Nieuws

Quick’20 niet opgewassen tegen collectief sterk Hercules en verliest met 1-4

maandag 24 april 2017 - 1e selectie


Quick’20 verloor voor de 2e keer dit seizoen van deze tegenstander.
Uit werd er ook met 4-1 verlorenmaar toen stondhet na 53 minuten nog 0-1 voor Quick’20 en werd het geen 0-2 omdat er geen doelpunt werd toegekend terwijl de bal duidelijk over de doellijn was. Uit de tegenaanval scoorde Hercules toen de 1-1 en na 65 minuten was het al 3-1.

Thuis was Quick tegen Hercules eigenlijk onherkenbaar vergeleken met de schitterende ploeg zoals we diezagen in de 2 gewonnen wedstrijden in het Paasweekend. Of dit alleen lag aan het sterke Hercules is een open vraag. Feit is wel dat Quick bijna de gehele wedstrijd achter Hercules aanliep in plaats van andersom. Hercules kreeg in de eerste 10 minuten twee 100% scoringskansen die niet werden benut. In de 30e minuut werd het 0-1 door een treffer waaraan een grote buitenspellucht kleefde. Zes minuten later gleed doelman Felix van Berkel een speler van Hercules min of meer onderuit, de scheidsrechter vond het een Schwalbe en liet doorspelen.
In de 38e minuut gaf Tim Zwienenberg van linksvoor een prachtige strakke voorzet en verwachtte de Quick aanhang dat er met hoofd of voet door een aanvaller werd gescoord, wat niet gebeurde.

De ruststand was 0-1 en meteen na rust werd het 0-2 uit een snel opgezette aanval die werd beloond met een prachtige lob over de doelman. De 250 toeschouwers hadden nog lang niet allemaal hun plaats langs de lijn bezet. Daarna volgde tussen de 50e en 65e minuut een voor Quick sterke periode met wat doelrijpe kansen. Toen iedereen geloofde in een tegendoelpunt werd het 0-3. Na een zware overtreding van een verdediger van Quick binnen de 16 meterlijn kreeg Hercules een strafschop die feilloos werd ingeschoten.
Daarna speelde Quick alles of niets en dit resulteerde in de 75 minuut in de eerste en enige tegentreffer door topscorer Rens van Benthem. Met wat meer geluk had Rens de stand op 2-3 gebracht, zijn lob over de uitkomende keeper van Hercules was niet nauwkeurig genoeg om doel te treffen. Toen het vervolgens in de 80e minuut 1-4 werd was de wedstrijd voor Quick over en uit.

Al met al een teleurstellende nederlaag voor Quick. De resterende 3 wedstrijden moeten alle 3 worden gewonnen om minimaal 4e te worden met eventueel recht op het spelen van nacompetitie voor promotie. Dit zou een terechte beloning zijn en dan kunnen we spreken van een meer dan geslaagd seizoen, waarover aan het begin van deze competitie alleen maar werd gedroomd.

Er resten nog 3 wedstrijden. Eerst uit naar UDI’19 dat nog volop vecht in de strijd tegen rechtstreekse degradatie met 1 punt voorsprong op de nummers 15, 16 en 17. Thuis werd hiervan volkomen onnodig verloren en dan moet het streven van Quick zijn dat het aantal tegenstanders waarvan we 2 x verloren in de Derde Divisie beperkt blijft tot 2. Op 7 mei komt Westlandia naar Oldenzaal, in Naaldwijk werd het 2-2 in een meeslepend en goed duel. De laatste wedstrijd is op 14 mei uit naar Jong De Graafschap, waarvan thuis met 3-0 werd gewonnen en dat als 16e op de ranglijst met de nrs. 15 en 17 ook nog vecht tegen rechtstreekse degradatie.

De Derde Divisie is een prachtige divisie waarin iedereen van elkaar kan winnen met wedstrijden die in een moordend tempo worden gespeeld.
Laten we vol gaan voor een goede afsluiting van dit mooie seizoen.
Spelers, technische staf en trouwe supporters verdienen dat.

Foto’s door Robert Molnar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube