Nieuws

Hattrick Morris levert JO17-4 de winst op tegen SDC ’12 JO17-2

zaterdag 14 oktober 2017 - Jeugd


Zaterdag 14 oktober

De eerste overwinning in de 2de klasse is binnen. In een leuke wedstrijd, waar misschien een gelijkspel terecht zou zijn, trok Quick’20 uiteindelijk de winst naar zich toe en beloonde zichzelf voor het harde werken van de afgelopen weken op de training.

 

Vandaag speelronde 4, maar voor Quick’20 is dit pas de tweede wedstrijd aangezien de uitwedstrijden tegen DTC ’07 (afgelast) en UDI (verplaatst) nog niet gespeeld zijn. De opdracht aan de spelers, naar aanleiding van de wedstrijd tegen UD Weerselo (4-5 verlies) was helder; scherp beginnen en niet na één minuut al op achterstand komen. In een gelijk opgaande wedstrijd is het al snel duidelijk dat SDC ’12 een razendsnelle goede nummer 13 heeft, die keer op keer gezocht wordt. Met name Pim, maar ook Huub en Benk hadden hun handen vol aan deze speler.

Na de beginfase is het SDC ’12 dat een licht overwicht heeft en creëert een aantal goede kansen, maar door goed keeperswerk van Jord leidt dit niet tot doelpunten. Ook Quick’20 komt een aantal keer goed door, maar de sterke en grote keeper van SDC ’12 keept uitstekend. Met nog maar twee minuten voor de rust valt dan toch de 0-1. De verdediging krijgt de bal niet weg en komt bij de geheel vrijstaande speler van SDC ’12 terecht en die schiet goed binnen. Op basis van de eerste helft een terechte tussenstand.

In de rust wordt aangegeven dat er meer duels gewonnen moeten worden om zo makkelijker aan het voetballen te komen. Met Koen voor Joost en Wes voor Mart starten we de tweede helft. De eerste 10 minuten schommelt het spel heen en weer en creëren beide teams een aantal mogelijkheden. In de 58ste minuut is het raak. Maarten wint zijn duel en geeft een splijtende pass op Morris die met een hard schot de bal langs de keeper schiet. Na de 1-1 krijgt de staf van Quick’20 een déjà vu, want net zoals tegen UD Weerselo, valt direct vanaf de aftrap de 1-2.

Gelukkig toont de ploeg uit Oldenzaal karakter en gaat niet bij de pakken neer zitten, maar stroopt de mouwen op en gaat opzoek naar de gelijkmaker.

Door het goed druk zetten van Quinten, Koen en Morris wordt de bal veroverd. In een twee-tegen- twee situatie houdt Quinten goed het overzicht en geeft de bal op het juiste moment aan Morris die de 2-2 maakt. De staf geeft vanaf de kant aan dat er nu wel scherpte moet zijn wanneer SDC ’12 aftrapt en gelukkig is die er. Sterker nog de gelijkmaker geeft het team een boost. Aan de hand van Thijs, die op een positieve manier “de beuk” erin gooit, worden twee hele goede kansen gecreëerd. Eerst is het Thijs zelf die zichzelf niet beloond na een geweldig actie en daarna Niek die nét niet genoeg tijd heeft om de bal tussen de palen te schieten. In de 73ste minuut wint de sterk spelende Maarten een belangrijk duel waarmee hij een goed lopende aanval van SDC ’12 onderbreekt. In de omschakeling weet hij Morris te vinden die de 3-2 op het scorebord zet. In de minuten die volgen geeft Quick’20 niets meer weg en is de overwinning een feit.

 

Samenvattend: Een wedstrijd die leuk was om naar te kijken, die lange tijd gelijk op ging, maar waarbij de teamprestatie ervoor gezorgd heeft dat deze winnend is afgesloten.

 

Volgende week, op 21 oktober om 14.30 uur, wordt de inhaalwedstrijd tegen UDI JO17-1 in Enschede gespeeld.

 

Scoreverloop:

38′ Speler SDC ’12
58′ Morris (Maarten)
59′ Speler SDC ’12
64′ Morris (Quinten)
75′ Morris (Maarten)

 

Man van de wedstrijd: Maarten

 

Opstelling: Jord, Pim, Benk(c), Huub, Mart (Wes), Joost (Koen), Maarten ,Niek , Quinten, Morris, Thijs.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube