Nieuws

Quick’20 weer niet in hoofdronde KNVB Beker na 0-1 verlies tegen CSV Apeldoorn

vrijdag 25 augustus 2017 - 1e selectie


Vorig jaar sneuvelde Quick’20 ook al in de 2e voorronde, toen totaal onverdiend met            1-3 tegen JVC Cuijk, nu uiteindelijk toch verdiend met 0-1.
Voor ruim 300 toeschouwers, waaronder talrijke uitsupporters, werd een wedstrijd gespeeld die geen moment verveelde.

Eigenlijk had Quick’20 in de 1e helft de basis kunnen leggen voor een overwinning. Het speelde sterker dan de tegenstander maar Quick was niet effectief genoeg en had het geluk in de hele wedstrijd niet mee. Melvin Degenaar had een goede kans in de 5e minuut en in de 11e minuut werd de bal van de doellijn gehaald door een CSV verdediger na een prima actie van Jeroen Visscher, die helaas onvoldoende vaart tegen de bal kon zetten.

In de 13e minuut maakte CSV de 0-1 uit een kopbal. De maker van de goal stond zo vrij als een vogel en achterin rommelde het bij Quick. Al gauw werd duidelijk dat CSV al een prima ingespeelde ploeg heeft die klaar is voor de komende competitie, Verdedigend stond het als een huis en de uitvallen waren razendsnel en gevaarlijk. Ook was er een flinke portie fysieke kracht aanwezig en daar werd goed gebruik van gemaakt. Quick’20 had het daar zichtbaar moeilijk mee. Vlak voor rust kreeg CSV nog een niet te missen kans op 0-2.

In de tweede helft leek het erop dat Quick snel de gelijkmaker zou scoren. Een aanvankelijk overwicht werd echter snel omgebogen door CSV dat enkele kansen goede kreeg en tussen de 65e en 80e minuut de betere ploeg was. Quick claimde een strafschop in de 65e minuut, de bal ging naar de hand en niet andersom, dus de scheidsrechter heeft het goed gezien. Quick liep in die periode achter de tegenstander aan in plaats van andersom.

Het laatste kwartier kon het alle kanten op, de 0-2 zat erin, maar ook een gelijkmaker was mogelijk. Quick voerde de druk op het doel van de uitstekende keeper van CSV op. Sebastiaan Bökkerink had een niet te missen kans op de 1-1. Hij kwam goed inlopen, maar vergat de bal op het juiste moment in het doel te koppen.

In de 84e minuut kreeg CSV een strafschop en had de wedstrijd al beslist kunnen worden. Doelman Felix van Berkel stond zoals wel vaker prima in de weg en dook de bal katachtig onderuit de rechterbenedenhoek.
Quick rook na die misser haar kans en claimde in de 87e minuut weer een penalty. De hand ging nu duidelijk naar de bal en een penalty was correct geweest. Die werd niet toegekend en in het daarna ontstane tumult was er een opstootje en vlagde de assistent-scheidsrechter, toch nog een strafschop? Nee, de keeper van CSV werd eruit gestuurd, omdat hij een aanvaller van Quick wegduwde zonder dat er een bal in de buurt was. Direct rood en een veldspeler van CSV werd nu keeper, omdat het aantal wissels was verbruikt.

De scheidsrechter telde terecht bijna 10 minuten blessuretijd bij. Quick stelde de “nieuwe” keeper niet op de proef. CSV zorgde er voor dat Quick niet echt aan afstandsschoten toekwam.

Eindstand 0-1 en Quick haalt weer niet de hoofdronde van de KNVB beker.

Foto’s door Robert Molnar en Fabian van Houwelingen

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube