Nieuws

JO17-4 gaat nipt onderuit tegen een goed UD Weerselo JO17-1

zaterdag 23 september 2017 - Jeugd


zaterdag 23 september

 

Vandaag de start van de competitie in de 2de klasse waarin het duidelijk is dat wedstrijden in deze klasse beslist worden door momenten. Deze momentjes hebben er toe geleid dat er met 4-5 verloren is.

 

Om 12.45 uur wordt er op het zonnige sportpark Vondersweijde afgetrapt, het competitiedebuut in de 2de klasse. Quick’20 begint slap aan de wedstrijd en al in de eerste minuut valt het eerste doelpunt voor UD Weerselo. Na een vrijetrap van UD Weerselo kan er simpel worden binnen geschoten. De verdediging en de doelman zagen er bij dit doodspel moment niet goed uit. Naar mate de wedstrijd vordert komt de thuisploeg beter in de wedstrijd en kan zich beter verweren tegen de snelle en bewegelijke aanvallers van UD Weerselo. Toch is het UD Weerselo dat na twintig minuten uit een razendsnelle omschakeling de 0-2 maakt. Quick’20 heeft het duidelijk moeilijk en dit leidt helaas ook tot onderlinge irritatie.

 

Nadat de trainer van Quick’20 spits Morris duidelijk heeft gemaakt dat hij zijn energie moet stoppen in het maken van doelpunten, voegt laatst genoemde daad bij het woord en scoort op aangeven van Koen de aansluitingstreffer. Helaas volgt direct daarna een moment waar Quick’20 niet scherp is, want direct na de aftrap is het UD Weerselo dat de 1-3 maakt. De beste momenten van Quick’20 op de aansluitingstreffer zijn voor Maarten, maar helaas weet hij twee zéér goede kansen niet te verzilveren. In die periode doet Quick’20 zich duidelijk te kort. Na 41 minuten fluit de scheidsrechter voor de rust.

 

In de rust worden Wes en Maarten gewisseld voor respectievelijk Mart en Niek. Quick’20 kan in de fase na de rust beter meevoetballen met het goed op elkaar ingespeelde UD Weerselo. De ingevallen Niek laat zien dat hij een balvaste aanvaller is, hierdoor wordt het aanvalsspel gevaarlijker, maar door het ontbreken van de juiste eindpass komen de Oldenzalers niet tot een doelpoging. UD Weerselo blijft gevaarlijk en Thijs heeft diverse overtredinkjes nodig om ze af te stoppen. Na een ongelukkige botsing tussen Benk en een speler van UD Weerselo moet de speler van UD Weerselo zich met een ogenschijnlijke zware polsblessure laten wisselen. Met 62 minuten op de klok ontvangt Thijs na een te harde overtreding een gele kaart, dit betekent dat hij een tijdstraf van tien minuten moet uitzitten.

 

Ondanks de man minder is het Quick’20 dat op 2-3 komt. Na een goede snelle aanval geeft Morris de bal op Quinten die de bal in het doel jaagt. Helaas ook nu weer een slap moment en direct vanaf de aftrap maakt UD Weerselo 2-4. Met nog zo’n tien minuten te spelen krijgt een speler van UD Weerselo een gele kaart en ook hij mag tien minuten toekijken. Quick’20 profiteert van de tien tegen tien situatie want op aangeven van Quinten scoort Morris de 3-4. Maar ook nu wéér een slap moment aan Quick’20 zijde, met als gevolg de 3-5 van UD Weerselo. De tijdstraf van Thijs zit er op en in overtal is het op aangeven van Quinten wederom Morris die zijn derde van de middag maakt 4-5. Helaas is er geen speeltijd meer over en fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

 

Samenvattend: De eerste wedstrijd in de 2de klasse heeft wel duidelijk gemaakt dat momentjes van onoplettendheid direct worden afgestraft. Toch overheerst het positieve gevoel en zijn de ‘momentjes’ aandachts,- en verbeterpunten naar de volgende wedstrijd.

 

Volgende week spelen we de uitwedstrijd in Lattrop tegen DTC ’07 JO17-1

 

Scoreverloop:

1′ 0-1 Speler UD W.
21′ 0-2 Speler UD W.
29′ 1-2 Morris (Koen)
30′ 1-3 Speler UD W.
68′ 2-3 Quinten (Morris)
69′ 2-4 Speler UD W.
72′ 3-4 Morris (Quinten)
73′ 3-5 Speler UD W.
77′ 4-5 Morris (Quinten)

Man van de wedstrijd: Morris

Opstelling: Jord, Pim, Benk(c), Huub, Wes (Mart), Joost, Maarten (Niek), Koen, Quinten, Morris, Niek.

 

N.B. Namens de staf en selectie van Quick’20 JO17-4 wensen wij de speler van UD Weerselo die met een ogenschijnlijke zware polsblessure uitviel veel sterkte met zijn herstel.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube