Nieuws

Het zesde heeft de eerste drie punten binnen.

maandag 16 oktober 2017 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 3. Uit naar Bornerbroek, waar we aantreden tegen het 4e elftal van de RKSV Bornerbroek. In plaats van 11 uur begint de wedstrijd om 10 uur. De tegenstander had nog andere verplichtingen en wij zijn de beroerdste niet. We gaan met een selectie van 14 spelers richting Bornerbroek. Hier aangekomen lezen we dat de wedstrijd op het hoofdveld wordt gespeeld. Dit betekent op echt gras. In de kleedkamer is het weer tijd voor de nodige hilariteit. Voor we het veld opgaan, krijgen we de opstelling al mee. Tijdens de warming up valt op dat het gras behoorlijk hoog is. We zullen zien. Tegen 10 uur komen de aanvoerders bij de scheids voor de plichtplegingen. Nadat deze achter de rug zijn, mag Bornerbroek de wedstrijd beginnen.

 

Het begin is voor onze tegenstander. Niet dat ze goed voetballen, maar wat een energie leggen ze in de wedstrijd. Nu werkt het natte gras natuurlijk ook mee. De slidings volgen elkaar in hoog tempo op. Nadat Bornerbroek heeft laten zien dat er niet zoveel voetbal inzit, maar wel heel veel inzet, beginnen we zelf ook maar eens te voetballen. Het balletje gaat iets makkelijker rond en we komen in de buurt van het vijandelijke doel. Na 20 minuten spelen komen we op 1-0. Boomkamp wordt op links diep gestuurd en levert een perfecte voorzet af. De bal wordt door Postma dan ook beheerst binnengegleden. Lang kunnen we niet genieten van onze voorsprong. Binnen 5 minuten is de stand weer gelijk getrokken. Puur op inzet wordt er door de tegenstander gescoord. Met veel inzet en met fysiek blijft de tegenstander het proberen. Na een half uurtje volgt er een uitgelegen mogelijkheid voor ons om de stand te veranderen. We krijgen een penalty. Postma wordt binnen de zestien licht vastgehouden. Voordat hij wat zeggen, heeft de leidsman al gefloten en wijst gedecideerd naar de stip. Agterbos mag aanleggen en faalt niet. Wederom staan we voor. De teammanager is euforisch en hamert vanaf de kant dat we zo door moeten gaan. Dit doen we dan ook . 5 minuten voor rust wordt de stand 1-3. Postma krijgt de bal via een ingooi in de voeten. Hij dolt 3 tegenstanders en geeft een perfecte voorzet op Lewerissa. Deze weet wel raad met deze kans en kopt de 3-1 tegen de touwen. We halen de rust verder schadevrij.

 

In de rust volgt er vreemde gewaarwording. Een teammanager die bijna smekend vraagt of er mensen zijn die willen wisselen. Gelukkig zijn er mensen die hem te hulp schieten en wel willen wisselen. Ook wordt er even duidelijk aangegeven dat onze teammanager het woord voert in de kleedkamer en niemand anders. Nadat deze punten de revue zijn gepasseerd kunnen we richting het veld voor de 2e helft. Van Veelen komt voor Wanink en Weusthof komt voor Nordkamp. Dit vergt de nodige aanpassingen in het team, maar we gaan er gewoon voor. We beginnen de 2e helft precies zoals de 1e. Niet goed dus. Nu krijgen we wel een doelpunt om de oren. Bornerbroek verkleint de marge dus weer tot 1 en ze krijgen ook nog kansen op meer. We hebben het moeilijk  met het fysieke spel en de tomeloze inzet van onze tegenstander. De situatie wordt er niet beter op als Lewerissa na een overtredinkje geel krijgt. We moeten 10 minuten met 10 man spelen. Bornerbroek ruikt bloed en de irritatie in het veld wordt ook hoger. Maar zoals wel vaker bij het zesde. Met 10 man komt er ruimte en zijn we zeer dodelijk in de omschakeling. Weusthof wordt op links diep gestuurd en dolt tot 2 keer toe de aanvoerder. Daarna volgt er magistrale lob in de verre hoek. Wederom slaat het zesde toe in ondertal. De marge is weer 2 doelpunten. Bornerbroek blijft met veel passie spelen om er toch nog een gelijkspel uit te halen. Ze spelen zo het zesde in de kaart. Er komt heel veel  ruimte voor onze voorwaartsen. Na een mooie en snelle uitbraak komt de bal via Weusthof bij Agterbos. Deze steekt de bal op Postma. Deze rond beheerst af. 5-2. De nekslag voor Bornerbroek. Dat zij in de laatste minuten nog 5-3 maken is mooi voor hun, maar de overwinning komt niet meer in gevaar.

 

Een moeilijke wedstrijd van onze kant. Te onrustig en te gehaast tegen een gepassioneerde tegenstander. Maar ja wie treurt daar nu om. De punten daar gaat het om. Dus de blijdschap is ook zeer groot en zeker bij de teammanager. Hij deed dan ook uitspraak dat het nu goed staat binnen het zesde en je dan ook weinig moet gaan veranderen. We zullen zien. Over 2 weken volgt onze volgende wedstrijd. Thuis tegen NEO 6.

 

Opstelling het zesde:

“Neuer”, Wanink (van Veelen/46), Wolbers (Nordkamp/79), Tijdhof, Huitink, Lewerissa, Gorter (C),

Nordkamp (Weusthof/46), Boomkamp, Agterbos en Postma

 

0-1         Postma (Boomkamp)

1-1         speler Bornerbroek

1-2         Agterbos (pen)

1-3         Lewerissa (Postma)

2-3         speler Bornerbroek

2-4         Weusthof (individuele actie)

2-5         Postma (Agterbos)

3-5         speler Bornerbroek

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube