Nieuws

JO17-1 wint laatste wedstrijd

zondag 7 mei 2017 - Jeugd


De laatste competitiewedstrijd van het jaar was tegen Achilles 1894. Zij zijn al een aantal weken geleden gedegradeerd. Voor ons was het de laatste wedstrijd voordat we mogen beginnen aan het avontuur in de nacompetitie. Zonder Jaap (JO19-1), Sam, Justin, Tomas en Dany (blessure) trapten we af op een bijveld in Assen. Tom Koppelman (O15) mocht zich voor het eerst bij ons voegen, waardoor er net als vorige week weer een debutant te melden is.

Bij de aftrap werd al snel duidelijk dat de tegenstander maar 1 doel had, en dat was de schade beperken en met het hele elftal in een handbal verdediging staan op de eigen helft. Daarbij was de gemiddelde lengte van hun achterhoede gemiddeld 1.85m. Onze aanval was vandaag daarentegen een paar koppies kleiner.
Al snel lag het initiatief bij ons. Op een goed bespeelbaar (bij)veld, lukte het ons niet om op de helft van de tegenstander het spel te dicteren. We bleven in een langzaam tempo vrijlopen en de bal rondspelen. Er zat te weinig diepgang in het spel. Iets waarin we juist vorige week uitblonken.
Na een omzetting, kregen we iets meer grip op het positiespel, echter was de uitvoering vandaag van bedroevend niveau. De enige hoogtepunten was een rush van Bart, die Willem de kans gaf om ons op voorsprong te zetten en een afstandschot van 30 meter van Tom Koppelman (O15) die de keeper ternauwernood over de lat kon tikken.
We gingen dan ook rusten met een teleurstellende 0-0. Na een donderpreek vanwege het spel, hielden we ons toch aan de eerder gemaakte afspraak met de spelersgroep. Omdat het de laatste competitiewedstrijd was en we iedere wedstrijd alles hebben proberen te geven, was de afspraak dat we verder gingen in een fantasieopstelling. De formatie die de tweede helft begon, vond plaats d.m.v. een loting in de kleedkamer. Zo werd Jelle ineens middenvelder, mocht Ruben het als linksbuiten proberen en aanvoerder Youri mocht zijn keeperskwaliteiten laten zien.
Dit alles niet zonder resultaat. Ondanks de vele wijzigingen, werden we iets dominanter en hadden we de zaakjes verrassend goed onder controle. We gaven zelden wat weg en creëerden soms nog een kansje. Helaas lukte het ons in de beginfase van de tweede helft echter niet om tot grote kansen te komen.
Na een kwartier echter wel en opende Aaron de score na een goede individuele actie. Hij was alles en iedereen te snel af en prikte de bal behendig binnen. Niet veel later lukte het Joost ook om sneller bij de bal te zijn dan de doelman en kon hij zijn doorzettingsvermogen belonen met een kopdoelpunt.
Na deze fase regende het kansen voor het doel van Achilles 1894 en kreeg ook de tegenstander een aantal uitbraken. Onze gelegenheidsvoorhoede was echter niet geconcentreerd in de afwerking, maar onze achterhoede daarentegen was messcherp.
Na een slechte start in de competitie hebben de mannen van trainer Rene Remie zicht uitstekend weten te herpakken. JO17-1 is ontzettend lang ongeslagen geweest en heeft na de winterstop maar 1 keer verloren. Dit is iets waar we als Quick’20 trots op mogen zijn. Opleiden om individueel/positioneel beter te worden en het leren winnen van wedstrijden als TEAM! JO17-1 is het enige selectieteam dat speelt voor promotie en heeft tot slot ook de meeste punten behaald.
Met in het vooruitzicht in ieder geval twee nacompetitiewedstijden, zullen we zien waar de trein gaat eindigen. Tegenstander in de eerste wedstrijd is Roda’23 JO17-1 uit Amstelveen. Zij zijn 2e geëindigd in de 3e divisie A en waren daarin het meest scorende team. Een fantastische uitdaging dus.
Op 20 mei beginnen we met een thuiswedstrijd. Het zou bijzonder prettig zijn als er op extra steun en aandacht kan worden gerekend. Tot dan!
Sterrenklassement:
Drie: Jesse
Twee: Ties
Een: Tom

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube