Nieuws

Quick’20 – Westlandia 1-1 in een wedstrijd waarin het publiek prima werd vermaakt

maandag 8 mei 2017 - 1e selectie


Westlandia snakt volgens eigen zeggen naar de nacompetitie en voor Quick’20 stond er ook niets meer op het spel. In het veld was hiervan weinig te merken. Het tempo lag in de eerste helft wat minder hoog dan in voorgaande duels, dit werd in de 2e helft meer dan goed gemaakt. Het kan zijn dat de hoofden van de bezoekers wat meer bij de nacompetitie lagen en dat er geen belangen meer waren voor beide teams voor een goed resultaat, de plm. 275 toeschouwers zagen een boeiende wedstrijd. Een deel van de was in de 2e helft druk met hun mobiele telefoon voor het volgen van de strijd om de titel in de eredivisie. Het kan zo maar zijn dat oud Quick speler Reuven Niemeijer volgende week in De Kuip met Heracles nog een struikelblok vormt voor de Rotterdammers in het dan beslissende gevecht om het landskampioenschap.

Het spel speelde zich gisteren de eerste 20 minuten vooral af op het middenveld. Daarna werd dit anders en hadden beide ploegen meerdere kansen op een doelpunt. De eerste kans was voor Westlandia in de 22e minuut. Doelman Felix van Berkel van Quick’20 was net iets eerder bij de bal dan de alleen op hem aanstormende voorhoedespeler. Direct daarna had Saliba Somi een prima mogelijkheid om Quick op voorsprong te zetten, hij had echter onvoldoende controle over de bal na een prima harde voorzet van Rens van Benthem. In de 32e minuut verscheen Tim Zwienenberg alleen voor de uitlopende keeper van Westlandia, zijn lob ging over het doel. De bezoekers scoorden in de 38e minuut de 0-1 door Ivailo Staal. Doelman Felix kon de bal eerst nog stoppen, vervolgens werd er slecht uitverdedigd en was de omschakeling niet goed, Westlandia profiteerde daarvan dankbaar.

Na rust was het tempo ouderwets hoog. Het verschil tussen het spel in de Hoofdklasse en de derde Divisie is naast het kwaliteitsniveau vooral duidelijk zichtbaar in het hoge tempo waarin de wedstrijden worden gespeeld. En dat met totaal 34 in plaats van 26 wedstrijden. De teams lopen inmiddels dan ook bijna allemaal op hun tenen, de inzet en beleving lijdt er niet onder. Na 52 minuten scoorde Jeroen Visscher uit een voorzet bijna, de keeper kon de bal nog net tegen de lat tikken en de weer in het veld springende bal werd resoluut weggewerkt. Hierna gaat het spel op en neer met aan beide kanten veel kansen, uiteindelijk had een 5-5 eindstand beter recht gedaan aan het vertoonde spel. In de 65e minuut kwam de verlossende gelijkmaker voor Quick’20. Een voorzet van Tim Zwienenberg werd slecht weggewerkt en Rens van Benthem haalde van 16 meter verwoestend uit en via een speler van de bezoekers werd het 1-1. Ook in de laatste 20 minuten werd er door 22 spelers geknokt voor de overwinning, waarbij de keepers regelmatig hun uitstekende kwaliteit lieten zien. Bij Quick werd de bal achterin soms met het nodige kunst- en vliegwerk uit de doelmond geranseld, bij Westlandia hadden ze ook alle moeite om Quick van een overwinning af te houden.

Leuk was dat Jacco Swier tegen het einde van de wedstrijd mocht invallen. Na jaren zwaar blessureleed moet hij helaas stoppen met topamateurvoetbal en hij wordt assistent trainer bij SDC’12 in Denekamp. Helaas stopt Sergio Babb ook na 1 jaar in het 1e en is het nog een vraag of er meer spelers weggaan. De kans dat midvoor Rens van Benthem vertrekt lijkt heel groot, een klasse spits die 25 van de 64 doelpunten maakte! Ook horen Niels Leemhuis en Ryan Snelders deze week meer van de BVO’s die hen hebben benaderd voor een overgang. De officiële overschrijvingstermijn sluit 15 juni en het is elk jaar weer afwachten of er spelers vertrekken. De jeugd komt eraan met jonge talentvolle spelers en Quick zal het toch hoofdzakelijk met eigen jongens doen omdat er niet met contracten wordt gewerkt.

Zondag de laatste wedstrijd van dit seizoen en bij winst uit bij Jong de Graafschap kan Quick nog 4e eindigen. De 5e plaats is al zeker, daarvoor hulde.

Samenvatting Quick’20 TV klik hier

Foto’s via Robert Molnar klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube