Nieuws

Quick’20 verliest 1e thuiswedstrijd volkomen verdiend met 1-3 van Quick

dinsdag 5 september 2017 - 1e selectie


Voor bijna 250 toeschouwers toonde Quick’20 niet de kwaliteit die zeker aanwezig is. Dat het scoren dit seizoen moeilijker zal gaan dan de afgelopen 2 seizoenen is misschien een gegeven, duidelijk werd gisteren dat het hele team nog niet naar behoren functioneert.

In de 1e 10 minuten was de sterke promovendus Quick uit den Haag al 2 x gevaarlijk voor het doel van de thuisclub en tikte doelman Felix van Berkel de bal in de 9e minuut fraai uit de rechter benedenhoek. Quick’20 stond al na 12 minuten op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Quick. Uit een corner kon de bal vrij voor het midden van het doel vanaf de 4 meterlijn worden ingeschoten. Quick’20 was in de 1e helft duidelijk minder op dreef dan de tegenstander en kwam pas in de 32e minuut tot de eerste echte goede aanval waarbij Melvin Degenaar zijn goede schot zag gestopt door de keeper. In de 35e minuut kregen de bezoekers in dezelfde aanval twee kansen op de 0-2. Het eerste schot belandde op de rechterbovenkant van de doellat en de terugspringende bal verdween via een hard schot rakelings aan de verkeerde kant van de linkerdoelpaal. Één minuut voor rust kwam Quick uit Den Haag op 0-2, toen er van 16 meter vrij kon worden aangelegd en doelman Felix kansloos was,

In de tweede helft kwam Quick’20 goed uit de startblokken en nam Tim Zwienenberg de linksbackplaats in van Saliba Somi. Quick was aanvallender ingesteld dan in de eerste helft en leek snel op weg naar de aansluittreffer. Nadat in de 57e minuut Dani Korkis en Alessio Pinna waren vervangen door Luc Stolker en Dennis Kemerink was die mogelijkheid er zeker, maar uit een scrimmage voor het Haagse doel wist Quick’20 niet te scoren, hoewel daar uit één aanval 3 uitgelezen kansen voor waren.

Daarna had Quick’20 weer een mindere periode en was Quick de betere ploeg. In de 68e minuut was het toch raak toen Mart Schepers in het strafschopgebied onreglementair werd neergehaald. De toegekende strafschop werd door Ryan Snelders feilloos benut,
1-2. De toeschouwers gingen er nu goed voor zitten, echter de vreugde was van korte duur toen het 4 minuten later 1-3 werd na een schitterende aanval van Quick, die met een prachtig schot door hun nr. 10 met een doelpunt werd bekroond.

Het is jammer dat de 1e thuiswedstrijd van dit seizoen op de nieuwe grasmat werd verloren. Quick oogde niet alleen aanvallend maar over de hele linie te statisch en zal bij HSC’21 anders voor de dag moeten komen.
Trouwens alle lof voor de tegenstander Quick uit Den Haag die een ware aanwinst is voor de 3e Divisie met een zeer goed team.

Quick’20 heeft pas 2 wedstrijden gespeeld. Vorig seizoen werd er weinig verwacht en eindigde de ploeg fraai op de 5e plaats. Dit seizoen zal het waarschijnlijk moeilijker worden zo hoog te eindigen, bedenk wel dat er het afgelopen seizoen in de 1e 4 duels ook “maar” 4 punten werden gehaald en we er nu 1 uit 2 hebben.

Quick’20 hoofd omhoog en a.s. zondag zijn er nieuwe kansen op een goed resultaat in Haaksbergen en streekderby’s zijn wedstrijden op zich.

Foto’s van Robert Molnar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube