Nieuws

JO17-4 toont veerkracht en wint laatste thuiswedstrijd

zondag 14 mei 2017 - Jeugd


Zaterdag 13 mei

 

De laatste thuiswedstrijd van de voorjaarsreeks heeft Quick’20 JO17-4 met een goed resultaat afgesloten. De eerste helft werd met een terechte 1-2 achterstand geëindigd, maar de tweede helft toonde de ploeg veerkracht en liep het uit naar een 6-3 overwinning.

 

De wedstrijd van vanmiddag wordt gespeeld op een zonnig veld 3. De tegenstander van vandaag is Excelsior ’31 JO17-3. In een gelijk opgaande eerste tien minuten is het Quick’20 dat op 1-0 komt. Na een goede aanval over meerdere schijven wordt er in het zestienmetergebied een lichte overtreding op Linart gemaakt. De scheidsrechter van dienst twijfelt niet en legt gedecideerd de bal op de stip. De toegekende penalty wordt door Victor feilloos binnen geschoten.

 

Lang kan er niet genoten worden van de voorsprong, want door slap verdedigen van Quick’20, kan Excelsior ’31 overnemen en de razendsnelle spits kan simpel de 1-1 maken. Door het slappe spel maakt Quick’20 het zichzelf onnodig moeilijk, want na een slordige pass kan Excelsior ’31 er weer razendsnel uitkomen. In eerste instantie redt Jord, maar als er niet goed meegelopen wordt gaat de rebound er wel in 1-2. Dit is tevens de ruststand.

 

In de rust verlaat de moegestreden Sep het veld, voor hem komt Ivo erin. In de rust hamert de trainer erop dat er minder met de bal gelopen moet worden en dat er door middel van positiespel de aanval gezocht moet worden. Quick’20 start de tweede helft een stuk scherper en dat resulteert al snel in de eerste kans. Na een goede crosspass van Ivo op Victor komt de bal bij Pim, maar helaas staat hij buiten spel dus gaat het doelpunt niet door.

 

Quick’20 blijft goed de aanval zoeken, Victor geeft de bal goed mee aan Nick die vervolgens de bal neerlegt voor Pim die de 2-2 maakt. Quick’20 blijft aanvallen. Een schitterende aanval via Maarten, Linart en Victor levert een hoekschop op. Op aangeven van Victor maakt Mark de 3-2. Helaas gaat het wéér direct mis, want vanaf de aftrap wordt er niet adequaat ingegrepen en maakt Excelsior ’31 3-3.

 

In deze fase van de wedstijd golft het spel heen en weer, met kansjes voor beide ploegen. Een lange bal van Excelsior ’31 wordt door keeper Jord prima ingeschat, ook pakt hij een bal van een doorgebroken aanvaller stijlvol van zijn schoen. Na een foutje van Benk kan de aanvaller van Excelsior ’31 door naar het doel, maar doordat Jord snel uitkomt heeft hij weinig tijd en verdwijnt zijn schot op de paal. De rebound is voor Mark, die geen risico neemt, en onder druk van een aanvaller een hoekschop weggeeft. Aan de hand van Maarten komt Quick’20 weer aan aanvallen toe, tweede ballen zijn weer voor Quick’20 en de druk op Excelsior ‘31 neemt toe. Uit een snelle 1-2 combinatie tussen Victor en Maarten zet Victor Quick’20 weer op voorsprong, 4-3.

 

De vermoeidheid bij de tegenstander geeft Quick’20 de ruimte om aan te vallen. Via Maarten en Linart komt de bal bij Victor, die zet goed voor en Nick maakt prima af 5-3. Nick maakt ook de 6-3, door een hoekschop van Victor binnen te koppen. Vlak voor tijd nog een schitterende aanval, Maarten stuurt Victor diep, die stift de bal over de keeper, maar helaas kan de bal nog van de lijn gehaald worden. Het eindsignaal klinkt en de tweede overwinning is een feit.

 

Samenvattend: Quick’20 sluit met deze overwinning de laatste thuiswedstrijd prima af. De voorjaarreeks is niet echt een succes geweest, maar wel een goede leerschool. Winnen doe je samen, maar verliezen doe je ook samen.

 

Verder danken wij Mark, Pim en Ted dat zij bereid waren om vandaag met ons mee te doen.

 

 

Man van de wedstrijd: Maarten

 

Opstelling: Jord, Ted, Benk, Mark, Sep (Ivo), Joost, Maarten, Linart, Victor, Nick, Pim

 

1-0 Victor (Penalty)
1-1 Speler Excelsior ’31
1-2 Speler Excelsior ’31
2-2 Pim (Nick)
3-2 Mark (Victor)
3-3 Speler Excelsior ’31
4-3 Victor (Maarten)
5-3 Nick (Maarten)
6-3 Nick (Victor)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube