Nieuws

Quick’20 speelt met 1-1 gelijk bij UDI’19 en verliest dure punten

maandag 1 mei 2017 - 1e selectie


Als de voortekenen niet bedrogen zou dit een mooie middag kunnen worden voor Quick’20. Op een prachtige accommodatie met een clubgebouw dat zowel als lounge als bruin café is ingericht, een aangename temperatuur in de voorjaarszon en een natuurgrasveld als een biljartlaken waarop topbiljarter Dick Jaspers graag zou driebanden. De informatie is uitgewisseld tussen Quick en UDI over de prachtige staat van hun veld op natuurgras. Goede raad kost hier niets en UDI wil Quick alle nodige onderhoudsadviezen geven, zodat we in de toekomst lang kunnen genieten van het straks gerenoveerde hoofdveld op Vondersweijde.

De ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren er, nu was het woord aan de spelers met de Quick-ogen gericht op ons team. Quick begon wat gehavend aan de wedstrijd, want zowel Sergio Babb als Niels Leemhuis hadden blessures, waardoor Sergio helemaal niet kon spelen en Niels de laatste 25 minuten nog kon worden ingezet. Hun plaatsen werden bezet door Jelle Leenders en Jasper-Ewout van Breemen-Schneider.

Quick toonde direct veel aanvalslust, al na 5 minuten kreeg het echter een fikse tegenslag te verwerken, die pas in de 85e minuut enigszins werd goed gemaakt. Pennings van UDI’19 gaf een goede steekbal op de Ruijter die oog in oog met doelman van Berkel kalm bleef en de bal linksonder in het doel deponeerde, 1-0 voor de thuisploeg. Direct daarna was het echter vooral Quick’20 wat de klok sloeg met veel vrijheid voor linkerverdediger Tim Zwienenberg die een aantal keren een gevaarlijke voorzet in huis had. Quick had het vizier nog niet scherp staan want enkele prima kansen op de gelijkmaker gingen net naast of over. Jasper-Ewout o.a. stuitte op de keeper en Jan Willem Kamp schoot rakelings voorlangs. Rens van Benthem liep zich weer de longen uit het lijf, zondag was hij wat ongelukkig in zijn acties. Na een half uur spelen is er een geweldige kans voor UDI, doelman Felix van Berkel toont weer eens zijn super klasse en ranselt de bal uit het doel. De tweede helft was Quick weer de betere ploeg die constant op zoek gaat naar eerst de gelijkmaker en wie weet meer. Wel heeft UDI’19 direct na rust een geweldige kans op de 2-0, die wordt gemist en Quick moet steeds oppassen voor de schaarse zeer gevaarlijke uitvallen van UDI’19 dat vooral de lange bal hanteert. Na rust krijgt Quick 5 zeer goede kansen. Eén van die mogelijkheden komt na een geweldige actie van Jeroen Visscher, die 3 man passeert, maar niet de bevrijdende gelijkmaker binnenschiet. Vrij voor de doelman gaat de bal keihard over de rechterbovenhoek. Hij doet zichzelf zo tekort voor zijn vaak fraaie spel. In de 76e minuut heeft Quick weer een kans en in de 78e minuut raakt de ingevallen Melvin Degenaar vrij voor de keeper de bal niet goed. Zeer positief is voor Quick dat ze conditioneel ijzersterk zijn, terwijl ze bij UDI’19 op het laatst op het tandvlees liepen om de 3 punten in Uden te houden. De dikverdiende gelijkmaker valt 5 minuten voor tijd. Na een scrimmage voor het Udense doel wil de doelman een hoge bal wegstompen maar raakt deze niet goed en via de lat komt de bal bij Jan Willem Kamp die simpel kan inkoppen en daarmee de voor Quick’20 zeer verdiende 1-1 maakt.

Er had voor Quick meer ingezeten bij UDI’19, het mocht helaas niet lukken en langzamerhand hebben bijna alle teams in de Derde Divisie problemen met het hoge aantal te spelen wedstrijden, nu al 6 meer dan in de Hoofdklasse en uiteindelijk 8.

Quick’20 speelt nog 2 wedstrijden, misschien om des keizers baard. Laat het niet zo zijn. Ook een 5e plaats moet wat waard zijn en nog 2 keer vlammen moet kunnen. Eerst komt nummer 2 Westlandia op bezoek, evenals Quick een genot om te zien en dan uit naar de beloften van De Graafschap, waar het seizoen waardig kan worden afgesloten.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube