Nieuws

Het zesde verliest voor het eerst sinds jaren de seizoen ouverture

maandag 25 september 2017 - Senioren


andaag de eerste competitiewedstrijd. Uit tegen SDC ’12 4. Deze jongens zaten vorig jaar ook bij ons in de competitie. Tegen half 10 verzamelen we ons bij Rouwhorst. Aangezien er een aantal spelers op een andere manier genieten van het mooie weer, wordt er een beroep gedaan op “gastspelers”. Teun Engbers,  “good old” Roy Postma en onze Duitse vriend “Neuer” helpen ons vandaag uit de brand.  Tegen 10 uur gaan we richting Denekamp. Hier aangekomen lezen we dat we spelen op veld 4. Heerlijk op echt gras. Na de plichtplegingen in de kleedkamer gaat het team richting veld. Hier aangekomen, blijkt het veld wel iets weg te hebben van een glooiend weiland, maar ja het gras is kort en nat en het zonnetje komt er ook al lekker door. We mogen dus niet klagen. Na een degelijke warming-up beginnen we tegen 10.45 uur de wedstrijd. Het seizoen is weer begonnen.

 

De eerste helft begint voor ons niet al te best. We zijn het eerste kwartier niet bij machte om de bal in de ploeg te houden, laat staan fatsoenlijk rond te spelen. Na een minuut of 10 is het dan ook raak. De eerste tegentreffer van het seizoen is een feit. Die is op dat moment dan ook zeer verdiend. Niet dat SDC zo goed voetbalt, maar ze zijn gewoon gretiger en daar gaat iets minder vaak wat fout. Na deze tegentreffer lijkt het wel of bij ons de knop om gaat. Niet dat we beter gaan voetballen, maar we hebben wel meer grip op de tegenstander. Het spel golft nu wel meer op en neer. Aan beide kanten zijn er kansen te noteren. De grootste kansen zijn wel voor ons. De eerste is voor Van Veelen. Hij schiet helaas over. Ook Tijdhof en Nordkamp hebben het vizier niet op scherp staan. Net voor het rustsignaal dwingt Bijen de doelman van SDC nog tot een uiterste krachtinspanning. Deze slaagt dan ook en tikt de bal op fantastische wijze uit de kruising. We gaan rusten met een 1-0 achterstand.

 

In de rust geeft onze kersverse teammanager Engbers aan dat er eigenlijk (m.u.v. de eerste 10 minuten) niet slecht wordt gevoetbald. Er is in ieder geval inzet. Met een aantal omzettingen gaan we het proberen in de 2e helft. Lewerissa komt Arends vervangen en Gorter lost “ZZP-er” Roy Postma af. Met alle goede bedoelingen beginnen we aan de 2ehelft. Helaas lukt er niet veel. Aan inzet geen gebrek, maar de scherpte voor de goal ontbreekt. Omdat we meer naar voren voetballen krijgen we het deksel op de neus. Aangezien de gemiddelde leeftijd bij de tegenstander 20 jaar jonger is en de bal geregeld snel diep gaat, gaat dit voor ons natuurlijk een keer mis. In plaats van de 1-1 valt de 2-0. Dit was natuurlijk niet de bedoeling. Ondanks dit 2e tegendoelpunt gooien we de handdoek nog niet in de ring. Na een minuut of 10 na de 2-0. Zitten we weer volledig in de wedstrijd. Weusthof legt vanaf links de bal met links, jaja met links, de bal terug op de 11. Hierbij reageert Raimond Postma adequaat en schiet de bal onberispelijk binnen. 2-1. We hebben nog een kwartier. Op dit moment begint de tot aan dat moment goed fluitende scheids ook mee te spelen. Het valt op dat SDC hem net iets vaker mee heeft. We krijgen nog een aantal kansjes, maar we dwingen niet echt meer wat af. Na 90 minuten voetballen staat er een 2-1 uitslag op het scorebord. Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel wel verdiend geweest. Helaas is ons dat niet gelukt.

 

Overall gezien zaten er veel positieve dingen in. De tegenstander was stukken jonger, maar de strijdlust was er bij ons niet minder om. Natuurlijk kan het spel wel wat beter, maar we hebben gelukkig nog 19 wedstrijden voor de boeg. Volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Dan komt MVV ’29 4 naar sportpark Vondersweijde.

 

Opstelling het zesde:

“Neuer”, Arends (Lewerissa/46), Bijen (C), Tijdhof, Huitink, Engbers, Van Veelen,

Nordkamp, Weusthof, Roy Postma (Gorter/46), Raimond Postma

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube