Nieuws

JO17-1 beschikt over een uitstekende stel!

zondag 30 april 2017 - Jeugd


Afgelopen zaterdag traden we aan tegen Schalkhaar JO17-1. De eerste wedstrijd wonnen we met 2-4 en vandaag konden we met een sterk gewijzigde selectie laten zien dat we over een goede brede selectie beschikken. Ruben, Jaap en Justin gingen namelijk met JO19-1 mee en Sam met JO17-2. Tot slot was Rik (leider) ook afwezig.

De beleving spatte er in het begin van af. We gingen furieus van start en zonder dat de tegenstander de bal had aangeraakt, stond de 1-0 op het scorebord door Daan. Ties dribbelde goed in en kon Bart met een goede dieptepass in de bereiken. Bart zette voor op Daan en die maakte het af. Niet veel later kon Daan wederom tot scoren komen, maar hield de keeper de bal tegen.

Een goed begin met aanvallende intenties naar het doel van de tegenstander. De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Wederom scoorde Daan na goed aansluiten in de aanval naar het strafschopgebied van de tegenstander. Het spel bleef na de 2-0 heen en weer gaan. Een afvallende bal die voor de voeten kwam van een speler van Schalkhaar, leverde een afstandsschot op die Jelle geweldig uit de hoek tikte. Onze verdediging kwam vandaag op dit moment na nauwelijks in de problemen. Ook Dany verdiende door zijn geconcentreerde verdedigen en timing een absolute pluim!

Daarna kregen wij nog een goede kans via Aaron, maar hij schoot vanaf ongeveer 8 meter hoog over. Ook de goed spelende Willem wist met een aantal passes onze aanvallers te bedienen. We liepen na het eerste kwartier echter niet uit in de score na een goede beginfase in de eerste helft.

In de 32e minuut kwamen we goed weg. Door ongelukkig ingrijpen van Ties, kreeg Schalkhaar een strafschop. Jelle, die zich de laatste weken steeds meer profileert als sterkhouder, wist met een goede reflex de bal klemvast te pakken. Mede dankzij deze redding zorgde hij dat de scherpte in ons spel terugkwam. Jesse is dan ook de persoon die in een 1 tegen 1 actie met de keeper niet faalde en de 3-0 aantekende.

Na rust een ongewijzigd team in spelbeleving. Wij wilden de score uitbreiden, maar waren minder dominant in ons positiespel. Zonder echt gevaar te stichtten, drong Schalkhaar iets aan. De aanval werd echter vaak goed onderschept of ze werkten niet doelgericht af. Na een aantal mogelijkheden, hield Joost goed druk op de balsituatie nadat hij de bal verspeelde. Door dit snelle omschakelen veroverde hij de bal terug en werd hij onreglementair vast gehouden aan zijn shirt. De daaropvolgende strafschop schoot Jesse onberispelijk binnen. 4-0! Na de 4-0 gaven we nog wat gas bij en kregen we beter druk op de laatste lijn van de tegenstander. Met een nieuw centraal duo Mart Nieland en Willem Kamphuis (beiden uit JO17-2), scoorden we ook de 5-0 (Joost) en 6-0 (Jesse)

Vandaag behaalden wij een verdienstelijk resultaat tegen Schalkhaar dat, m.u.v. de eer, geen enkel belang (periodekansen of handhaving) meer had in de competitie. Met veel wijzigingen in de opstelling om andere teams te helpen en de vele eerste jaars in de basis, kunnen we concluderen dat het met de kwaliteit bij JO17-1 meer dan goed zit!

Sterrenklassement:
Drie: Jesse
Twee: Daan
Een: Aaron

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube