Nieuws

JO11-6 2016/2017

woensdag 12 juli 2017 - Jeugd


Bij het typen van dit bericht verschijnen er toch enkele tranen van emotie door een zeer aangenaam voetbaljaar, voor en achter de schermen. Een sterrenteam bestaande uit 2de jaar spelers: Dany, Jop, Jonas, Lenn, Julian, Toon en 1ste jaar spelers: Juul, Loek en Rune. Direct vanaf de eerste training werd de bodem gelegd voor een jaar met plezier en prestatie. Door clubmensen van Quick’20 werd al snel gezegd jullie worden kampioen! De druk was er, maar de spelers bleven kalm en door telkens goed te trainen en de wedstrijden te winnen werden we in het najaar kampioen. Aangemoedigd door minimaal 10 tot 20 ouders per wedstrijd mochten wij niet klagen over onze aanhang lees: (hooligans zwart/wit) of dit nu met Quick’20 of Heracles te maken had zijn wij als leiding nog niet achter. Supporters bedankt! Natuurlijk kan een sterrenteam niet zonder staf en deze hadden wij: Mandy (conditietrainster), Saskia (sprinttrainster), Thierry (technisch trainer), Tom (allround trainer), Ruben (voetbaltrainer), Roland (hoofdtrainer en assistent-coach) en Ruben (hoofdcoach). Staf bedankt! En in het bijzonder Opa Lenn niet vergeten met alle aanwijzingen. Hierdoor kregen wij weer stof om over na te denken. Nieuwe trainingsschema’s en opstellingen waren het gevolg.

Een feest bij het kleine Zwaantje (bowlen en eten) kon dus ook niet uitblijven om het kampioenschap te vieren. De leiders werden in het zonnetje gezet door de ouders en alles liep op rolletjes. De kinderen naar bed, de moeders oppassen en de vaders de stad in (niet geheel eerlijk, maar donders gezellig).

Dit team heeft niet alleen binnen het veld hard gewerkt. Een eerste plaats met de verkoop van de meeste sponsorloten werd ook nog eens binnengesleept. Een mooie geldprijs kon ik ophalen bij het secretariaat. Met dit geld konden we opnieuw een feest organiseren of iets anders bedenken. Het werd iets anders, want de 2de seizoenshelft stond voor de deur en wij hadden nog geen teamdoelstelling bepaald. Daarnaast waren wij als staf bewust van het feit dat de meeste spelers klaargestoomd moesten worden voor het grote veld. Een week verder zaten we dus om de tafel bij ons thuis met het hele team. Een teamdoelstelling en 2 persoonlijke doelstellingen per speler werden bepaald. Daarna hebben we lekker patat met iets daarbij gegeten.

De 2de helft van de competitie (een klasse hoger) verliep zwaarder dan wij hadden verwacht en werden we bijna laatste. Toch hebben de spelers elke wedstijd alles gegeven en daar gaat het om. Iedere speler had nog 2 persoonlijke doelstellingen (hard schieten op goal, passeren etc. en daar werd tijdens de trainingen hard aan gewerkt). Alle spelers hebben zich hierdoor prima ontwikkelt. Tijdens de laatste training was de leiding zo van slag dat de spelers tot 3 keer toe door de leiding werden getrakteerd op ijs. En dat was geen probleem!

Bij ATC hebben we de eerste prijs gewonnen en de beker rouleert nu nog onder de spelers. De euforie van het kampioenschap kwam weer naar boven. Een mooie afsluiting van het seizoen.

Afgelopen zaterdag was het eindfeest … (reünie is in de maak) op het Hulsbeek. Iedereen bracht spullen mee en we hebben een heerlijke BBQ-avond gehad. De kolen lagen nog niet op het vuur of de spelers stonden al in de zwembroek (zie foto). Na te hebben gegeten en gedronken was het tijd voor een potje voetbal ouders tegen de kinderen (4 tegen 2). Om 21.45 uur hebben wij het Hulsbeek verlaten en wisten wij dat als de plezier Award van Quick’20 al had bestaan deze beslist voor ons was geweest dit jaar, want warmte, sportiviteit en veel plezier hebben wij gehad zowel binnen als buiten de lijnen.

Iedereen veel plezier, succes, bedankt en een prettige vakantie.

Namens de begeleiders van JO11-6

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube