Nieuws

Uitgeschakeld na een fantastisch leerzaam seizoen!

dinsdag 23 mei 2017 - Jeugd


Vandaag stond voor JO17-1 de returnwedstrijd in de nacompetitie tegen Roda’23 op het programma. Waar de eerste thuiswedstrijd machteloos werd verloren (1-4), konden we ons nu voor een tweede keer gaan meten. Zonder Sam, Dany en Jaap, maar met Bas (JO17-2) en Justin gingen we vol ten strijde in Amstelveen.

 

Van Roda’23 moest met minimaal drie doelpunten verschil gewonnen worden om aanspraak te maken op een verlenging. Niet onmogelijk dus. In de eerste wedstrijd bleken zij over alleen maar 2e jaars te beschikken. Dat bracht snelheid en duelkracht met zich mee, waar wij onze handen vol aan hadden.

 

Vanaf het begin speelden we 1-3-4-3 tegen hun tweespitsensysteem. Ons middenveld werd met Ties ‘versterkt’ en voorin mocht Luuk beginnen als spits. We begonnen goed en trokken het spel naar ons toe. De drive in het team om voor de winst te spelen was enorm. Geen enkele teleurstelling was er in het spel te zien door het resultaat van vorige week. We speelden vol vertrouwen en vrijuit. De teleurstelling was dan ook groot wanneer, ondanks veldoverwicht, de spits van Roda’23 iets te veel ruimte kreeg op de zestien meter. Met een afstandschot wist hij Jelle en ons te verrassen. Hij schot leek namelijk houdbaar, maar verdween er onderkant lat in.

 

Direct bij de aftrap kwam er weer positiviteit in de ploeg om te blijven combineren richting het doel van de tegenstander. Daardoor ontstonden er een aantal goede aanvallen. Dit leverde geen doelpunten op, omdat de eindpass onnauwkeurig was. Helaas kwam Roda’34 daarna eenvoudig op 2-0. De bal werd op het middenveld verloren, waarna ze er razendsnel omschakelden. Uiterst effectief.

 

Na de 2-0 kregen wij een sterke fase. Justin en Joost trokken het spel naar zich toe en wisten een aantal goede aanvallen op te zetten via de zijkanten. Dit leidde dan ook tot een terecht gegeven strafschop. De doelman weerhield Justin onreglementair van een doelpunt. Geen (rode?) kaart voor de doelman, wel de 2-1 van Youri!

 

Na de 2-1 gingen we door en creëerden regelmatig gevaar. Toch waren we niet doortastend genoeg om gelijk te maken. Het tegendeel werd echter waar. Roda’23 schoot een vrije trap over Jelle heen. 3-1! Deze bal was identiek aan de eerste; onderkant lat.

 

Ook kwam in de laatste fase van de eerste helft viel de 4-1 en 5-1 na matig verdedigen en goed omschakelen van de tegenstander. Een aderlating. Best goed aanvalsspel, maar telkens op de tegenaanval een tegendoelpunt. Een kwaliteit van de tegenstander om moe van te worden.

 

In de rust keken we elkaar verbaasd aan. Einde verhaal, tenzij wij er nog acht zouden maken. Alle reden dus om reëel te zijn en af te spreken dat we vooral de tweede helft met veel plezier moeten blijven voetballen. Niet verzaken en elkaar blijven helpen. Daarnaast kregen alle wissels speeltijd. Tomas mocht daarbij zijn opwachting maken onder de lat en deed dit meer dan fantastisch. Met een aantal reddingen voorkwam hij erger. Toch moest hij erop toe zien dat er nog eentje inging. Tot slot scoorden wij ook nog. De 6-2 kwam op naam van Joost op aangeven van Ties.

 

Na de wedstrijd waren we reëel. Roda’23 was vooral aanvallend een maatje te groot op de omschakeling. Wij hebben daarnaast niet meer kunnen pieken na een goede competitiereeks en kregen in de nacompetitie te maken met blessureleed van vier basisspelers.

We kunnen terugkijken op een mooi jaar. Goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere. Er werden geweldige doelpunten gemaakt, maar een aantal knullige tegen. Ook zat er vaak veel strijd en emotie in zonde dat wij ‘de kop’ verloren. De Herfstcup werd gewonnen, ook de 2e periode! Vooraf in de voorspelling werd plek 8 verwacht, het werd een gedeeld 3e. Na een slechte competitiestart was de uitschakeling in de beker misschien wel de grootste teleurstelling. Maar toch kwam deze groep alle tegenslagen te boven en groeide naar elkaar. Nooit geen verwijten, maar altijd de gedachte van het ‘samen willen doen’.

 

Een bijzondere groep jongens, een uniek stel. Wees trots op elkaar en de ontwikkeling die jullie hebben doorgemaakt.

 

Alle ouders en supporters bedankt voor jullie betrokkenheid. En de jongens… Volgend jaar wacht voor jullie een nieuwe uitdaging. Heel veel succes!

 

Sterrenklassement:
Drie: Tomas
Twee: Bart
Een: Joost

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube