Nieuws

JO17-1 verliest eerste tweestrijd

maandag 15 mei 2017 - Jeugd


Zaterdag 13 mei stond de eerste nacompetitiewedstrijd tegen RODA’23 uit Bovenkerk op het programma. Een wedstrijd waar al weken naar uit werd gekeken. Het tot nu toe succesvolle jaar kon beloond worden met in ieder geval twee nacompetitiewedstrijden. In de aanloop naar dit duel waren er helaas wel een aantal blessures te noemen. Dany, Sam en Justin waren allen te geblesseerd om te kunnen starten.

 

Aan de aftrap werd duidelijk dat we te maken hadden met een tegenstander dat beschikte over lengte, kracht en snelheid. We werden in de beginfase dan ook afgetroefd in de persoonlijke duels. Ook het feit dat ze telkens een vrije man hadden op het middenveld kwam ons veldspel niet ten goede. We wisten hier in de opbouw geen raad mee en zochten naar een oplossing.

 

Na een omzetting probeerden we meer grip te krijgen op ons positiespel. In de uitvoering lukte het ons echter niet om de vrije man te bereiken. Er werd te snel gekozen voor de lange bal op onze spitsen, die vaak dubbel en kort gedekt werden. Door het onwennige begin, was het dan ook een wonder dat het nog 0-0 bleef. Jelle wist zich met enkele goede ingrepen te onderscheiden. Ook het geluk was aan onze zijde toen een bal op de paal viel en een aantal ballen voorlangs gingen.

 

Na dertig minuten kregen wij een drietal kansen. Een goed opgezette aanval kwam via Youri terecht bij Bart. Laatstgenoemde kon na een goede dribbel een schot lossen. Helaas net voorlangs. Ook Jesse kon via een afstandsschot en kopbal druk uit oefenen op hun doelman. Helaas geen doelpunt.

 

Een tegenvaller was dat onze aanvoerder Jaap al vroegtijdig het veld moest verlaten na een ongelukkige tackle van de tegenstander op zijn standbeen. Luuk verving hem.

 

In een fase waarin wij op zoek waren om in ons spel te komen, maakte invaller Luuk een cruciale fout die de 0-1 inleidde. Hij werd ingespeeld door Jelle in een situatie waarin dit absoluut niet kon. Luuk kaatste de bal vervolgens te kort terug met een tegenstander in zijn rug, waardoor de spits de bal kon onderscheppen en scoren. De ongelukkige 0-1 was ook de ruststand.

 

Na rust zochten wij de aanval om gelijk te maken. De tegenstander loerde op hun individuele kwaliteiten die ze voornamelijk in de voorhoede hadden. Hun boomlange spits was een plaag voor onze defensie. Vanuit de vele lange ballen van de tegenstander, werd ook Koen bij een spelsituatie in zijn rug verrast, waardoor de 0-2 op het scorebord kwam.

 

Na tien minuten in de tweede helft kantelde het spel een beetje. Wij kregen wat meer overwicht en wisten steeds vaker de vrije man op het middenveld te vinden. We kwamen dan wel wat beter in ons positiespel, maar het aanvalsspel was vaak te doordacht. Aaron kon zich echter met enkele goede aanvallende acties onderscheiden. Onze spitsen daarentegen niet, zij stonden vaak in het duel en kwamen niet los in de ruimtes die er lagen.

 

Toch kwam er een moment van glorie. Jesse wist met een goede/snelle opening Joost te bereiken. Met een verdediger in zijn rug ‘lepelde’ Joost de bal over zijn tegenstander. Na het vrijmaken van de bal scoorde hij op een geweldige manier de 1-2. Buitenkant links verraste hij de doelman in de verre hoek met een fraaie volley!

 

De eindfase van de wedstrijd was echter om snel te vergeten. In een tijdsbestek van maar liefst twintig minuten, gaven we nog twee kostbare doelpunten weg. De laatste hiervan zelfs vlak voor tijd. Gelukkig tellen de uitdoelpunten in de nacompetitie niet dubbel, waardoor we volgende week zaterdag met vier doelpunten verschil moeten winnen om kans te maken op de volgende speelronde in de nacompetitie. Een hele grote uitdaging voor deze groep!

 

Sterrenklassement

Drie: Aaron

Twee: Joost

Eén: Ties

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube