterhaar was even de kluts helemaal kwijt en leek rijp voor de slachtbank. 3 minuten later is het 0-3. Een wereldactie van Bob Snijders schoot hij hard binnen. Bob Snijders liet echt 5 verdedigers van Kloosterhaar als figuranten staan de een actie zoals alleen Zlatan Ibrahimovic hem kan maken, doe daar een vleugje Messi bij en je hebt voor ogen wat voor een wereldactie het was.

 

In blessuretijd loopt Milan Braam alleen op de keeper maar helaas mist zijn lob de scherpte waardoor de ruststand 0-3 is.

 

In de rust wordt er op gehamerd dat Kloosterhaar een vechtploeg is en dat we de duels moeten mijden.

 

Het begin van de tweede helft staat er ook een ander Kloosterhaar op het veld, dichter op de tegenstander en het voetbal wordt Quick’20 moeilijk gemaakt. Echter blijven de kansen achterwege waardoor Quick’20 niet in gevaar komt. In de 58ste minuut komt de eerste kans van de tweede helft op naam van Milan Braam. Na een pass door het hart van de verdediging van Robin Hoogma schiet Milan Braam op de paal. In de 61ste minuut krijgt Kloosterhaar een beetje hoop door een voorzet bij de tweede paal knap binnen te koppen. 1-3 Met nog een half uur te spelen. Kloosterhaar gaat de mouwen op stropen en de wedstrijd wordt grimmiger. Wat absoluut niet nodig was, maar helaas laat de scheidsrechter het gebeuren. Kloosterhaar pompt alle ballen naar voren en geloofd in een terugkeer in de wedstrijd. In de 63ste minuut worden Marc Leijdekkers en Mats Winkelhuis gewisseld voor Tim Kempers en Florian Boitelle. Mooi voor Florian die na een enkele blessure zijn eerste minuten weer kon maken. In de 66ste minuut volgt er een vrije trap voor Kloosterhaar welke rakelings over werd geschoten. Kloosterhaar bleef fysiek spelen en Quick’20 begon steeds minder te voetballen en ging mee in het spel van Kloosterhaar.

 

In de 74ste minuut kwam er eindelijk weer gevaar van Quick’20 een schot van Tim Kempers werd nog net aangetikt door de keeper. Kloosterhaar bleef vol druk geven waardoor er weer veel ruimte ontstond achter de laatste linie. In de 84ste minuut levert dit na een snelle uitbraak bijna de 1-4 op. Milan Braam zet goed voor en Jesse Olde Monnikhof legt terug op Jurriën Mulder. Bij het schieten werd hij iets uit balans gebracht waardoor de bal over vloog. De scheidsrechter begon warriger te fluiten en de blessuretijd ging in. In de 92ste minuut werd het vanuit het niets 2-3 en daarna liet de scheidsrechter volkomen onduidelijk nog 10 minuten naspelen. Met hangen en wurgen maar zonder nog kansen weg te geven werd de 2-3 over de finishlijn getrokken. 3 Punten in de pocket na een wedstrijd met 2 gezichten. Kloosterhaar heeft de tweede helft opportunistisch gespeeld en dat leverde ze bijna een gelijkspel op. Gezien de voetballende kwaliteiten en het overwicht, zeker in de eerste helft was de overwinning dan ook meer dan verdiend.

 

Volgende week staat er een derby op het programma, dan mag Quick’20 Zaterdag 1 aantreden tegen Juliana uit Hengelo.

 

Doelpuntenmakers

2de         0-1                        Jesse Olde Monnikhof

30ste       0-2                        Jesse Olde Monnikhof

33ste       0-3                        Bob Snijders

61ste       1-3                        Speler Kloosterhaar

90+2      2-3                        Speler Kloosterhaar

 

Wissels Quick’20

63ste       Mats Winkelhuis -> Florian Boitelle

63ste       Marc Leijdekkers -> Tim Kempers

87ste       Nermin Colo -> Yael Bos

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube