Nieuws

Het zesde wint de laatste wedstrijd van het seizoen

zondag 21 mei 2017 - Senioren


Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Uit naar Saasveldia 5. Voor ons een lastige tegenstander.  Tegen 9.45 uur moeten we ons verzamelen bij Rouwhorst.  Er zijn toch een aantal spelers die liever blijven, omdat er een danswedstrijd is. Tegen 10.10 uur geeft Tijdhof aan dat het toch echt tijd is om te vertrekken.  Wat moet, dat moet. We vertrekken richting Saasveld. Aangekomen in het kerkdorpje van Bruins, zien we dat we mogen aantreden op het hoofdveld.  We gaan de kleedkamer in om ons voor te bereiden op de laatste wedstrijd van het seizoen. Wat opvalt in de kleedkamer is de stilte die heerst. Het zal toch niet zo zijn dat we de laatste wedstrijd van het seizoen gespannen zijn. Gelukkig komt Roy Postma met het verlossende antwoord. We zijn allemaal gretig vandaag. De opstelling wordt alvast meegegeven en de doelstelling wordt nog even aangehaald.  12 punten behalen uit de laatste 4 wedstrijden. Tot aan deze wedstrijd hadden we 9 uit 3. Het is dus nog steeds mogelijk.  We gaan het veld op voor de warming-up.  Klokslag 11 uur komt de scheids het veld op en kunnen we onder een heerlijk lente zonnetje beginnen aan de wedstrijd.
De eerste helft wordt begonnen door onze voorwaartsen. Daar waar iedereen denkt aan een potje zomeravondvoetbal, gaat het balletje gelijk goed rond bij het zesde. De tegenstander wordt d.m.v. veel diepgang kapot gespeeld.  Binnen 12 minuten is het al 3-0 in ons voordeel. Een onvervalste hattrick van Raimond Postma, maar het echte hoogtepunt moet dan nog komen. Na bijna een half uur spelen gebeurt het dan. We komen op 4-0. Niemand minder dan onze rechtsback scoort. Ja mensen….Het is HUITINK die scoort. Nu zijn er mensen die denken, wat is hier dan bijzonder  aan.. Het is zijn eerste doelpunt bij de senioren en hij voetbalt toch al heel wat jaren bij de senioren..Na dit heugelijke moment doet ook onze gastspeler Teun Engbers nog een duit in het zakje.. Hij maakt werkelijk een beauty van een doelpunt.
5-0. Op dat moment laat het zesde de teugels vieren en krijgt ook Saasveldia een aantal kansen. Een van deze kansen wordt omgezet in een doelpunt. Ook valt Raimond Postma uit met een lichte enkelblessure.  Hij wordt vervangen door Zuurwelle. We gaan rusten met een 5-1 voorsprong.
In de rust geeft Dorenbusch aan dat we er nog niet zijn en dat het balletje mooi rond moet gaan. Wat de betreft de 2e helft kunnen we dan ook redelijk kort zijn. Roy Postma wordt nog vervangen door Lewerissa. Het voetbal is niet meer zo goed, maar we houden simpel stand. We krijgen nog wel een doelpunt tegen, maar echt in gevaar komen we ook niet meer. Na ruim een half uur spelen is de scheids het ook zat en blaast voor het einde van de wedstrijd. Wederom een mooie overwinning voor het zesde.
Het seizoen is ten einde. Een seizoen met een aantal ups, maar ook een aantal downs. Maar over het algemeen heerst wel het goede gevoel en ondanks de vele blessures door het seizoen heen, konden we geregeld een beroep doen op spelers van andere elftallen binnen Quick. Waarvoor onze dank. We hebben nu op 1 juni nog een afsluitend toernooitje bij Quick en eind juni gaan we weer gezellig een weekendje weg. Dit was het voor dit seizoen en misschien tot volgend seizoen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube