Nieuws

Zo hoort een zondag te zijn..

zondag 30 april 2017 - Senioren


Op een zonnige zondag ochtend op 30 april kwamen wij om 10.00 bij een om de thuis wedstrijd tegen ATC’65 te spelen. Gelukkig hadden we onze eigen tafel weer  tot onze beschikking in de kantine dus de dag begon goed! Thijs en Richard hadden voordat ze de opstelling bekend maakten nog een aantal dingentjes. Een daarvan is dat iedereen om 10.00 aanwezig moet zijn en niet te laat komt. Sorry trainers, we zullen dit onthouden. Thijs begon gelukkig al snel over de opstelling. Hij zei dat dit een lastige pot kon worden maar dat er nog niks gebeurt was. Gewoon lekker voetballen en zorg dat jullie niet met 0-1 achter komen te staan.
Bij de warming-up waren we even helemaal van ons à propos. De ‘Bayern Munchen oefening’ ging niet zoals Thijs had gepland. ‘Of we ze wel alle 24 in een kratje hadden…’ Uh nou Thijs volgens mij weet je dat nu wel n keer haha! Oke, weer terug naar de wedstrijd.
1e helft.
Nadat we elkaar een prettige wedstrijd, succes of sucsex (altijd leuk die versprekingen) hadden gewenst kon het spel beginnen. We hadden een goede start waarbij we veel al de bal hadden en er voor gingen. Helaas was de links buiten van ATC erg snel en maakte de 0-1. We zullen het maar niet over ons wekelijkse doel hebben dat we niet achter komen te staan.. We lieten het er niet bij zitten en waren er op gebrand om te scoren. We maakten daarna ook snel de 1-1! Dit door een steekpass van Tessa waardoor Sas rustig kon afronden. We speelden erg goed. We hadden meerdere kansen voorin maar deze werden helaas net niet afgemaakt. Je zou aan dit spel van ATC te zien niet zeggen dat ze boven in mee draaien. Maar na 30 minuten spelen kreeg ATC weer een kans. Keepie Kirsten pareerde de bal 2 keer op een knappe wijze. Helaas was de 3e poging niet meer te houden. 1-2.. We hielden onze koppies omhoog en bleven proberen. Meerdere dames kregen goede kansen maar deze werden helaas niet benut. In de 42e minuut kreeg ATC een vrije bal mee. Deze speelster schoot sneller dan het licht. 1-3.
In de rust zeiden Thijs en Richard dat we het super goed deden en we nog gewoon 45 minuten moesten gaan voetballen. We waren zelf ook best positief ondanks de 1-3 achterstand. We dronken snel onze theetjes op en gingen weer terug naar het veld.
2e helft
We begonnen weer lekker met voetballen. We probeerden kansen te creëren met ons allen. In de 66e minuut kreeg Sas de bal voor haar voeten. HATSJEE in de kruising! Die was even fijn en deze hadden we echt nodig. 2-3! Kom op dames we kunnen en moeten hier nog een gelijk spel uit halen! Thijs werd ondertussen geïrriteerd aan de kant. Nee, niet van ons spel maar van vliegjes die de hele wedstrijd al om hem heen zwermden. Wieffels; RUSTAGH! Het voetbal van ons was niet meer zo mooi en rustig als in de 1e helft. We waren er op gebrand om nog een keer te scoren. ATC begon steeds minder te voetballen waardoor wij de ruimte kregen om nog wat te laten zien. In de 86e minuut liet Tessa dit dan ook zien. Ze kreeg de bal net buiten het 16 meter gebied voor haar voeten en schoot deze. Hij ging hoog door de lucht en belande achter de kansloze keepster van ATC! BOEM! 3-3. We waren door het dolle heen dat we nog gelijk waren gekomen. ‘Kom op dames! We doen dit met ons allen!’ galmde over het veld. We gooiden het achterin op slot en daar kwam niemand meer langs. We bleven het maar proberen en schoten nog een aantal keer op doel. Maar in de 89e minuut was ie dan toch echt. Na wat gerommel liep Tessa goed weg en kreeg ze een mooie pass van Sas. Ze schoot de bal op goal en deze ging langs de keepster over de grond links het netje in! YES! 4-3! Dit kon in die laatste minuut + extra tijd niet meer fout gaan. De scheids floot iets na 90 minuten dan ook netjes af.
Wat een geweldige teamprestatie. Een 1-3 achterstand toch nog ombuigen naar een 4-3 overwinning! Het was een zeer spannend potje voetbal. Een lekker zonnetje, 3 punten en een goed gevoel. Wat een lekkere zondag is dit!
Eindstand;
Quick’20 ZO VR1 VS. ATC’65 VR1
4 – 3
Sas ; 2 x
Tessa; 2 x

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube