Nieuws

Quick’20 Za1 stuurt Drienerlo met een ruime nederlaag huiswaarts

donderdag 12 oktober 2017 - Senioren


Afgelopen zaterdag stond de derde competitieronde op het programma. De mannen van Jan Exel wilden zich revancheren op de onterechte nederlaag tegen ON en de gretigheid spatte ervan af.

 

Om 15 uur floot de scheidsrechter voor het eerst en werd er direct druk naar voren gezet. Robin Hoogma nam als eerste binnen een minuut het doel van Drienerlo onder vuur echter kon de keeper makkelijk pareren. In de 8ste minuut was en naar goed opkomen van de sterk spelende Engin Demir een vrije bal aan de zijlijn ter hoogte van het zestienmetergebied. Jurriën Mulder gaf een strakke voorzet en Willem Kienhuis kopte de bal voorlangs. 1 Minuut later was het wel raak. Wederom kwam Engin Demir sterk op over de linkerflank en gaf in de 16 een strakke voorzet op Jesse Olde Monnikhof die beheerst de bal achter de doelman tikte. De 1-0 was een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

 

Quick’20 bleef druk houden op de verdediging en onze linksback Engin Demir was niet te houden voor de rechterkant van Drienerlo. Na 15 minuten greep de trainer al in wisselde de rechtsback die aan alle kanten voorbij gelopen werd. De invaller mocht van geluk spreken dat hij niet na 43 seconden al met rood kon vertrekken nadat hij Jesse Olde Monnikhof een vrije doorgang naar het doel belette door hem vast te pakken.

 

Tot aan de rust creëerde Quick’20 kans op kans, Robin Hoogma schoot een vrije bal op de keeper, Jurriën Mulder schoot 2x vanuit een vrije bal rakelings naast het doel,  Milan had een goede actie over links en zijn voorzet was net te strak voor alle inkomende spelers. In de 41ste minuut leek de 2-0 eindelijk te vallen, echter werd Milan Braam op randje buitenspel teruggefloten door de scheidsrechter. Echter werd het spel onzorgvuldiger en kwam er weinig gevaar vanuit de buitenspelers.

 

Vlak voor rust gebeurd het onmogelijke. Waar Drienerlo nog geen fatsoenlijke aanval had kunnen produceren was het wel de spits die sterk wegdraaide van Willem Kienhuis en beheerst de 1-1 binnen schoot. Dit was dan ook de ruststand.

 

In de rust moest trainer Jan Exel even de jongens weer scherp maken en wisselde Tim Kemper en Marc Leijdekkers voor Kevin van Coevorden en Bob Snijders. Dit zorgde voor een betere veldbezetting. Echter was het eerste gevaar van Drienerlo, Sander Vis redde bekwaam op een vrije bal van de aanvoerder van Drienerlo. In de 54ste minuut kon de invaller van Drienerlo na een forse overtreding op Milan Braam met zijn tweede gele kaart, dus rood vertrekken.

 

Dit resulteerde in een groter veldoverwicht en meerdere kansen. Vlak na de 54ste minuut kwam Engin Demir weer op over de linkerkant en zijn voorzet werd overgeschoten door Jesse Olde Monnikhof. In de 60ste  minuut kwam de bal vanuit een vrije trap van Jurrien Mulder op de voet van Willem Kienhuis die zijn schot op de lat zag belanden. In de 61ste minuut was het wel raak. Wederom door een voorzet van Engin Demir kopte Bob Snijders de 2-1 binnen bij de tweede paal. Hierna volgde een spervuur van aanvallen over links en rechts waar Drienerlo niet wist waar ze moesten kijken. In de 67ste minuut was het 3-1, wederom een intikker van Jesse Olde Monnikhof na een voorzet van Kevin van Coevorden. Twee doelpunten van Jesse Olde Monnikhof die zijn verjaardag passend vierde! Hij had zijn derde in de 71ste minuut in het netje liggen maar deze werd afgekeurd wegen buitenspel. In de 72ste minuut was het Engin Demir die wederom een assist afleverde. Ditmaal was het aanvoerder Jurriën Mulder die de 4-1 binnen schoot. Met nog een kwartier te spelen werd Milan Braam gewisseld voor Yael Bos. Yael zocht de spitspositie op en ging op jacht naar zijn eerste doelpunt echter miste hij 3 keer mooie zelf gecreëerde mogelijkheden. In de 80ste minuut was er een uitbraak van Drienerlo en kwam er zowaar 2 tegen 1 situatie. Mats zocht de spits op en die legde precies op tijd breed naar een medespeler die de 4-2 kon binnen schuiven. Lang genieten van deze treffer konden de spelers van Drienerlo niet, want precies 60 seconden later werd de eindstand op 5-2 bepaald door een mooi doelpunt van Robin Hoogma na een mooie pass door het hart van de verdediging van Jesse Olde Monnikhof.

 

Kortom de tweede driepunter is binnen met bij vlagen zeer goed voetbal. Volgende week speelt zaterdag 1 de uitwedstrijd tegen Kloosterhaar die uit 3 wedstrijden 5 punten hebben verzameld!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube