Nieuws

Quick’20 nog steeds zonder winst na 2-3 verlies tegen Be Quick 1887

maandag 9 oktober 2017 - 1e selectie


De scheidsrechter was heel verstandig door tijdens de warming-up op het hoofdveld te besluiten om de wedstrijd te verplaatsen van het kletsnat geworden veld 1 naar het prachtige kunstgrasveld 2, in de pers altijd bijveld genoemd. Theoretisch klopt dat, menig club mocht willen dat ze zo’n mooi bijveld als hoofdveld hadden voor hun eerste elftal.

Natuurlijk is het te begrijpen dat spelers gefrustreerd raken als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Het is wel jammer, spelers van Quick’20 hebben het niet nodig om zich op de scheidsrechter af te reageren vanwege matennaaierij van tegenspelers of een assistent-trainer van de tegenstander. Helaas gebeurde dat en resulteerde dit in gele kaarten en in de voorlaatste minuut een rode kaart.

Uw verslagever lijkt nu ook naar excuses te zoeken voor het lage puntenaantal van Quick’20. Het heeft niet aan de scheidsrechter gelegen dat er weer werd verloren, feit is wel dat de leidsman, bekend van de “ABBA” penalty’s, inconsequent floot en soortgelijke overtredingen van Quick’20 wel bestrafte en die van Be Quick niet.

Het voetbal van gisteravond in de stromende regen was in het eerste half uur als vanouds. En dan gaan je gedachten terug naar de 2 gouden laatste seizoenen waarin oogstrelend voetbal werd beloond met doelpunten en er daardoor achterin gerust een foutje kon worden gemaakt.

Quick’20 begon ijzersterk aan de wedstrijd met sprankelend spel en had na 17 minuten al minimaal 2 goals moeten maken, maar o.a. Jip en Sebastiaan wisten 100% kansen niet te verzilveren. Het spel werd het eerste half uur gemaakt door Quick, maar langzaam werd het spel wat angstiger en nam Be Quick de regie over. Kort voor rust werd het 0-1 na een benutte strafschop, die om een zeer onduidelijke reden werd gegeven. Even daarvoor werd hands in het stafschopgebied van Be Quick niet bestraft.

Na rust kwam Quick niet goed uit de startblokken en in de 51e minuut werd het 0-2 na een prachtige aanval van Be Quick. Quick’20 ging nu alles of niets spelen en de jongens toonden een geweldige veerkracht. Een minuut na de 0-2 scoorde Luc Stolker met een mooie schuiver 1-2. Quick trok vol ten aanval, maar een foute terugspeelbal werd vakkundig afgestraft en in de 69e minuut scoorde Be Quick de 1-3. Ook hierna gaf Quick’20 niet op, maar was de afwerking niet goed. Het zegt genoeg dat ook het 2e doelpunt van Quick’20 in de 87e minuut werd gemaakt met een afstandsschot. De schutter van de 2-3 was aanvoerder Ryan Snelders.

In blessuretijd probeerde Quick’20 nog op gelijke hoogte te komen met Be Quick, maar het was allemaal “net niet”.

Wat er moet gebeuren om Quick’20 aan de eerste winst en meer winstpartijen te helpen? Wie het weet mag het zeggen, de trainers zullen toch van een of meer spelers een echte schutter moeten maken, maar ja zo makkelijk gaat dat niet.

Opstelling Quick’20:
Van Berkel, Schepers, Snelders, Bökkerink, Zwienenberg, Stolker, Kamp, Visscher, Degenaar, Kemna (Pinna), Korkis (van Breemen-Schneider).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube