Nieuws

JO17-4 doet zichzelf tekort en vliegt uit de beker tegen Sparta E. JO17-3

zaterdag 16 september 2017 - Jeugd


zaterdag 16 september

 

Na de terechte 0-5 nederlaag tegen het uitstekende ATC’65 JO17-3 en de overwinning van Sparta E. JO17-3 tegen Vogido JO17-2 moest er vandaag gewonnen worden om tweede in de poule te worden. Helaas is dit niet gelukt. Na een 1-1 ruststand ging de wedstrijd met 2-3 verloren.

 

Vandaag weer een andere selectie ten opzichte van de vorige wedstrijd. Zo verwelkomden wij Mart en Quinten die definitief van JO17-3 overkomen. Benk had zich afgemeld en een heupblessure hield Wouter noodgedwongen aan de kant. Door de smalle selectie deze middag sloot de 14-jarige Ershad uit JO17-6 aan, waarvoor onze dank.

 

Doordat Thijs twintig minuten te laat aanwezig was mocht hij als “dank” op de bank beginnen. Quick’20 begint erg goed aan de wedstrijd, er wordt vanuit een goede organisatie gevoetbald en creëert een aantal kansjes. In de tiende minuut is het raak. Niek ontvangt de bal van Maarten en met een goede pass stuurt hij Morris weg die prima afrond 1-0. Na de goal blijft Quick’20 goed voetbalen en weten de backs, Pim en Wes, zich prima staande te houden tegen de snelle en behendige vleugelaanvallers van Sparta. Vijf minuten voor tijd valt de 1-1. Uit een snelle aanval over links komt de voorzet bij de spits die de bal geweldig binnen kopt. Met deze gelijke stand gaan we rusten.

 

De tweede helft komt Thijs voor Quinten in het veld, dat hij getergd is om zich in positieve manier te bewijzen is wel duidelijk. De tweede helft is zes minuten oud als hij op aangeven van Morris de 2-1 laat aantekenen. De allermooiste aanval van de middag is van Quick’20. Via Jord gaat de bal naar Pim die met een dubbele één twee, eerst via Koen en vervolgens met Maarten, Thijs wegstuurt. Helaas word deze mooie aanval niet beloond met een doelpunt. Het schot van Thijs gaat rakelings voorlangs. Halverwege de tweede helft moet Pim zich met lichte klachten laten wisselen. Quinten komt voor hem in de ploeg, dit heeft wel als gevolg dat er geschoven moet worden met posities binnen het team hetgeen niet door iedereen gewaardeerd kan worden, maar ja, de opties waren deze middag nu eenmaal schaars.

 

Met zo’n tien minuten op de klok mag Ershad zijn debuut maken in de JO17-4. Hij komt voor Niek in het veld en valt verdienstelijk in.

Totaal onverwacht komt Sparta op 2-2. Door een persoonlijke fout achterin is de organisatie weg en maakt de spits van Sparta dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Dat deze teleurstelling hard aankomt blijkt wel, want direct na de aftrap maakt Sparta de 2-3 en is de wedstrijd over.

 

Samenvattend: Zeventig minuten lang perfect in de organisatie kunnen voetballen en helaas in twee minuten tijd een goed resultaat weggeven. Al met al is de trainer heel erg tevreden. De eerstejaars groeien wekelijks in hun prestaties, wat een compliment waard is. Ook ziet de staf dat er na het inpassen van zeven nieuwe spelers, een team aan het ontstaan is.

 

Volgende week zaterdag maken wij ons competitiedebuut in de 2de klasse. Wij ontvangen dan op ons mooie Sportpark Vonderweijde, UD Weerselo JO17-1! Het is dan wel is het zaak om de goede organisatie tachtig minuten vast te houden en de gecreëerde kansen meer te benutten.

 

Scoreverloop:

10′ 1-0 Morris (Niek)
35′ 1-1 Speler Sparta E.
46′ 2-1 Thijs (Morris)
73′ 2-2 Speler Sparta E.
74′ 2-3 Speler Sparta E.

Man van de wedstrijd: Jord

Opstelling: Jord(c), Pim, Mart, Huub, Wes, Joost, Maarten, Koen, Quinten (Thijs), Morris, Niek (Ershad)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube