Nieuws

Het seizoen voor Quick’20 6 is weer begonnen en spits zet gelijk de toon

maandag 11 september 2017 - Senioren


Op zondag 10 september is voor het zesde het seizoen weer begonnen met een oefenwedstrijd tegen het zevende van Quick ’20. Tegen 9 uur druppelen de spelers een voor een binnen in de kantine. We gaan het dit seizoen doen zonder “de ideale 12e man” Gert Massink en “de smaakmaker” Roy Postma. Zij zijn beiden gestopt met voetballen op de zondag, maar blijven wel betrokken bij het elftal. Hiervoor hebben we gelukkig wel 2 nieuwe spelers voor teruggekregen. De gebroeders Boomkamp (Mitchel en Wesley). Helaas is de ene nog geblesseerd en de ander is aan het genieten van zijn huwelijksreis. Tegen half 10 wordt de gaan naar de kleedkamer ingezet. We spelen vandaag nog niet in de het nieuwe tenue, aangezien we de thuisspelende club zijn. Onder een heerlijk nazomerzonnetje beginnen we aan de warming up. Deze verloopt verder voorspoedig en tegen 10 uur besluit “onze” scheids om maar eens te beginnen.

Het is begonnen. Of de tegenstander schiet uit de startblokken of wij zijn nog niet wakker. Allebei kan natuurlijk ook, maar na een kwartier voetballen staan we met 2-0 achter. Alle eer gaat natuurlijk uit naar het zevende. Zij beginnen gewoon feller en vinden elkaar iets makkelijker. Maar zoals een diesel betaamt, duurt het even voordat deze op stoom is. Zo is het vandaag ook bij ons. We gaan na dat kwartiertje beter voetballen, worden ook feller in de duels en er ontstaat nu een echte open wedstrijd. We creëren een aantal kansjes. Na een klein half uurtje is het raak. Raimond Postma wordt wederom diep gestuurd. Ditmaal door Gorter. Hij neemt de bal net voor de zestien beheerst aan en neemt deze mee richting uitkomende keeper. Helaas is deze volledig kansloos op het schot dat volgt. 2-1. We hebben weer aansluiting. Wat volgt is een kwartier waarin het spel op en neer golft. Ondanks dat dit een oefenwedstrijd is, wordt er fanatiek gestreden. Vlak voor rust volgt de gelijkmaker. Daar waar eerdere voorzetten te hoog of te hard waren, zet Nordkamp de bal voor. Deze komt perfect aan bij Agterbos. Onze spits weet wel raad met deze bal en kopt dan ook beheerst de 2-2 binnen. Na deze actie denkt iedereen we gaan met een 2-2 de rust in. Gelukkig doen we dit ook wel, alleen onze laatste man Bijen maakt het nog even spannend. Hij beoordeeld een uittrap helemaal verkeerd (volgens hem hinderde de zon hem) en raakt het leder helemaal verkeerd. Hierdoor kan de spits van het zevende alleen op Verbeek af. Deze pareert de tegenstander, zodat de bal (gelukkig voor ons) aan de verkeerde kant van de paal de achterlijn passeert. Tijd om te gaan rusten.

Tja, wat wordt er dan gezegd in de rust. Nou dit keer niet veel. De eerste helft heeft 2 gezichten laten zien en we zijn zeer goed terug gekomen. We voeren wel een aantal wissels door. Huitink komt voor Wanink, Zuurwelle komt voor Arends en Tijdhof vervangt Bijen.
We zijn nog geen 2 minuten onder weg en het noodlot slaat toe voor Zuurwelle. Hij gaat door zijn enkel en verlaat zeer gedesillusioneerd het veld. Gelukkig is Wanink nog warm en komt dus weer in het veld. Het niveau van de eerste helft wordt door beide teams niet meer gehaald, maar het zesde is de baas op veld. We lopen uit naar 4-2 door doelpunten van Agterbos en Gorter. Het zevende doet na de 4-2 gelijk wat terug en scoort binnen een minuut de 4-3. Hierna lopen we uit naar 6-3 door wederom een doelpunt van Agterbos en een van Nordkamp. Aan de andere kant krijgt Verbeek ook de gelegenheid om te laten zien dat hij nog steeds een goede keeper is. Na 90 minuten voetballen is het volgens de scheids ook mooi geweest.

Een goed begin het seizoen, met een mooie overwinning. Daarnaast wordt Dorenbusch (blessure aan de schouder) zeer goed vervangen. In de eerste helft staat Tijdhof zijn mannetje op de zijlijn en in de 2e helft maakt ook Carlo Engbers een zeer goede indruk op de zijlijn. Volgende week zaterdag is de 2e oefenwedstrijd van het zesde. Dan wordt er gevoetbald tegen “onze Duitse voetbalvrienden” RW St. Vith. Deze wedstrijd begint om 16.30 uur op ons mooie sportpark.

Opstelling het zesde:
Verbeek, Arends (Zuurwelle/46, Wanink/48), Bijen (Tijdhof/46), Wolbers, Wanink (Huitink/46)
Lewerissa, Gorter (C), Nordkamp, Weusthof, Agterbos en Postma

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube