Nieuws

JO17-4 Begint bekertoernooi met overwinning op Vogido JO17-2

zaterdag 2 september 2017 - Jeugd


zaterdag 2 september

 

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is tegen alle verwachtingen in met een heel goed resultaat afgesloten. Na een achterstand van 1-0 werd er uiteindelijk met 1-2 gewonnen van een goede tegenstander.

 

Vanmiddag stond de allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. In het jeugdbeker toernooi zijn we in de poulefase ingedeeld bij tweedeklassers: ATC’65 JO17-3, Sparta E. JO17-3 en de tegenstander van vanmiddag Vogido JO17-2.

Nog voor aanvang van de wedstijd werd duidelijk dat Benk (ziek) en Wouter (kies) helaas niet mee konden spelen.

 

Op een zonnig en warm kunstgras op Sportpark Het Wooldrik werd er even na 13.00 uur afgetrapt. Quick ’20 gekleed in het prachtige nieuwe wedstrijdtenue van Jako begon de wedstrijd goed. Zoals besproken speelden de linies compact en werd er vanuit een goede organisatie de aanval gezocht.

Toch is het Vogido dat na zo’n kwartier spelen op 1-0 komt. Een aanval vanuit het midden wordt verlegd naar rechts, waarna de rechterspits met een goed schot de verre hoek weet te vinden.

Bijna direct na de 1-0 staat de paal de 1-1 in de weg. Thijs gaat na een aanval over rechts goed door, maar schiet uit een moeilijk hoek hard op de paal. De wedstrijd is in deze fase in evenwicht zonder dat het echte kansen oplevert voor beide teams. Vlak voor tijd een hele goede kans voor Quick ’20, na goed terugleggen van Niek gaat het goede schot van Joost rakelings via het zijnet naast en daarom gaan we de rust in met een 1-0 achterstand.

 

In de tweede helft komt Morris voor Maarten en Huub voor Thijs in het veld. Dit geeft achterin wat verschuivingen. Twan gaat naar linksachter, Huub gaat centraal en Pim neemt de spitspositie voor zijn rekening. Op het middenveld “vecht” Morris aardige duels uit met de nummer 10 van Vogido dit levert een aantal vrijetrappen op voor beide teams. Vogido lijkt wat verder en fitter en creëert meer dan Quick ’20, maar tot doelpunten leidt dit niet. Wel zijn ze na een afgeslagen hoekschop dichtbij, maar op een geweldige wijze weet Joost de bal op de lijn uit het doel te houden.

Na tien minuten in de tweede helft moet Niek zich met lichte knieklachten laten wisselen. Voor hem komt Maarten weer in de ploeg. Niet veel later moet ook Pim met lichte knieklachten van het veld af. Voor hem komt Thijs weer binnen de lijnen. Door het compacte spel van Quick ’20 wordt er weinig weggegeven en langzaam vloeien toch ook de krachten bij Vogido weg. Na een goede opbouw van achter via Jord en Ted komt de bal bij de goed opgekomen Twan uit. Zijn voorzet wordt op een geweldige wijze door Thijs binnengeschoten 1-1.

 

Nu de wedstrijd weer in evenwicht is gaat Vogido meer risico nemen om de wedstrijd naar hun hand te zetten, maar keer op keer stuiten zij op de verdediging of de keeper.

Jord staat na een goede redding aan de basis van een snelle counter van Quick ’20. Zijn uittrap wordt door Morris perfect doorgekopt op Thijs, die op zijn beurt heel rustig blijft en de bal beheerst in de lange hoek schuift. 1-2. Als er niet veel later door de goed leidende scheidsrechter wordt afgefloten is de eerste overwinning een feit.

  

Samenvattend: Een geweldige opsteker voor spelers en staf nadat er na minimale trainingsarbeid deze week een onverwacht maar heel goed resultaat behaald is. Teamwork en een cruciale redding van Joost hebben de doorslag gegeven. Fitter worden en goed voorbereiden op de tweede poulewedstrijd is het volgende doel. We spelen dan thuis tegen het goede en lastige ATC’65 JO17-3 waarvan wij in eerdere wedstrijden nog niet hebben kunnen winnen.

 

Scoreverloop:

1-0 Speler Vogido
1-1 Thijs (Twan)
1-2 Thijs (Morris)

Man van de wedstrijd: Twan

Opstelling: Jord, Wes, Twan, Ted, Pim, Joost, Maarten (Morris), Koen, Quinten, Thijs (Huub), Niek

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube