Nieuws

Quick’20 pakt punt bij HBS en vertoonde spel geeft vertrouwen voor de toekomst

maandag 18 september 2017 - 1e selectie


Voor bijna 300 toeschouwers  speelde Quick met 0-0 gelijk in Den Haag op het mooie complex van HBS, dat is gelegen naast Quick Den Haag, waarvan Quick’20 thuis met 1-3 verloor. HBS begon met 4 punten aan het duel en Quick’20 met 1.

In de media wordt het vertoonde spel van gisteren van beide teams min of meer afgekraakt. RTV Oost is niet erg positief en Haaglanden Voetbal zegt o.a. dat hier absoluut geen 3e divisieniveau werd gehaald. Van dat niveau is geen definitie te geven.
Feit is dat Quick’20 beduidend beter voetbal speelde dan in de 3 voorgaande wedstrijden. Dat mag ook wel want de fans zijn tot nu niet erg tevreden gesteld.

HBS schermt ermee dat het defensief heel goed stond en de 0 hield, Quick’20 deed hetzelfde en voor het eerst werd achterin de nul gehouden. Een prestatie van formaat, gezien het feit dat Ryan Snelders al na 33 minuten geblesseerd het veld moest verlaten. Jelle Leenders verving hem uitstekend en de defensie hield het hoofd koel. Dat was soms best moeilijk met de zeer gevaarlijke rechtsbuiten van HBS.

Het schouwspel op zich was niet erg boeiend, de schaarse Quick-fans zijn tevreden met het feit dat er tot de 16 meterlijn van de tegenstander geregeld vloeiende combinaties werden uitgevoerd. Het probleem is het scorend vermogen, maar zodra het van achteruit steeds beter gaat lopen zal er vast weer worden gescoord.

Jip Kemna speelde midvoor en deed dat zeer verdienstelijk. Zijn directe tegenstander was de zeer ervaren laatste man van HBS, toch verweerde hij zich prima.
Beide teams hadden dan weinig kansen, vooral in de 2e helft was Quick’20 dichterbij een doelpunt dan de thuisclub. Met iets meer overleg voorin en een betere eindpass kan het niet lang meer duren dat de 1e zege kan worden gevierd.

Leuk om te vermelden is dat HBS evenals Quick’20 geen contracten afsluit met spelers. Ook Be Quick 1887 en Quick Den Haag doen dat zeker niet. Onbekend is of nog meer verenigingen uit de 3e Divisie Zondag hetzelfde amateurbeleid voeren.

Zondag speelt Quick’20 thuis tegen promovendus Blauw Geel’38 uit Veghel dat iedereen verbaasde met een klinkende 4-2 winst op HSC’21.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube