Nieuws

Quick’20 O15 verliest van FC Groningen O15

maandag 24 april 2017 - Jeugd


Quick’20 O15 speelde afgelopen zaterdag 22-04-2017 tegen 1 van de titelkandidaten, namelijk FC Groningen O15. De uitwedstrijd werd kansloos verloren met 5-0 en we wilden dat natuurlijk voorkomen. Mede door vakanties zijn we iets ander gaan spelen. 2 mensen centraal in de spits en een nummer 10 erachter om zodoende de as goed gesloten te houden. Kai (normaal keeper van O13) maakte zijn debuut in de goal voor onze ploeg.

De eerste helft begon goed voor ons. De organisatie stond erg goed en na 2 minuten begon de frustratie al bij FC Groningen. Ze begonnen meteen al te mopperen omdat onze keeper de bal sneller moest halen. Maar waarom zullen wij tempo in de wedstrijd houden? Als amateurclub tegen een BVO? Dat deden we dus ook terecht niet en dat was prima. FC Groningen kwam er niet doorheen en dat was onze verdienste. Bij het enige schot op doel in de eerste helft was het wel meteen kassa, 0-1. Daarna kropen we iets uit onze schulp en kwamen we er af en toe gevaarlijk uit. Op slag voor rust speelde hun keeper de bal bij Fabian in de voeten en die wist wel raad met dit buitenkansje. Dat betekende de 1-1 ruststand.

In de rust aangegeven dat we het super goed deden en dat we dit moesten proberen vast te houden. Zij dachten wel even te winnen van ons en ze hadden de boel onderschat.

De tweede helft was een paar minuten oud en er kwam een blessure behandeling waarop wij de bal uitschoten. De spelers van Groningen wilde de bal niet terug geven en hun trainer stond erbij en keek erna. Onsportief gedrag van een ploeg waar je het niet van verwacht. Ook dit was weer onze verdienste want ze hadden een makkelijke middag verwacht en dat bleek toch een ander verhaal. Na een kwartier kwam daar dan toch de 1-2 en weer 10 minuten later werd he 1-3. 5 minuten voor tijd kreeg FC Groningen nog een penalty en die zou hun keeper wel even binnenschieten??? Dit hautaine gedrag werd door Kai de kop in gedrukt want hij stopte de penalty. Een lekker gevoel voor Kai die een goede partij keepte. Eindstand 1-3.

Achteraf was er trots dat we het Groningen moeilijk gemaakt hadden en het betekende wel dat we gedegradeerd waren. Maar na een seizoen waarin we veel progressie geboekt hebben en ik zeker individuele groei heb gezien ben ik vooral trots dat we als team positief gebleven zijn en dat we erg veel plezier hebben in dit ‘o zo mooie’ spelletje. We zijn met opgeheven hoofd gedegradeerd en er komen nog 3 wedstrijdjes aan. Mijn man of the match is Kai geworden. Omdat hij bij zijn debuut een aantal reddingen had en een penalty stopte.

Scoreverloop:

 

17’ 0-1, 35’ Fabian 1-1, 47’ 1-2, 54’1-3

foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube