Nieuws

Quick’20 verliest met 2-1 van HSC’21 en heeft na 3 duels nog niet gewonnen

maandag 11 september 2017 - 1e selectie


Op een gezellig sportpark Scholtenhagen is Quick’20 er voor de 3e opeenvolgende keer niet in geslaagd om dit seizoen een competitiewedstrijd winnend af te sluiten.
Het 1e kwartier was Quick’20 de betere ploeg en na 6 minuten had Mart Schepers vrij voor het doel een goede kans op de 0-1, hij drukte de bal onvoldoende en schoot over. In de 15e minuut legde Jeroen de bal uit een mooie aanval terug op Luuk Stolker, zijn schot in de linkerhoek stopte de keeper.

In de rest van de eerste helft was HSC’21 veel gevaarlijker dan Quick’20 en kon een voorsprong voor de thuisclub niet uitblijven. Na 25 minuten kopt Bas ter Hogt de bal net naast de linker bovenhoek van het doel. Zijn tijd kwam nog wel.
Na een forse overtreding op een speler van Quick’20 volgde er een opstootje en kreeg Jan Willem Kamp een gele kaart, tot grote verbazing van de Quick aanhang die de overtreding niet zag bestraft. In de 29e minuut volgde een fraaie solo van Tim Zwienenberg, alleen was zijn afsluitende schot te zacht om de doelman te verrassen.

In dezelfde minuut kwam de 2e kans voor HSC’21, de bal ging hard over en Felix van Berkel stond in de 33e minuut weer een treffer van HSC’21 in de weg door de bal met zijn linkerbeen te stoppen, hoewel hij al bijna op het verkeerde been stond.

Na slecht verdedigen in het centrum scoorde Bas ter Hogt in de 35e minuut zijn 1e doelpunt. De thuisclub kwam daarmee verdiend op voorsprong en had die o.a in de 44e minuut al kunnen vergroten, maar dan is er altijd nog de doelverdediger van Quick’20 die redt.

In de 2e helft kwam HSC goed uit de startblokken en na slecht verdedigen in de Quick defensie van 3 verschillende spelers was het Bas ter Hogt die daarvan profiteerde en met zijn fraaie 2e doelpunt de stand in de 60e minuut op 2-0 bracht.
Bij HSC werd men toen bang voor het scenario van dit voorjaar toen Quick na een 2-0 achterstand de wedstrijd met 2-3 won. In de hoofden sluipt dan iets binnen, want ook nu leek HSC even te wankelen. Ryan Snelders leek in de 68e minuut de 2-1 binnen te koppen, de treffer werd niet toegekend omdat hij de bal in duidelijke buitenspelpositie ontving. 7 Minuten later scoorde Quick’20 de tegentreffer. Na een mooie aanval en voorzet van Jasper Ewout van Breemen-Schneider hoefde invaller Jip Kemna de bal alleen maar in te tikken.

Zonder sprankelend spel ging Quick nu meer op de aanval spelen en had het kleine kansen, terwijl HSC bij uitvallen goede mogelijkheden kreeg op een doelpunt.

In de laatste minuut werd invaller Frank Eulderink met direct rood van het veld gezonden. Wat er precies is gebeurd ???, de niet-neutrale toeschouwer zag alleen dat hij zijn tegenstander van zich afduwde na een forse overtreding op hem.

Al met al won HSC’21 verdiend en is Quick’20 nog steeds zoekende naar het juiste spelpatroon. Daarbij moet zeker in de toekomst het aanvallende spel niet worden geschuwd, want de aanval is nog altijd de beste verdediging.

En evenals vorig seizoen kunnen er na 4 wedstrijden nog altijd 4 punten worden behaald, mits er a.s. zondag uit wordt gewonnen bij HBS in Den Haag.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube