Nieuws

UD (W) 5 kan ook niet winnen van het zesde

maandag 15 mei 2017 - Senioren


Vandaag wedstrijd 25 van het seizoen. Uit bij UD Weerselo. Tegen 8.45 uur verzamelen we ons bij onze sponsor Rouwhorst. Met een selectie van 14 gaan we iets na negenen richting Weerselo. Op sportpark de Echelpoel is het nog niet echt druk. Het blijkt dan ook dat er vandaag maar 2 wedstrijden zijn. Het eerste speelt ’s middags en wij zijn de andere wedstrijd. Dit houdt dan wel in dat we op het (kunstgras) hoofdveld mogen aantreden. In de kleedkamer is het weer gezelligheid troef en de sfeer is dan ook opperbest. Nog 2 wedstrijden en dan is ons seizoen ook ten einde. De warming up verloopt rustig en tegen de klok van tienen komt de scheids ook het veld op. Dit is het startsein om ons klaar te maken voor de wedstrijd.

 

Iets na tienen begint de wedstrijd. De wedstrijd begint van beide kanten gezapig. Toch is UD iets feller, maar dit levert verder geen kansen op. Het zesde is niet bij machte om UD de wil op te leggen. Toch wordt het halverwege de eerste helft 1-0 voor het zesde. Raimond Postma wordt diep gestuurd en legt op de achterlijn de bal prima terug op de geheel vrijstaande Weusthof. Deze schuift de bal dan ook beheerst in de rechterhoek. Op dit moment staat de minst slecht spelende ploeg op voorsprong. De echte kansen blijven schaars en het voetbal wordt er ook niet beter op. Na een klein half uur wordt de score verdubbeld. Wederom wordt Raimond Postma diep gestuurd. Bij het eerste doelpunt legt hij de bal nog netjes terug. Nu ziet hij het gaatje in de korte hoek en schiet de bal netjes langs de keeper. De rest van de eerste helft houdt het zesde tamelijk eenvoudig stand. We gaan dan ook rusten met een 2-0 voorsprong.

 

In de kleedkamer geeft Dorenbusch aan dat het niet al te best is. Als we er eentje bijmaken is het gebeurd. Er volgen een aantal wissels. Massink komt voor Raimond Postma en Bijen vervangt Zuurwelle. De tweede helft laat een zelfde spelbeeld zien. UD dat strijdt voor elke meter, maar niet bij machte is om het ons echt lastig te maken. Daarentegen wordt het spel van het zesde ook niet beter. Na een kwartier spelen wordt de moegestreden Wanink vervangen door de fris en fruitige Roy Postma. Nu zal er zeker nieuw elan in het spel van het zesde komen. Helaas dit is niet aan de orde. We krijgen zelfs een doelpunt tegen. Het zal toch niet. Het lijkt wel of we wakker worden geschud. We gaan alleen niet goed om met de gecreëerde ruimte. Toch valt de 3-1. Na een aantal corners valt de bal pardoes voor de voeten van Gorter. Deze denkt niet na en puntert de bal in het dak van het doel. Zo wedstrijd gespeeld en 3 punten in de pocket. De rest van de wedstrijd gebeurd er inderdaad niet veel meer, of het moet zijn dat de laatste man van UD zijn frustratie niet de baas is. Eerst heeft hij een akkefietje met Weusthof en daarna probeert hij Huitink nog door de dug out te drukken. Helaas voor hem, dan moet je van goede huize komen.

 

Een slechte wedstrijd, maar wel drie punten. Nog één wedstrijd volgende week. Uit naar Saasveldia 5 en dan kan het zesde zich opmaken voor het jaarlijkse teamuitje.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube