Nieuws

Quick’20 naar HSC’21 voor DE regionale derby in de 3e Divisie

vrijdag 8 september 2017 - 1e selectie


Quick’20 gaat zondag naar Haaksbergen om het op te nemen tegen HSC’21.

Afgelopen seizoen deed Quick’20 goede zaken tegen die club. Zowel thuis als uit werd er gewonnen. In Oldenzaal in de openingswedstrijd van het seizoen met 1-0 en uit met 2-3 in een prachtige thriller en ware veldslag. Een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 2-3 overwinning met 2 doelpunten in de laatste 5 minuten van de wedstrijd.

 

Bij beide ploegen is de samenstelling van het team wat gewijzigd ten opzichte van het vorig seizoen en op dit moment is nog absoluut niet te voorspellen hoe de stand op de ranglijst van beide teams zal zijn over pakweg 5 en 10 wedstrijden.

 

In de Twentsche Courant/Tubantia van donderdag 7 september j.l. staat onder de kop “Waarom u de derby niet mag missen”een mooi artikel over DE wedstrijd van zondag.

In vijf redenen wordt aangeraden de wedstrijd te bezoeken en op elke reden reageert uw verslaggever kort:

  1. Hoogste niveau; sinds vorig seizoen spelen beide teams weer op hetzelfde niveau. HSC van eerst jaren Hoofdklasse en jaren Topklasse, nu het 2e seizoen in de 3e Divisie. Quick’20 na 2 jaren Topklasse en 4 jaren Hoofdklasse, nu ook voor het 2e jaar in de 3e Divisie.
  2. Goed moment; alleen in de 3e t/m Eredivisie wordt al competitie gespeeld, de andere klassen beginnen pas in het weekend van 23 en 24 september.
  3. Stand op de ranglijst; zoals al genoemd is daar nog weinig over te zeggen nu beide ploegen na 2 wedstrijden één punt hebben.
  4. Spektakel; ook dat zal er zeker zijn als je vooral de wedstrijd neemt die dit voorjaar in Haaksbergen werd gespeeld.
  5. Nieuwe sterren; ook hier is weinig over te zeggen; voor Quick’20 geldt dat in 2 jaar tijd 2 spelbepalende spelers naar Heracles vertrokken en één spelbepalende speler nu succesvol lijkt te worden in de 2e divisie. Dit is een behoorlijke aderlating die niet één, twee, drie is op te vangen.

 

In een twitterbericht tussen René Waning en Quick trainer Michel Steggink zegt die laatste o.a. dat hij niet bang is dat het niet goed komt bij Quick’20. Hij heeft in de oefenwedstrijden genoeg kwaliteiten gezien in zijn selectie en vertrouwt erop dat er veel punten worden gehaald.

 

Quick’20 laat zondag zien waartoe je in staat bent met als uitgangspunt dat in een derby andere voetbalwetten gelden dan in andere wedstrijden.

 

Aftrap van de wedstrijd is om 14.30 uur op sportpark Scholtenhagen in Haaksbergen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube