Nieuws

Het zesde houdt wederom een koploper in toom

maandag 24 april 2017 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 21. De tegenstander van vandaag RSC 4, de koploper in onze competitie. Tussen 8 uur en 8.15 uur druppelen de spelers weer een voor een binnen. Een bakkie koffie om even wakker te worden en de wedstrijden van zaterdag worden nog even doorgenomen. Door een aantal blessures en vakantiegangers, hebben we vandaag een selectie van 14 spelers. Hierbij zitten 2 gastspelers. Tegen half negen lopen we richting kleedkamer. De tegenstander is ook gearriveerd. We komen gelijk voor een verassing te staan. Bij de tegenstander was er iemand nog niet helemaal wakker. De tas met tenues staat nog in Rossum. Deze moet eerst even opgehaald worden. In de kleedkamer is het redelijk rustig en iedereen werkt op zijn eigen manier naar de wedstrijd toe. Voor we het veld oplopen, krijgen we de opstelling alvast te horen. Ook wordt er aangegeven dat het vandaag anders moet. De afgelopen 2 wedstrijden zijn namelijk verloren door het zesde. Dit kan natuurlijk gebeuren. Alleen de manier waarop verloren is, kan  niet de bedoeling zijn. Een doelsaldo in 2 wedstrijden van 3 voor en 12 tegen, is het zesde onwaardig. De warming-up verloopt voorspoedig. Onze gelegenheidskeeper Sebastian, wordt vakkundig klaargestoomd voor de wedstrijd door onze eigen geblesseerde Schridi. De overige veldspelers zijn ook goed gemotiveerd aan de warming-up begonnen. 5 minuten later dan gepland roept de scheids de aanvoerders en assistenten bij zich. Vandaag niet onze vast scheidsrechter Dick Engbers, maar Karel Wiggers. De toss heeft bepaald dat RSC mag aftrappen. Iedereen staat klaar en de scheids fluit voor de eerste helft.

 

Vanaf het begin is het duidelijk, de teams zijn aan elkaar gewaagd. RSC probeert gelijk druk te zetten naar voren. Dit resulteert in veel balbezit bij de tegenstander. Het zesde vindt dit prima en tot aan 20 meter van het doel mag de bal ook rustig rond gaan. Echt uitgespeelde kansen krijgt RSC dan ook niet. Ze moeten het doen met een aantal afstandsschoten. Bij het zesde volgt een eerste omzetting. Roy Postma, begonnen als linksbuiten, zakt steeds terug op het middenveld. Dit doet hij met verve. Hierdoor herstelt de balans op het middenveld weer. De eerste grote kans is voor het zesde. Raimond Postma wordt op rechts diep gestuurd en geeft de bal net iets te hoog voor. Hierdoor kan Agterbos de bal niet meer goed richting het doel krijgen. Na deze levensgrote kans krijgen we binnen 10 minuten 3 opgelegde kansen. Helaas, er wordt er geen een verzilverd. Ook de tegenstander  krijgt een aantal levensgrote kansen. Zij weten er hier eentje van te verzilveren. 0-1!. De eerste helft levert niet het beste voetbal, maar wel veel strijd en spanning op.  Als we ruim een half uur hebben gespeeld, mag de aanvoerder van RSC van geluk spreken dat hij niet van het veld wordt gestuurd. Bij een afgeslagen corner gaat hij wel heel wild door. Hij raakt een speler van het zesde net onder de knie. Tot aan de rust wordt er gestreden voor iedere meter, maar verandert er niets meer aan de stand.

 

In de rust geeft Dorenbusch aan dat we zeker niet minder zijn dan RSC. Alleen de afvallende bal moet voor ons zijn. We staan op basis van de kansenverhouding dan ook onverdiend op achterstand. Met twee wissels beginnen we aan de 2e helft. Wanink komt voor Huitink en Zuurwelle komt de moegestreden Roy Postma vervangen. Alle goede bedoelingen tot spijt. De tweede helft wordt er niet beter op. Wat opvalt is het hoge zeurgehalte. De scheids is vaak het middelpunt van het gezeur door met name de tegenstander.

Zij denken namelijk op 2-0 te komen, maar Dorenbusch vlagt voor buitenspel op het moment dat de scorende speler de bal aan raakt. De bank van RSC is het hier natuurlijk niet mee eens. Daarnaast loopt de hele 2e helft al een soort van assistent van de assistent scheidsrechter mee achter Dorenbusch. In eerste instantie keurt de scheids het doelpunt goed, maar zoals een goed scheidsrechter betaamt, gaat hij wel naar de grensrechter. Na de uitleg van Dorenbusch besluit de scheids dat het geen geldig doelpunt is en dat het zesde een vrije trap mag nemen. Vanaf dat moment loopt de irritatie redelijk hoog op. Ook bij het zesde. Tijdhof sr. wordt na een onbesuisde tackle, met geel, 10 minuten naar de kant gestuurd. Er is enige onderlinge wrijving, omdat het niet helemaal loopt bij het zesde. Alleen RSC profiteert hier niet van. De wedstrijd kabbelt zo naar het einde. Het zesde krijgt nog wel een levensgrote kans. Tijdhof jr. een van de gastspelers, kan een voorzet van af rechts net niet genoeg sturen en kopt de bal zo recht in de handen van de keeper. Met nog een aantal minuten te spelen gaat het zesde alles of niets spelen. Tijdhof sr. wordt doorgeschoven en de opnieuw ingevallen Roy Postma, komt de voorhoede versterken. Het offensief lijkt op niets uit te draaien en het lijkt er op dat we wederom tegen een nederlaag aanlopen. Niets is minder waar. De Engelsen hebben er een uitdrukking voor: ‘In the dying seconds of the game.’ Nou dat is dan ook vandaag het geval bij ons. De bal komt voor de voeten van “goudhaantje” Roy Postma. Die denkt niet na en neemt de bal op zijn rechter. Of het nu de bedoeling was of dat het geluk was.. Niemand weet het, maar via een speler van RSC verandert de bal van richting en verdwijnt onhoudbaar voor de keeper in het doel. Dit is dan ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De bal hoeft niet meer in het spel worden gebracht. De scheids fluit voor de laatste keer vandaag. 1-1.

 

Op basis van de hele wedstrijd was dit een terechte uitslag. De eerste helft hadden wij de betere kansen en in de tweede helft voetbalden we meer tegen ons zelf. Dan mag je blij zijn met deze puntendeling. Volgende week wedstrijd 22. Dan moeten we om 10.45 uur  aantreden in Denekamp. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube